3 TING VI LÆRTE AF ARSENAL – NEWCASTLE

Efter to ugers landsholdpause, var der mandag aften igen Premier League-fodbold på Emirates Stadium, da Arsenal-mandskabet tog imod Newcastle, i en kamp hvor der aldrig var tvivl om resultatet. Kampen endte 2-0 på mål af Aaron Ramsey og Alexandre Lacazette. Her er tre ting vi kan tage med fra kampen;

Op i omdrejninger igen!

Kampen startede i et lidt langsomt tempo, og det var tydeligt at spillerne lige skulle finde hinanden igen. Samtidig var Newcastles gameplan klar – de var kommet til London for at forsvare sig til point.

Efter scoringen til 1-0 var det som om, at spillerne slappede mere af, og pasningsspillet blev langt mere flydende. Kampens udfald var der aldrig i tvivl om. Det vigtigste i dagens opgør var at få de tre point på tavlen, som er ensbetydende med en tredjeplads i tabellen – en placering højere end rivalerne fra Tottenham.

Ramsey skade kan vise sig at blive problematisk

Efter cirka 65 minutters spil måtte dagens anfører Aaron Ramsey udgå med en skade. En skade som højst sandsynligt er den samme, som han pådrog sig under landsholdstjeneste for Wales. Den løbestærke waliser har haft en stor andel i Arsenals gode resultater den seneste periode. Forhåbentlig er skaden ikke for alvorlig, da han kan vise sig at være en af de afgørende faktorer henimod slutningen på sæsonen.

Med skader til Granit Xhaka og Laurent Koscielny til dagens opgør og Ainsley Maitland-Niles som gik og tog sig til bentøjet mod slutningen af kampen, begynder truppen at se noget tynd ud defensivt. Lad os håbe ingen af disse skader er alt for alvorlige.

Aubameyang og Lacazette får det bedste frem i hinanden

Noget mere overraskende var det, at Arsenals topscorer, Pierre-Emerick Aubameyang, var blevet henvist til bænken til aftenens startopstilling.

Forklaringen til dette, skulle dog angiveligt være sygdom og ikke en taktisk beslutning. Faktum er, at når de to hurtige angriber spiller sammen, er mål ofte resultatet. De seneste 18 kampe de har spillet sammen fra start, har resulteret i 18 scoringer. Samme mønster opstod, da Aubameyang lagde op til 2-0 målet efter 80 minutters spil og endegyldigt sikrede Arsenal sejren. Mere af samme skuffe, tak.

En gennemført professionel indsats må være den følelse Arsenals supportere og spillere sidder med efter kampen. Defensiven så solid ud, med enkelte udfald i opbygningsspillet som det eneste minus.

Næste udfordring bliver på søndag ude mod Everton.