3 TING VI LÆRTE AF ARSENAL – NAPOLI

3 ting vi lærte af Arsenal – NapoliEndnu en god præstation på hjemmebane gav Arsenal en 2-0 sejr over italienske Napoli. Spørgsmålet er, om resultatet er godt nok til at gå videre, når returkampen spilles i næste uge. Her er tre ting vi kan tage med fra kampen.

Endnu en stærk start på kampen

I starten af sæsonen havde Arsenal svært ved at score mål i første halvleg. Denne tendens må sige at være vendt, og Arsenal-mandskabet kom endnu en gang godt fra start. En særdeles stærk første halvleg grundlagde sejren, som der aldrig var tvivl om.

Genpresset fungerede fra start og virkede til at overraske det italienske hold. Vores to centrale midtbanespillere var boldsikre og aggressive og dominerede totalt midtbanen i første halvleg. Mesut Özil arbejdede godt for holdet, ligesom vores to spydspidser også tog en god tørn i det defensive. Offensiven har altid været god, hvilket bedst blev illustreret ved 1-0 målet, som var et flot gennemspillet mål. Anden halvleg var mere jævnbyrdig med et par gode chancer til begge hold.

Aaron Ramsey er en kriger

Selvom det efterhånden er nogle måneder siden, det blev offentliggjort, at Ramsey skifter til italienske Juventus efter sæsonen, kan man ikke klandre waliseren for sin arbejdsindsats. Med en scoring til 1-0 og et løbepensum fra en anden planet var han klart gårsdagens man of the match. Det er simpelthen imponerende at en mand, der ved han er færdig i klubben til sommer, ofrer sig så gevaldigt, som han gør. En ægte Arsenal-mand er den eneste måde at beskrive den passionerede waliser på. Det eneste minus må være hans store afbrænder ti minutter før tid.

Lucas Torreira var desuden tilbage på midtbanen og spillede sublimt. Som altid leverede han en fremragende løbeindsats og et hidsigt genpres. Med sin scoring til 2-0, som nok bliver givet som et selvmål, krydrede han en god indsats.

Mere kynisme havde givet ro i sindet

Selvom man som supporter sidder med en god fornemmelse i kroppen, kan man alligevel ikke lade vær med at tænke på at det kunne have været endnu bedre. Arsenal vadede i chancer og havde mange muligheder for at lukke kampen før returen i næste uge. Den sidste skarphed manglede dog, og med London-mandskabets udebanestatistik in mente frygter man det værste forud for opgøret på San Paolo. Man skal dog ej forglemme ,at Napoli selv havde muligheder for en kasse eller to.

Napoli har en frygtindgydende hjemmebane, og det er derfor vigtigt, at vi står stærkt defensivt fra start. Et mål for Arsenal i Italien må formodes at være nok, da det vil tvinge Napoli til at score fire.

Returkampen spilles torsdag d. 18 april kl. 21.