3 TING VI LÆRTE AF ARSENAL – CRYSTAL PALACE

Ambitionen om top fire samt den mulige fejring af ’St. Totteringham’s Day’ led søndag eftermiddag et alvorligt knæk. Sløseri og sjusket forsvarspil betød, at the Gunners indkasserede et smerteligt nederlag til bysbørnene fra Crystal Palace.

Emerys gambling fejlede

Efter en lang uge som inkluderede svære udekampe på Vicarage Road og en tur til det sydlige Italien, blev begge kampe resultatmæssigt bestået til UG. Crystal Palace så derfor på papiret ud til at være en ”walk in the park” særligt på Emirates, hvor Arsenal i de seneste sæsoner har været stærke. Måske har disse faktorer samt trætte ben spillet en rolle i Unai Emerys hoved. I hvert fald valgte vores spanske træner at gøre plads til reservespillere som Carl Jenkinson og Dinos Mavropanos. Carl Jenkinson beviste, hvorfor han er en bedre fan for Arsenal end spillere med flere positioneringsfejl og en manglende skarphed i sit touch, mens Mavropanos led under et svagt partnerskab med Shkodran Mustafi. Både Jenkinson og Mavropanos blev hurtigt taget ud, da kampen ikke forløb til de rødklædtes fordel, og Emery måtte efterfølgende stå til regnskab for sin gambling til pressemødet.

Mustafi synger på sidste vers

Det blev ligeledes til en gensyn med den ofte kritiserede tyske midtstopper Skrodran Mustafi i startopstillingen. Mustafi formåede ikke på nogen måde at gribe chancen. Tværtimod så fortsatte kavalkaden af fatale fejl fra Mustafis side. Crystal Palace åbningsmål udstillede Mustafi bedst, som de fleste Arsenal fans kender ham, med armen i vejret gestikulerende mod linjevogteren i håbet om en offside, der ikke var der. Værre blev det i 2. halvleg, hvor manglende kommunikation mellem Mustafi og hans landsmand Bernd Leno betød, at Wilfried Zaha kunne bringe gæsterne på 2-1. På baggrund af en yderst svag sæson fra den dyre tyske forsvarsspiller må man forvente, at han er en af de spillere, som Emery i løbet af sommerens tranfersvindue håber at få solgt.

Svær balancegang at spille El og Pl

Den forgangne uge udstillede ligeledes sværhedsgraden i at balancere to turneringer på én gang. Både Premier League og Europe League giver som bekendt adgang til det forjættede land, Champions League. Sværere er det specielt at se for fans, hvilken turnering Arsenal ønsker at satse på i sæsonslutfasen. Gårdagenskamp udstillede netop dette dilemma, og kostede samtidig Arsenal dyrt i kampen om en top fire placering i Premier League. Midtugekampen mod Wolverhampton kan komme til at give et fingerpeg om, hvilken turnering The Gunners vælger at satse på.

Indkøbskurv