WILSHERE: EN LEGENDES HÅRDE ODDS

Det har ikke altid været nemt at være Jack Wilshere. Mange skader har sat en dæmper for hans karriere, og han er nu klubløs. Dog er der stadig håb forude for en lysere fremtid.

Af Albert Meldgaard Blum

Jack Wilsheres eventyr som professionel fodboldspiller har været en følelsesmæssig rutsjebanetur, som har taget hårdt på den tidligere Arsenal-spiller. Han fik spået en flot fremtid på grund af hans fremragende talent, hvilket han også fik vist, når han altså ikke var ude med skader.
Skader, som i dag er medskyldig i, at han er kontraktløs. Dog er der hjælp at hente hos gamle kendinge i Nordlondon.

Lyset der blev dæmpet

Med sine næsten 200 kampe for Arsenal, og en scoring mod Norwich City F.C., der nok er en af de flotteste scoringer på Emirates Stadium, har Jack Wilshere sat sig under huden på Arsenal-fans verden over.
Som værende et direkte produkt af Arsenal Academy, fik han sin debut på førsteholdet i en alder af 16 år, og blev samtidig spået en enormt lys fremtid. Lys var der, da han hurtigt blev en uundværlig midtbanespiller for The Gunners og det engelske landshold. Dog blev lyset desværre dæmpet markant, da mange skader har præget den unge brites karriere undervejs.

På grund af manglende spilletid hos Arsenal, blev han i sæsonen 2016/2017 udlejet til AFC Bournemouth. I 2018 skiftede han til West Ham United på en treårig kontrakt, som blev annulleret efter blot to år, og i januar 2021 vendte han tilbage til AFC Bournemouth. Her stoppede han ved slutningen af 2020/2021 sæsonen, og han har sidenhen været klubløs.
Nu træner den 29-årige Jack Wilshere alene i håbet om snart at blive sat i kontakt med en ny klub.

På trods af at han stadig kører på, har tanken om at indstille karrieren fyldt meget for midtbanespilleren. I stedet for at give op, valgte han at række hånden ud, og fik derfor fortalt om sin nuværende situation. »Da jeg fortalte, at jeg trænede alene, havde jeg længe tænkt; hvad er det overhovedet jeg træner for? Heldigvis var responsen fra fans og folk i branchen så positiv, at jeg fik blod på tanden til at kunne nyde fodbolden igen,« udtaler Jack Wilshere sig til sportsmediet Sky Sports, som spurgte ind til hans mentale helbred.

 class=

Klubløs for nu

Efter at have delt sine mentale refleksioner og situation med medierne, har han fundet meget mere ro i sin tilværelse. For ham har det nemlig været en kæmpe lettelse at kunne være ærlig overfor medierne, som han ellers har haft svært ved tidligere.


Han har haft en opfattelse af, at det har været et tegn på svaghed, når fodboldspillere har ytret sig om de knap så succesfulde perioder i deres karrierer. De skyldes en fordom om fodboldspillere, som er mennesker der har alt hvad de har brug for, og derfor ikke har noget at skulle brokke sig over.

Tilbage til Nordlondon

Efter at Jack Wilshere har delt sin situation med offentligheden, har tilbuddene om hjælp meldt sin ankomst. Der er især en person, som har taget den klubløse spillers håndsrækning alvorligt, hvilket muligvis kan åbne mange døre for ham i fremtiden.
Her er selvfølgelig tale om Arsenals nuværende manager Mikel Arteta, som også er Jacks tidligere holdkammerat i klubben.

Arteta har nemlig bekræftet, at Jack Wilshere altid er velkommen til at træne med hos Arsenals førstehold. Han nævner blandt andet, at Jack Wilshere er utrolig elsket blandt klubbens personale, og at de havde et godt forhold dengang de delte omklædningsrum. Stod det til Wilshere selv, sås der ingen tvivl om, at det at være blandt verdensklassespillere ville kunne hjælpe ham på vej tilbage til klubniveau.

Dog kan Mikel Arteta ikke love, at Jack nogensinde kommer til at spille for Arsenal igen.

Indkøbskurv