UNDERSKUD I ARSENAL FOR 2018/19

For første gang siden 2002 kommer Arsenal FC ud med et negativ resultat, og vi må oveni købet lide den tort at se Tottenham overhale os på indtægtssiden. Det skriver offthepitch.com, som har analyseret klubbens regnskaber.

Arsenals underskud for sæsonen 2018/19 kan hovedsageligt tilskrives to faktorer:
Manglende deltagelse i Champions League samt manglende spillersalg.

Resultatet for 2017/18 viste et overskud før skat på 70 mio. GBP på trods af et fald i omsætningen med 5% til 403 mio. GBP, men salg af spillere som Giroud, Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Alexis og Coquelin sikrede over 120 mio. GBP i overskud på spillerhandler, og dét sikrede det positive resultat.

Sæsonen 2018/19 kommer dog ikke til at fremvise samme tendens, idet vores eneste salg af nævneværdig karakter, Lucas Perez til Werst Ham, blot indbragte knap 4 mio. GBP i indtægt. Holdt op imod spillerindkøb på over 70 mio. GBP i form af Leno, Torreira, Guendouzi og Sokratis, kan vi forvente et stort underskud på dén konto, og klubbens øvrige indtægter forventes ikke at kunne kompensere tilstrækkeligt til at give et positivt resultat.

Resultatet forventes offentliggjort ved årsskiftet, men allerede nu skriver Off The Pitch om de bekymrende økonomiske forhold i klubben. Du kan læse mere her:
https://offthepitch.com/a/arsenal-post-first-financial-loss-2002.
Artiklen kræver abonnement på Off The Pich, men du kan få en gratis prøveperiode på 30 dage, så du kan prøve det nye medie.

Læs i øvrigt mere om Off The Pitch i GunAction 4:
Med ind på Direktionsgangen.

Indkøbskurv