UGENS PROFIL – LAURENT KOSCIELNY

Efter weekendens vigtige derby-sejr over Chelsea, så kan der ikke være tvivl om, at ugens profil må være, Arsenals kaptajn, Laurent Koscielny. En spiller, der af fans også er kendt som ”Bosscielny” efter hans evne til at dominere på banen og lede et hold.

Han spillede en pragtkamp i weekenden, hvor han både scorede et mål, der gjorde ham til den mest scorende forsvarsspiller for Arsenal (20 mål i 244 Premier League kampe), og var med til at sikre, at vi holdt målet rent for tredje gang i sæsonen.

En fransk opvækst i Ligue 2
Laurent Koscielny blev født den 10. september 1985, i en fransk by ved navn Tulle.
Han begyndte sin karriere i 2004 i klubben Guingamp, der spillede i den franske Ligue 2. Efter tre sæsoner hos Guingamp rykkede han i 2007 videre til klubben Tours, der også havde adresse i Ligue 2. Hans gode indsatser hos Tours sikrede ham i 2009 en pris som årets spiller i Ligue 2 og et skifte til Ligue 1 holdet Lorient. Han nåede dog kun en enkelt imponerende sæson hos Lorient før han blev hentet til Arsenal i sommeren 2010 for en sum af 12,5 millioner euro. Da skiftet gik igennem, udtalte han selv:
– ”Jeg kan ikke tro at nogen fransk spiller ville afslå at spille for Arsenal. Det tog mig fire år at rykke mig fra bænken i Ligue 2 til Arsenal, det ser jeg som en god præstation. Jeg har reddet på toppen af en bølge de sidste par år. Men det er kun begyndelsen. Jeg har ikke bevist noget endnu. Arsenal er indbegrebet af fodbold.”
Den officielle debut fik han imod Liverpool på Anfield, en kamp som sendte 1-1, og en kamp hvor Koscielny fik et rødt kort i kampens overtid efter sit andet gule kort.
En debut, der på papiret kunne være gået bedre.

En fransk favorit
Koscielny er sidenhen blevet en fanfavorit af flere grunde. Han er en spiller, der scorer vigtige mål, en spiller, der står stabilt i forsvaret, en spiller, der viser sig som en leder på banen, og kan gå forrest for holdet. Han er efter mange års tro tjeneste for Arsenal blevet kaptajn for holdet og en rollemodel. En spiller, der tidligere i karrieren er blevet rygtet til storklubber som Bayern München og Barcelona på grund af hans høje niveau som forsvarsspiller. Han er dog blevet i klubben uden nogen form for afvigelse. Han er en spiller, man kan regne med.
En spiller, der ligeså har været en fast mand for et stærkt fransk landshold. 51 kampe er han noteret for på det franske landshold og et mål.
Desværre har hans karriere også været plaget af skader. Skader, der blandet andet har kostet ham deltagelse i et VM, hvor det franske landshold blev verdensmestre, på et tidspunkt, hvor han med garanti havde været en del af holdet. Han har dog deltaget i både to EM-slutrunder og en enkelt VM-slutrunde med Frankrig. Han valgte dog at stoppe på landsholdet i oktober 2018, efter slutrunden som han missede med en grim akillessene skade.

Fremtidsudsigterne
Vores kaptajn er efterhånden blevet 33 år. Han har en kontrakt, der udløber i sommeren 2020. Han har selv udtalt, at han ikke ved hvad fremtiden vil bringe, men, at han enten vil skifte til en ny klub, når hans kontrakt udløber, eller gå på pension.
I øjeblikket virker pensionen som det mest sandsynlige. Efter de mange års tro tjeneste, er han efterhånden plaget af de mange skader han har haft. Skader, der opstår, når man dyrker en hård, fysisk sport dagligt, en sport, der skubber grænserne for din krop.
I dag bliver han behandlet dagligt efter hans skade i akillessenen, der holdte ham ude i 7 måneder. Nogle kampe kan man se, at han stadig er hæmmet af den frygtelige skade, og så længe, han spiller fodbold på topniveau, så vil han have brug for den daglige skadesbehandling for at komme igennem dagen uden smerter. Det er dog godt at have ham tilbage i truppen og i kampform. Han er en spiller, der allerede har opnået kultstatus blandt Arsenals fans, og hvis hans krop tillader ham at holde indtil hans kontrakt udløber, så har han et 10-års jubilæum om hjørnet som Arsenal spiller.
Han vil uden tvivl være en spiller, man som fan vil huske tilbage på med stolthed.
En kaptajn og en kulthelt.

Indkøbskurv