UDEBANEAFSNITTETS SYN PÅ ARSENAL – DEL 3

Som Arsenal-fans har vi nok luret, hvad de støjende naboer fra Tottenham tænker om os. Og spørger man Jack Wilshere, hvad han synes om Spurs, får man også et ganske repræsentativt billede af, hvor stor Arsenal-fans kærligheden til ærkerivalerne er. Men hvad de med de andre fans i det britiske fodboldlandskab? Vi har spurgt en QPR, Liverpool – og Wolves-fan om hvad de tænker om Arsenal.

Kasper Kornbek, QPR-fan siden 2013

Hvad er din betragtning af Arsenal som klub fra dit synspunkt som QPR-fan?

Det er jo en klart storebror i London. De seneste par år er de dogt også en klub, man har anset som værende lidt kaotisk. Skiftende trænere, svingende resultater, og et ekstremt underholdende fan-TV.

Er der en særlig kamp mod Arsenal, som du husker?

Fra et QPR synspunkt, ikke rigtig. Vi har jo været i hver vores division i et stykke tid efterhånden. Og jeg mindes at det var to relativt triste nederlag mod jer, da vi sidst var i Premier League. Men John Faxe’s eneste Arsenal-mål, blev scoret mod QPR. Det er mindeværdigt!

Er der noget du misunder ved Arsenal?

Selvfølgelig er det misundelsesværdigt, at I er Premier League. Det er jo det QPR stræber efter. I forlængelse af det, er det jo også misundelsesværdigt at I kan hente spillere fra den øverste hylde og spille med om trofæer, år efter år.

Hvad kan Arsenal-fans eller fans i bred betragtning lære af din klub?

QPR har jo i dén grad været igennem en tumultarisk tid med skøre ejere, der brugte astronomiske beløb på spillere der var ‘over the hill’. Ikke fordi Arsenal køber spillere, der er over the hill (med undtagelse af Luiz måske?), men det virker som udefrakommende til, at I har været igennem en tumultarisk tid efter Arsene Wenger. QPR har slået koldt vand i blodet, og har forsøgt at gå tilbage (godt hjulpet på vej af Financial Fair Play-straffen) til fornuftige indkøb, blandet med ungdomsspillere. Noget som Arsenal måske kunne lære lidt af? Selvom det virker til I allerede er begyndt, med spillere som Emile Smith-Rowe, Bukayo Saka blandet med Partey, Ødegaard osv.

Hvis der er en nuværende Arsenal-spiller du gerne vil have på dit hold, hvem skulle det så være og hvorfor?

QPR i 14/15 havde helt sikkert forsøgt at snuppe Özil foran Fenerbache. Selvom QPR har fået den store helt Charlie Austin tilbage, ville det da ikke skade at kunne hente en angriber som Pierre-Emerick Aubameyang. Man kan også godt blive lidt misundelig på, at I kan leje Ødegaard. Hvis jeg skulle dog vælge én, ville det nok være Thomas Partey. En så komplet central midtbanemand som Partey ville være fantastisk at have.

 class=
Kasper Kornbek

Clark James, medstifter af Redmen Family DK

Hvad er din betragtning af Arsenal som klub fra dit synspunkt som Liverpool-fan?

Jeg ser Arsenal som en af Englands absolut største klubber. En klub med en stor fanbase både i England og worldwide og som altid har brandet sig selv gennem underholdende og offensiv fodbold. Det har været nogle hårde år for klubben, men det ændrer ikke på deres status som en af de helt store i engelsk fodbold. 

 class=
Arshavin efter sit fjerde mål i vanvidskampen mod Liverpool i april 2009.

Er der en særlig kamp mod Arsenal, som du husker?

Apropos underholdning, så har det altid været et gennemgående tema når Liverpool og Arsenal er tørnet sammen (i hvert fald i min tid som fan). Husker flere 3-3-kampe, 4-2 på Anfield i Champions League, 5-1 på Anfield i 13/14-sæsonen med fire scoringer på 20 minutter, 3-6 på Anfield i League Cuppen. Men den mest famøse og bizarre kamp var 4-4-kampen i 08/09-sæsonen, hvor Arshavin nettede fire gange og Liverpools titelhåb led det sidste knæk. 

Er der noget du misunder ved Arsenal?

At I havde Thierry Henry. En af mine absolutte favoritter nogensinde.  

Hvad kan Arsenal-fans eller fans i bred betragtning lære af din klub?

Puha, det er svært. Jeg tror altid at man – i større eller mindre grad – har en glorificeret opfattelse af sin egen klub og dens værdier. I Liverpool er sammenhold og fællesskab stærke værdier, men det vil mange andre klubbers fans formentlig også identificere som elementer hos dem. Så det er svært. Hvis jeg skal finde et punkt, hvor Liverpool som klub skiller sig ud, så er det på det “europæiske DNA”. Klubben har en evne til at skabe specielle øjeblikke på den europæiske scene, og der opstår en meget speciel, nærmest unedbrydelig stemning på Anfield på de store aftener i Europa.  

Hvis der er en nuværende Arsenal-spiller du gerne vil have på dit hold, hvem skulle det så være og hvorfor?

Bukayo Saka. Et fantastisk talent, der er alsidig, direkte og med et utroligt spændende potentiale. 

 class=
Clark James i Premier League Parlamentet på TV3 Sport.

Christian Wiese Svanberg, formand af Denmark Wolves

Hvad er din betragtning af Arsenal som klub fra dit synspunkt som 
Wolverhampton-fan?

Arsenal er en af de store fire hold i England. Som London-hold har I jo den der lidt smarte aura, så det er altid en særlig fornøjelse af slå jer. Det har vi så haft forbavsende let ved over de senere år. Særligt den sidste kamp, hvor vores allesammens David Luiz gjorde sit for at vende kampen. Jeg kender mange Gunners-fans og synes ganske godt om jer. I er ikke så ulidelige og frelste som Liverpools og deres tåbelige sang. Eller Chelsea, den ultimative købeklub. I er bare Londons største klub med alt hvad det indebærer. 

Er der en særlig kamp mod Arsenal, som du husker?

Det er nok FA Cup-semifinalen i 1998, hvor I ender med at vinde The Double. Det var første gang Wolves var tæt på en tur til Wembley og en finale i min tid, så det gjorde ekstra ondt at tabe. Det gjorde vi i øvrigt altid, når vi mødte jer de andre gange vi har været i Premier League.

Er der noget du misunder ved Arsenal?

Jeres flotte stadion. Misunder dog ikke dets navn.

Hvad kan Arsenal-fans eller fans i bred betragtning lære af din klub?

Alle fodboldfans synes jo deres egen klub er speciel, men jeg vil sige, at Wolves har en helt særlig kultur, der bl.a. udspringer af at være den eneste klub i en ret stor by. Der er ligeledes en smuk sammenhæng mellem byens navn, klubbens kælenavn og logoet (Wolves). Ligeledes er den måde, hvorpå træner Nuno Espirito Santos har koblet “ulveflok”-tankegangen til holdet ift. hvordan spillerne skal arbejde for hinanden og at alle er del af flokken. Det kan virke lidt anstrengt eller fortænkt ved første øjekast, men det har ramt noget blandt vores fans og gør, at Nuno har en særlig høj stjerne. Så andre kan lære af vores stærke bånd mellem holdet, byen og fansene.

Hvis der er en nuværende Arsenal-spiller du gerne vil have på dit hold, hvem skulle det så være og hvorfor?

Jeg synes jo allerede, at David Luiz er vores bedste spiller. Spøg til side, Nicolas Pépé. Den måde hvorpå han valsede igennem hele vores forsvar i vores seneste fælles opgør, kunne vi godt bruge noget af i vores offensiv.    

 class=
Christian Svanberg, formand for Denmark Wolves
Indkøbskurv