UDEBANEAFSNITTETS SYN PÅ ARSENAL – DEL 2

Som Arsenal-fans har vi nok luret, hvad de støjende naboer fra Tottenham tænker om os. Og spørg man Jack Wilshere, hvad han synes om Spurs, får man også et ganske repræsentativt billede af, hvor stor Arsenal-fans kærligheden til ærkerivalerne er. Men hvad de med de andre fans i det britiske fodboldlandskab? Vi har spurgt en Crystal Palace, Leeds United – og Stoke-fan om hvad de tænker om Arsenal.

Asker Hedegaard Boye, Blackburn Rovers-fan

Hvad er din betragtning af Arsenal som klub fra dit synspunkt som Blackburn-fan? 

En kæmpe stor klub, en af de 20 største i verden.

Er der en særlig kamp mod Arsenal, som du husker? 

Af en eller anden grund husker jeg stadig meget tydeligt 1-1-kampen på Highbury i 1997, hvor David Platt og Gary Flitcroft scorede, og Per Pedersen kom ind. Hårdt spillet, og – retrospektivt – den sidste rest af Blackburns storhed og den første spæde begyndelse på Arsenals storhedstid

Er der noget du misunder ved Arsenal? 

Meget. Alle titlerne, alle topplaceringer, men ikke Emirates Stadium. Der vil jeg til enhver tid foretrække det lille, grimme Ewood Park.

Hvad kan Arsenal-fans eller fans i bred betragtning lære af din klub? 

Arsenal og mange andre klubber kan lære af Blackburn. Hvad der sker, når man giver nøglerne til klubben til en flok uinteresserede amatører (den indiske kyllingeproducent Venky’s, siden november 2010).

Hvis der er en nuværende Arsenal-spiller du gerne vil have på dit hold, hvem skulle det så være? 

Kieran Tierney!

 class=
Asker er til daglig journalist på Weekendavisen. Foto: Niels Christensen

Frederik Berga, Manchester City-fan

Hvad er din betragtning af Arsenal som klub fra dit synspunkt som
Manchester City-fan?

Arsenal er en spøjs størrelse at observere fra en City-fans perspektiv. Jeg putter dem i boks med Manchester United, hvor begge hold har kæmpet med at følge med spillets udvikling efter Arsene Wenger og Alex Fergusons afgang. Arsenal er uden tvivl en kæmpe klub i England, men klubben efterhånden er faldet ned som midterklub i England og ud af den traditionelle ”Top 6”, hvor de er blevet indhentet af klubber som Leicester. Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at der er et fantastisk potentiale og mange dygtige fodboldspillere i Arsenal. Man mangler bare projektet og stabiliteten. Det er jeg ikke i tvivl om, at den tidligere City-assistent, Mikel Arteta, nok skal gøre rede på, hvis man viser ham tilliden og er tålmodig.

Hvad kan Arsenal-fans eller fans i bred betragtning lære af din klub?

Hvis vi tager City brillerne på, så har Manchester City bevist, hvor meget tillid og tålmodigheden kan gavne en, hvis man har den rette mand ved roret. Bedst illustreret ved Guardiola, der havde en skidt første sæson, men har været fantastisk siden da. Og her skal Arsenal forbedre sig, hvis de vil hale ind på klubber som Liverpool og Manchester City og kæmpe med om det engelske mesterskab igen. Bundniveauet skal simpelthen højnes. Det går ikke, at man har så mange ”Off-Days”, hvor man smider point til midter- og bundhold i Premier League.

Er der en særlig kamp mod Arsenal, som du husker? 

Vi har haft mange fede kampe mod hinanden. Heldigvis for os har det været en god periode at være City-fan. Især indenfor de sidste 5-6 års tid, hvor vi har slået Arsenal en del gange. MEN jeg vil alligevel tænke tilbage til en kold 1. marts 2018 på Emirates, hvor vi spiller jer ud af banen og vinder 3-0. Jeg mener faktisk, at det sidste mål falder efter 33 minutter allerede. Helt specifikt husker jeg tydeligt, at Leroy Sané scorer efter et smukt opspil, hvor Arsenals forsvarskæde ikke kunne følge med Citys hurtige og tekniske velfunderede spillere. 

Hvis der er en nuværende Arsenal-spiller du gerne vil have på dit
hold, hvem skulle det så være og hvorfor?

Hvis jeg skal rette fokus på jeres spillertrup, så har jeres akademi produceret nogle ekstremt talentfulde spillere, som jeg også godt kunne se i City. Bedst illustreret ved Saka, der er gået hen og blevet en af jeres vigtigste spiller. Han kan dække mange positioner og hvem ved, City har haft en tendens til at købe dygtige spillere i Arsenal (Nasri, Sagna, Kolo Toure etc).

Alt i alt må jeg konkludere, at Arsenal er en klub med en fantastisk historie, men som efter Arsene Wengers afgang efter 22 år i klubben, har kæmpet med at finde deres identitet. For hvad er projektet og den røde tråd i klubben? Det har jeg haft svært ved at se udefra som Manchester City fan.

 class=
Frederik inde hos TV3 Sport i programmet ‘Verdens Bedste Liga’

Rasmus Sørensen, Portsmouth-fan

Hvad er din betragtning af Arsenal som klub fra dit synspunkt som Portsmouth-fan?

Jeg har ikke noget negativt at sige om Arsenal. I er en kæmpe klub med en massere af historie, så det er en sand fornøjelse, når vi får chancen for at spille imod jer.

Er der en særlig kamp mod Arsenal, som du husker?

Ja, der er en kamp, der ligger lidt langt tilbage, som jeg husker tydligt. Nu er det jo kun en sæson siden vi sidst mødtes i F.A Cuppen, men det er en FA Cup kamp tilbage i 03/04-sæsonen, som jeg tænker på. Det samme år som Arsenal vandt mesterskabet og Pompey (øgenavn for Portsmouth red.) lige var rykket op i Premier League. Det var en af de kampe, der var med til at få mine øjne op for Pompey. Ikke så meget på grund af det spillemæssige, for I gav os en ordentlig røvfuld på 1-5 i egen hule. Men det var atmosfæren på Fratton Park, og det der skete efter kampen, der fangede mig. Som sagt gav i os en ordentligt røvfuld og Henry var helt fænomenal i den kamp. Det resulterede i, at hele stadion rejste sig og klappede ham af banen, da han skulle skiftes ud. Efter kampen vandrede Henry ud på banen iført en Portsmouth-trøje og klappede anerkendende ud til fansene for den flotte gestus. Det er ikke noget, man ser tit, og derfor ligger det også stadig klart i min hukommelse.

 class=

Er der noget du misunder ved Arsenal?

Helt klart. Det faktum at I spiller i Premier League. Det må siges at være noget af det, man savner mest som Pompey-fan. Men vi vender tilbage igen!

Hvad kan Arsenal-fans eller fans i bred betragtning lære af din klub?

Den går nok mere ud til fans i bred betragtning end blot til Arsenal-fans. Men jeg er meget stolt over den tilgang vores fans har til vores klub. Vi kunne få en røvfuld på 4-0 eller 5-1, men det ændrer ikke på den opbakning, vi giver spillerne på banen. Så længe vi kan mærke, at de giver alt, hvad de har. Jeg var på Fratton Park, da vi fik bank af fjenderne fra Southampton på 4-0. Trods resultatet blev hele stadionet ved med at synge på samme høje niveau, som havde vi været foran. Det var en meget rørende oplevelse at være en del af. Lige i øjeblikket ligger vi i League 1 og alligevel er der udsolgt til alle vores hjemmekampe, og vi er et af de hold, der har flest fans med på lægterne til udekampene. Vi står bag vores klub, uanset hvor vi ligger og hvor mange tæsk, vi tager af og til. Den loyalitet og entusiasme synes jeg, mange fans kunne lære noget af.

Hvis der er en nuværende Arsenal-spiller du gerne vil have på dit hold, hvem skulle det så være?

Hvis jeg skal vælge én må det blive Pierre-Emerick Aubameyang. Han er nok den spiller, jeg bedst kan lide fra Arsenal. Der er ikke det, han ikke kan. Han er både lynhurtig, han har fysikken og teknikken. Så giv ham endelig Pompey-trøjen på!

 class=
Rasmus hjemme på sit værelse.
Indkøbskurv