TRE GRUNDE TIL AT TROSSARD BLIVER EN SUCCES

Der blev handlet hurtigt fra Edu og Mikel Arteta, da det først var kom ud, at Leandro Trossard søgte nye græsgange efter en turbulent sidste tid i Brighton. Det tog ikke engang to døgn før rygtet, om en mulig transfer til Arsenal var ude, før, at handlen var bekræftet. En handel der samlet set koster Arsenal 27 millioner pund inkl. diverse bonusser.

Af Nikolaj Mørup

Det var nok de færreste Arsenal-fans, der havde regnet med, at det var Leandro Trossard, som kunne iføre sig Arsenal-trøjen på bagkant af denne vinters transfervindue. For alt fokus var i størstedelen af vinduet rettet imod stortalentet Mykhaylo Mudryk, som bekendt endte med at tage til Chelsea efter en længere transfersaga.

Men selvom Mudryk alt andet end lige har været førsteprioriteten på Edu og Mikel Artetas ønskeliste, så gav Arteta udtryk for, at Trossard er en spiller, som Arsenal har haft i kikkerten over længere tid. Og med Trossards sidste tid i Brighton in mente, hvor han kom i unåde hos Brighton-manager Roberto De Zerbi, så var timingen den rette ift. at forsøge at tilknytte ham, fortalte Arteta på pressemødet forud for kampen mod Manchester United.

Trossard fik allerede sine første minutter for Arsenal i forrige weekend, da han blev skiftet ind i den vitale 3-2 sejr over føromtalte Manchester United. Og selvom slutminutterne hverken bød på mål eller assists fra den 28-årige belgier, så har han i sin tid i Brighton vist store prøver, hvorfor Arsenal og flere andre klubber – med rette – har holdt øje med ham. I løbet af det seneste halvandet år i Brighton har Trossard lavet 15 mål og 5 assist fordelt udover 50 kampe. Og taget i betragtning af, at han ikke har været en decideret spidsangriber i Brighton, så er det nogle pæne statistikker.

Særligt hans eminente sparketeknik, kynismen foran målet og de vævre driblinger på små områder er en medvirkende årsag til, at han været impliceret i så mange mål og kommer til så mange muligheder.

Dérfor bliver Trossard en god handel for Arsenal

Fleksibilitet

Tilgangen af Trossard kommer på et belejligt tidspunkt, hvor Arsenal er ramt på bredden oppe foran, idet både Gabriel Jesus og Reiss Nelson er ude med skader. Generelt har bredden af Arsenals trup været genstand for megen omtale, når det kommer til spørgsmålet, om Arsenal rent faktisk kan gå hele vejen og vinde Premier League? Derfor skal Trossard-handlen også ses, som en god mulighed for at aflaste spillere som Gabriel Martinelli og Bukayo Saka, så de kan få de nødvendige pauser i foråret, og dermed fortsat være friske i slutningen af sæsonen, hvor det hele skal afgøres. For netop Trossards fleksibilitet i angrebet var noget af det, Arteta lagde vægt på, som en af årsagerne til, at man hentede belgieren. Han bliver derfor utroligt vigtig i de Europa League- og FA Cup-kampe, som venter i foråret, men naturligvis også i Premier League, hvor han kan komme ind fra bænken i de kampe, hvor Arsenal har det svært.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane

’PL-proven’

”Han kender ligaen, han har erfaring med at spille i Premier League, og jeg tror, han kan få øjeblikkelig indflydelse på holdet.” – Mikel Arteta om Leandro Trossard

Så kort kan det siges. For en af de helt store fordele ved at hente Trossard er, at han kender ligaen i forvejen. Man ser tit at spillere, der kommer til Premier League fra andre steder i verden – ofte – skal bruge en indkøringsperiode før de er på det niveau, der forventes af dem. Med Trossard får Arsenal en spiller, der har været en profil for Brighton igennem de seneste par sæsoner, og som kender tempoet i Premier League. Allerede i kampen mod Manchester United var det tydeligt at se, at han hurtigt fandt sig til rette på Arsenal-holdet, da han kom ind til de sidste 10 minutter. Trossard var hurtig i tanke og handling – både med og uden bold – og fik sågar også en ”hockeyassist” på det afgørende mål til 3-2 i de døende minutter, da han køligt lagde bolden ud til Oleksander Zinchenko.

Mesterskabssigning

Signalværdien af Trossard-handlen er ikke til at tage fejl af. Arsenal går efter Premier League-trofæet. Selvom handlen måske ikke taler ind i den transferpolitik, Arsenal har kørt med under Arteta, hvor fokus har været på at hente unge talentfulde spillere til fremtiden, så kan det gavne Arsenal i deres ambitioner om et evt. mesterskab på den helt korte bane i denne sæson. Derudover kommer han til klubben på bagkant af en personlig succes det sidste halvandet år og i særdeleshed det sidste halve år.

Allerede senere i dag forventes det, at Trossard får sin første startplads for Arsenal, når de gæster Manchester City og Etihad Stadium i FA Cuppens 4. runde. Det bliver også første gang i denne sæson, hvor vi får at se, hvor Arsenal står ift. Manchester City.

Kampen starter kl. 21:00, og bliver vist på TV3 MAX.

Indkøbskurv