28. december 2019

TRE GLEMTE SPILLERE FRA DET FORGANGNE ÅRTI

Alle Arsenal-fans vil i det foregående årti tænke tilbage på Alexis Sanchez, Aaron Ramsey, Mesut Özil og Pierre-Emerick Aubameyang, men også mindre prominente navne har leveret en nævneværdig forskel for The Gunners. Her er tre spillere vi  ikke må glemme gjorde sit til at levere FA Cup-triumfer og St. Totteringham Days-fejringer i løbet af de sidste ti år.

Af Mads Adam Wegener

Lukasz Fabianski (2007 – 2014)

Den polske keeper blev hentet ind som ung fra Polen i Legia Warsawa, hvor han allerede havde etableret sig som førstevalget.  Sammen med Manuel Almunia skulle den 22-årige talentfulde shotstopper fra dag ét forsøge at tage konkurrencen op med Jens Lehmann som klubbens førstevalg. Det var dog Almunia, som efter en måneds tid fik slået Lehmann af pinden og med en stærk sæson gjorde spanieren pladsen til sin egen i sin fjerde sæson hos The Gunners. Fabianski var derfor begrænset til sporadiske optrædender i cupturneringer helt ind til 2010-2011-sæsonen, hvor målmanden fik lov til at spille en serie af kampe, blandt andet den flotte 3-1-sejr over Chelsea i 2010. 

Fabianski var dog igennem sin Arsenal-karriere ikke alene udfordret af konkurrencen, men også skader og manglende psyke. Til sidst væltede en anden polsk keeper Fabianski af pinden, nemlig Wojciech Szczęsny, og Fabianski endte derfor kun med at spille 32 Premier League-kampe for The Gunners i løbet af sine syv sæsoner i klubben.

Alligevel vil den polske stopper blive husket for det positive, da Fabianski i sin sidste sæson hos The Gunners var keeperen, der stod på mål i løbet af FA Cup 2014-triumfen. Den nuværende West Ham-målmand leverede flere afgørende præstationer på vej mod triumfen på Wembley og var blandt andet manden i skysovs, da Arsenal slog Wigan ud af FA Cup-semifinalen i en straffesparkskonkurrence. 

Yossi Benayoun (2011 – 2012)

På sommertransfervinduets sidste dag i 2011 valgte Arsene Wenger at trykke på panikknappen efter at have set sit hold tabe 8-2 mod Manchester United et par dage forinden. Den franske træner hentede ikke færre end fem spillere ind på Deadline Day, og blandt andet ankom Yossi Benayoun til Emirates Stadium på en låneaftale for sæsonen. 

Israeleren var ikke fast inventar igennem hele sæsonen, hvilket også gjorde at hverken Arsenal eller Benayoun selv havde interesse i at forlænge samarbejdet efterfølgende. Benayoun spillede alligevel en pæn rolle i Arsenals success hen mod slutningen af sæsonen. Blandt andet spillede israeleren store kampe i 1-0-sejren over Manchester City og ikke mindst 3-2-sejren over West Bromwich på sidste spilledag, hvor Arsenal sikrede sig Champions League-kvalifikationen. Den tidligere Liverpool-spiller scorede til 1-0 i opgøret efter en stor målmandsbommert, hvilket var hans sidste af i alt fire mål i den røde Arsenal-trøje.

Francis Coquelin (2008 – 2018)

Siden sommeren 2005 har Arsenal og fans med lys og lygte ledt efter den nye Patrick Vieira. Abou Diaby, Denilson, Alex Song, Mathieu Flamini. Listen er lang over spillere, der igennem årene har forsøgt sit bedste, men enten på grund af manglende evner eller skader ikke har kunne udfylde rollen efter fortjeneste. Midt i en skadeskrise blev Francis Coquelin i december 2014 hentet tilbage fra et lejeophold i Charlton for at gøre sit forsøg i rollen som midtbaneopryder og dynamisk midtpunkt. Den franske midtbaneterrier leverede prompte for The Gunners og havde pludselig på under et halvt år skiftet sin plads ud i Championship med regelmæssig Champions League og Premier League-fodbold. Coquelin gjorde pladsen til sin egen, og sammen med Santi Cazorla i en mere tilbagetrukken rolle dominerede Arsenal midtbanen mod sine modstandere. Vieiras evner var pludselig til stede igen, dog nu i skikkelse af to spillere. 

Da Cazorla blev skadet i november 2015 mistede Coquelin sin trofaste midtbanemakker, hvilket samtidig gjorde Coquelin til en dårligere spiller. Stille men sikkert faldt midtbanekrigeren i niveau i forhold til ærgerrighed og evne til at genvinde bolden, og samtidig blev franskmandens manglende evner på bolden mere og mere tydelige. Coquelin blev senere en del af en midtbanerotation med Mohamed Elneny og Jack Wilshere, hvilket i sidste ende fik sendt franskmanden ud af klubben. 

Den nuværende Valencia-spiller vil dog stadig blive husket for sit stærke 2015-kalenderår, hvor han blandt andet var instrumental i Arsenals anden FA Cup-sejr i træk. Samtidig skal Coquelin ikke glemmes for at være en del af en stærk Arsenal ungdom, der i 2009 vandt FA Youth Cup´en. Et trofæ, Arsenals ungdomshold ikke har vundet siden. 

NYHEDER FRA FANKLUBBEN

Gå til nyhedsarkiv
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}