TRANSFERVINDUET DEL 1: MÅLMAND OG FORSVAR

Det årlige Januar transfervindue er endnu engang over os, og samt følger virvaret omkring det. I denne første artikel ud af tre vil vi kigge på hvor, hvordan og hvorfor vi skal forstærke os nede bagved. 

Tænk engang, Arsenal-fans, vi går for én gangs skyld ind til et transfervindue i januar, hvor vi ikke føler vi mangler forstærkninger til endnu en gang at redde os fra en jammerlig sæson. Ikke flere handler som Kim Källström, der skal hentes til at lappe hullerne i truppen. Nu er det nemlig tid til at kigge på, hvorvidt det overhovedet er muligt at forstærke det projekt som Arteta og Edu har bygget op. 

Ovenstående er netop det svære at analysere i “kapitel 1: Arsenals bagkæde”. Vi har en ung, hårdtarbejdende og mest af alt et hamrende godt bagerste geled. Det er begrænset, hvad man kan udrette i et transfervindue midt på sæsonen, hvorfor Arteta og co. skal være varsomme med at rode for meget i synergien i den nuværende trup, der i skrivende stund befinder sig på en flot fjerdeplads i Premier League. 

Mangler vi overhovedet noget?

På nuværende tidspunkt er det svært at se, hvordan Arteta kan forbedre de kort han allerede har på hånden. Bagkæden tæller allerede navne som Kieran Tierney, Gabriel Magalhães, Ben White, Takehiro Tomiyasu og Aaron Ramsdale, der alle har været fremragende som faste startere. Bernd Leno har været en meget habil målmand for The Gunners. Den gode tysker var bare så uheldig, at Arsenal købte den karismatiske Ramsdale, som på nuværende tidspunkt ikke ser ud til at forsvinde fra startopstillingen i meget lang tid. Man kan håbe på, at Leno kan have lyst til at blive som back-up, da han må siges at være en af ligaens absolut bedste andenmålmænd. Spørgsmålet er blot, hvorvidt en spiller, der tidligere har været en af klubbens vigtigste spillere i flere sæsoner, er villig til at spille andenviolin.

Man kan også håbe, at William Saliba, som har spillet glimrende for Marseille, kan komme tilbage til sommer og være med til at øge konkurrencen i et midterforsvar, der ser ud til at skulle spille europæisk i næste sæson. Saliba har holdt buret rent 12 gange i 24 kampe for Marseille i denne sæson, og er nomineret til “Team of the season so far” i den franske Ligue 1.

En anden plads, der kunne trænge til opgradering er en back-up til Tomiyasu. Cedric er på ingen måde en dårlig toer at have i truppen, også med tanke på hans erfaring, men han har klare mangler i spillet. Det bliver desværre bare utroligt synligt imod de mest kompetente modstandere. Arsenal bør køre efter samme taktik som de gjorde i sommerens transfervindue til venstresiden, og hente en ung, billig og sulten spiller som i det lange løb kan presse Tomi. 

Noussar Mazraoui kunne være et spændende navn her. Han spiller for Ajax, og har i flere sæsoner imponeret. Dog er han, grundet europas høje udbud af fantastiske højrebacks, blevet i Ajax i et godt stykke tid nu. Han er en utrolig sikker pasningsspiller hvor han i indeværende sæson har gennemført 86% af sine afleveringer. Derudover er han også virkelig god til at drive bolden frem i banen og deltage i angreb. Han er 24 år gammel og er værdisat til €20m. 

I forhold til udgange ville det give fin mening at se Kolasinac og Mari forlade klubben efter deres roller er blevet reduceret til noget nær ingenting. Dog fungerer de fint som breddespillere eftersom de ikke udfordrer kulturen og går imod træneren, hvorfor de ikke gør megen skade for nu. 

For at opsummere, så er forsvaret og målmanden nok de mindst interessante positioner at dække for Arsenal i disse tider. Det er dog kun positivt, da vi i mange år har skreget på stabilitet nede i bagkæden, hvilket vi nu har fået. Det skal nok blive mere spændende når vi kommer til midtbanen og angrebet, hvor man i hvertfald godt kan kigge på nogle forstærkninger.

Indkøbskurv