TRANSFERVINDUE – DEL 3: ANGREBET

Transfervinduet lakker mod enden, og vi er derfor nået til sidste del af Arsenals transfervindue, angrebet. Arsenal har haft besvær med at finde målet i 2022, hvorfor denne position især har været omringet af en masse rygter.

Af Christian Leander Simonsen

Rygterne florere disse dage intenst ift. angriberposten. Med rette, vi står i en situation hvor vores stjerneangriber, Aubameyang, er blevet skubbet ud i kulden af Arteta grundet disciplinære problemer. Vores eneste anden erfaren angriber, Lacazette, spiller fornemt for tiden, men har kontraktudløb om 6 måneder, og i en alder af 30 år passer hans profil ikke til Artetas ungdommelige projekt. Balogun er lige blevet udlånt til Middlesbrough, og Nketiah som også har udløb til sommer vil gerne have mere spilletid, men med Arsenals aspirationer om Champions League fodbold, har han bare ikke niveauet på nuværende tidspunkt.

Den realistiske

Den nok mest sandsynlige løsning i dette vindue er nok, at Arsenal beholder Lacazette og Nketiah til slutningen af sæsonen og går på jagt til sommer. Der er ikke meget mere at skrive om disse to. Arteta har udtalt, at Arsenal beholder Nketiah til slutningen af sæsonen, men sker der noget på transfer fronten i form af tilføjelser til truppen, kan det betyde Nketiahs ende i klubben. I skrivende stund har Crystal Palave eftersigende fået afvist to bud på det engelske talent. Lacazette har vist formidabel arbejdsmoral i denne sæson, hvor han har arbejdet ud fra en situation, hvor han nok godt ved, hvordan den ender. Han har fungeret som en fantastisk rollemodel for et ungt hold, hvor det til tider kun er ham, Xhaka og Partey som har en alder over 24 år. Specielt når man tænker på hans bedste ven i klubben, Aubameyang, har været igennem en svær tid.

Chancen

Flere har spået Arsenals chancer for Champions League fodbold markant størst, hvis de går ud og henter noget nyt ind til angrebet. I forlængelse har Arsenal været kædet sammen med Real Sociedad angriberen, Alexander Isak, der tidligere har spillet sammen med Martin Ødegaard. Isak er bundet af frikøbsklausul på omtrent de £70.000.000 millioner, men Arteta har før vist med henhold til Thomas Partey, at de er villige til at møde sådanne klausuler, hvis situationen finder det nødvendigt. Og det gør den i den grad. Alexander Isak besidder formidable evner inden for presspil og spilfordeling, hvilket er to kvalifikationer som Arteta vægter højt hos en spiller. Den svenske angriber har i skrivende stund scoret 30 mål i 88 kampe i La Liga, samt fire mål á Sveriges 12 mål ved VM-kvalifikationen til Qatar.

 class=
Calvert-Lewin er en dyr, men ikke helt urealistisk mulighed for Arsenal. Foto: Stuart Macfarlane

Drømmen

”It’s the hope that kills you” er for mange Arsenal-fans et gængs citat, og endnu engang kommer ordet til sin magt. Flere medier meldte det tidligt ud i Januar, at Arsenal var favoritter til at signe den eftertragtede Serie A-topscorer, Dušan Vlahović. Bedst som man troede handlen var hjemme, meldte serberens ønskedestination, Juventus, sig på banen. Derfor må vi kigge os om efter en anden targetman, hvorfor vi nu fokuserer på den engelske bomber, Dominic Calvert-Lewin. Englænderen har et prisskilt på omtrent de £60.000.000 millioner, hvilket ikke har påvirket Arsenals interesse. Et skifte til den nordlige del af London ville da også forbedre hans chancer for at spille sig på det engelske landshold mod VM i ørkenstaten. Calvert-Lewin er ’Premier League proven’, hvorfor han ikke behøver flere uger til at tilvende sig den vel nok hårdeste liga i verden. Han har nettet 43 gange i 153 optrædener for Everton, hvoraf 18 af hans mål er scoret med hovedet. Dette vidner om, at Arsenal endelig kunne få en targetman i truppen igen. Dermed ville så mange af Tierneys brillante indlæg heller ikke blive spildt, da tilføjelsen af Calvert-Lewin endelig kan komme et slutprodukt på.

Opsummering

“Players that come here have to be able to take us to the next level,” – Mikel Arteta. Arsenal har brug for en markant signing, hvis håbet om Champions League atter skal holdes i live. Det virker til ledelsen som om, at vi har pengene, spørgsmålet er bare om vi kan lokke de bedste spillere til staben.

Indkøbskurv