TRANSFER: GUENDOUZI OG LACA PÅ VIPPEN

Matteo Guendouzi har siden Brighton-kampen den 20 juni trænet alene med en fysisk træner og rygtes på vej ud af Arsenal, ligesom Alexandre Lacazettes entourage ifølge pålidelige kilder i Frankrig er i tale med Juventus og Atletico Madrid.

Siden Arsene Wenger ankomst til Arsenal i efteråret 1996 har Arsenal været synonym med håndplukkede franske spillere, typisk af høj klasse. For selvom der for hver Laurent Koscielny er en Mikäel Silvestre, satte Wenger nye standarder for udenlandske spillere i hele Premier League, som har lukreret godt på at fragte gode spillere over den britiske kanal og rundt omkring hele den britiske ø. Arsenal havde senest i sommeren 2018 held med at hente en usleben diamant i form af Matteo Guendouzi for omtrent 8 millioner pund, hvilket er en værdi som sidenhen er mangedoblet. Værdien afspejler naturligvis Guendouzis gode præstationer på banen for Arsenal. Den unge franskmand har dog ikke alene trukket overskrifter for sine gode handlinger i Arsenal-trøjen, men også bataljer og mangel på disciplin. Senest var Guendouzi involveret i et håndgreb med Brighton-spilleren Neal Maupay i forbindelse med kampen mod The Seagulls den 20 juni, og siden da har man ikke kunne spotte Guendouzi hverken til træning eller i kamp.

Det er der en god grund til.

Ifølge journalist og Arsenal-kender David Ornstein har Guendouzi nemlig trænet alene sammen med en fysisk træner siden Brighton-kampen. Guendouzi har efterfølgende ikke entydigt ville undskylde for episoden i et møde med Mikel Arteta og den teknisk direktør Edu, hvilket har sendt franskmanden ud i kulden hos The Gunners. Ornstein skulle efter forlydender forstå, at Arsenal forventer at skille sig af med den 21-årige midtbanespiller og har allerede tilbudt ham i bytterhandler til interesserede klubber.

En byttehandel kan også komme på tale, når snakken falder på Alexandre Lacazette. Angriberen var lørdag tilbage på scoringstavlen mod Wolverhampton og kunne søndag kalde sig treårs jubilar som Arsenal-spiller. Arteta har af flere omgange rost Lacazette for sin attitude og spillerprofil, men noget tyder alligevel på, at den spanske træner alligevel ikke ser den store fremtid i den 29-årige skarpskytte.

Ifølge den pålidelige Lequipe-journalist Bilel Ghazi er Arsenal i en aktiv dialog med Juventus og Atletico Madrid om en eventuel byttehandel, mens Inter også lurer i kulissen. Arsenal har selv ifølge føromtalte Ornstein intensiveret sin jagt på at hente den 27-årige midtbanespiller fra Atletico Madrid, Thomas Partey, til klubben, mens det endnu er uvist, om Arsenal kunne finde på at ville hente eksempelvis Aaron Ramsey tilbage til klubben fra Torino.

Indkøbskurv