TOP 5 BEDSTE JANUARTRANSFERS

Det første transfervindue i 2022 er ved at være færdigt. Arsenal har på nuværende tidspunkt ikke været særlig aktivt i det nuværende vindue. Traditionelt set har Arsenal ikke brugt vintertransfervinduet på at købe flere spillere, men derimod omkring en enkelt førsteholdspiller. Derfor kigger vi tilbage på de bedste januar transfers i løbet af de sidste 20 år.

Af Frederik Lenarth Nielsen

5. Emmanuel Adebayor

På sine bedste dage var Emmanuel Adebayor verdensklasse. Arsene Wenger hentede ham til Highbury den 13. januar 2006. Planen var, at han skulle dække det hul der ville komme i fremtiden uden Thierry Henry. Adebayor kom hurtig ind i rytmen i Arsenal og scorede nogle vigtige mål som for eksempel til 0-1 på Old Trafford, der sikrede Arsenal deres første sejr i 2006-07 sæsonen. Sæsonen efter fik Adebayor en stor betydning for Arsenal. Det var sæsonen der var lige ved og næsten i forhold til at sikre sig det første engelske mesterskab siden 2004. I Premier League var det kun Cristiano Ronaldo, der overgik den store angriber fra Togo. Adebayor lavede 24 mål i 36 Premier League kampe i sæsonen 2007-08. Dog fik Adebayor ikke den lange Arsenal karriere, som mange måske havde håbet på, da han i 2009 skiftede til Manchester City for 25 millioner Pund. Eftermælet af Adebayor for Arsenal er ikke nødvendigvis godt, da en jubelscene mod Arsenal og et senere skifte til Tottenham banede vej for Adebayor. Han scorede 62 mål i 142 kampe for Arsenal i alle turneringer.

4. Andrey Arshavin

Efter et fantastisk EM i 2008, var Andrey Arshavin eftertragtet af mange storklubber. Det blev Arsenal der landede russeren, som fik sin debut for Arsenal i februar 2009. Han var det første halve år bundet til ikke at spille Champions League, da han allerede var registreret denne sæson for Zenit. Der gik ikke mange måneder før Arshavin blev en rigtig fanfavorit, da han i april samme år scorede 4 mål på Anfield i en hæsblæsende 4-4 kamp mod Liverpool. Arshavin havde en speciel stil med en enorm god boldkontrol. Hans lave tyngdepunkt gjorde det nemt for ham at stabilisere sig med bolden i fart. Det måske mest velkendte øjeblik for Arshavin i Arsenaltrøjen var mod Barcelona i februar 2011 hvor han afgjorde kampen mod de senere vindere af Champions League med et fantastisk mål. Russeren var nu fyldt 30 år og spilletiden blev mindre sammen med flere små skader. Efter et kort lejeophold tilbage til Zenit, skiftede Arshavin permanent tilbage til Rusland i sommeren 2013. Han scorede 31 mål i 142 kampe for Arsenal.

3. Nacho Monreal

For præcis 9 år siden, den 31. januar, skiftede geden som han blev kaldt, til Arsenal fra Malaga. Arsenal havde årene efter Ashley Cole og Gael Clichys afgang svært ved at finde balance på venstre back positionen. Før indkøbet af Nacho Monreal havde de primært været unge Kieran Gibbs, der florerede på venstresiden. På trods af en måske langsom start i Nordlondon, fik Monreal tilvænnet sig spillet i England. Det største kendetegn ved Spanieren er vel nok hans pålidelighed. Han var en trofast spiller, som altid gik forrest for klubben og tog de unge spillere under armen. Nogle af de mest bemærkelsesværdige øjeblikke for Monreal var da han scorede på Old Trafford i 2015 og var med til at sende Arsenal videre i FA Cuppen, som Arsenal det år endte med at vinde mod Aston Villa. To år senere skulle han vise sig at være helten igen i FA Cuppen, da han scorede udligningsmålet mod Manchester City i semifinalen, hvor Arsenal senere vandt turneringen mod Chelsea. Nacho Monreal nåede at spillede 251 kampe og scorede 10 mål. I løbet af sin tid i Arsenal vandt han FA Cuppen tre gange.

 class=
To af de bedre januarindkøb Arsenal har lavet igennem årene. Foto: David Price

2. Theo Walcott

Theo Walcott blev hentet til Arsenal i januar 2006, som bare 16 år gammel. Trods hans unge alder, havde han allerede fået debut i Southampton i the Championship. Theo Walcott blev kendt for sin ekstreme fart og den dynamik han bragte ind i spillet. Han var ofte svær at dække op, da han havde et uforudsigelig spil både med og uden bold. Han blev hurtig en fast del af Arsene Wengers udvalgte, men havde svært ved at leve op til de massive forventninger, der blev stillet til ham. Den bedste sæson for Arsenal var i 2012-13, da Robin van Persie havde forladt holdet til fordel for Manchester United. Med Olivier Giroud, der skulle tilpasse sig klubben, gav det mulighed for en mere fri rolle til Theo Walcott, der ofte blev brugt helt fremme den sæson. I denne sæson scorede han 14 mål i Premier League, hvilket også var flest af ham i løbet af sin tid hos Arsenal. Desværre skulle en slem korsbåndskade sætte pause for en fin formperiode, da han i januar 2014 måtte sidde ude i over 8 måneder. Theo Walcott nåede at vinde to FA Cups med Arsenal, hvor han i den ene scorede et mål i finalen mod Aston Villa. Walcott blev solgt til Everton i januar 2018 efter at have spillet hele 397 kampe for Arsenal, hvor han nettede 108 gange.

1. Pierre-Emerick Aubameyang

Den bedste transfer i vinteren transfervindue for Arsenal er Pierre-Emerick Aubameyang. Som situationen er aktuelt med kontroverser omkring Gaboneseren kan det virke besynderligt at sætte ham øverst på listen. På daværende tidspunkt var han den dyreste signing i Arsenal historie. Det skulle samtidig vise sig at være den sidste spiller, Arsene Wenger købte i sin tid som manager i Arsenal. Den hurtige angriber, med fortid i Dortmund, satte til aftryk med det samme, og scorede i sin debut mod Everton. Ydermere, vandt han den gyldne støvle i sin første fulde sæson for Arsenal med 22 mål i Premier League. Aubameyang var monumental for Arsenal i kampen om at vinde Europe League i 2019, da han scorede hattrick mod Valencia i semifinalen. I 2020 afgjorde han FA Cuppen entydigt mod Chelsea, da han scorede begge mål i 2-1 sejren og cementerede, at Arsenal nu er det mest vindende hold i FA Cuppen nogensinde. I sin tid for Arsenal indtil videre er det blevet til 92 mål i 163 kampe. Om det bliver til flere kampe og mål må tiden vise, men alt andet lige, har Gaboneseren har stor betydning for Arsenal siden sin ankomst til klubben.

Honourable mention: Kim Källström

For straffesparket mod Wigan i FA Cup semifinalen 2014.

Indkøbskurv