TIME TO PARTEY

På transfervinduets sidste dag leverede Arsenal noget af en transferbombe ved at aktivere Thomas Parteys frikøbsklausul i spanske Atletico Madrid. Ghaneseren havde længe været kædet sammen med Arsenal, og da handlen så ud til at være død, sikrede Arsenal sig den stærke midtbanespiller i de døende minutter af transfervinduet. I dette indlæg kan du blive klogere på Arsenals nye afrikanske es, og hvor han kommer til at forstærke Arsenal og Mikel Artetas vision om at være initiativrige med og uden bold.

Thomas Partey er en central midtbanespiller, som er meget dynamisk, og besidder gode kvaliteter i de defensive og offensive faser af fodboldspillet. I sin tid i Atletico Madrid, under ledelse af Diego Simeone, har ghaneseren været en fast og vigtig del af den centrale midtbane i udgangsformationen 4-4-2.

Mikel Arteta har i denne sæson arbejdet videre med sin udgangsformation 3-4-3, hvor der hele tiden udvikles og arbejdes med nye nuancer i position- og presspillet. Her bliver det interessant at se, hvordan spanieren har tænkt sig at facilitere sin nye midtbanespiller, som kommer med en spillerprofil, der kan vise sig at være afgørende for et potentielt formationsskifte.

Tiltrængt robusthed på den centrale midtbane

Om Mikel Arteta vælger at holde fast i 3-4-3 eller om arbejdes i en retning af 4-3-3, så må det være forventeligt, at Thomas Partey bliver tænkt som det defensive anker på den centrale midtbane, når modstanderen er i etableret angreb og forsøger at komme til gennembrud.

Fra denne position er han enormt effektiv og bruger sin spilintelligens til at bryde bolde og være facilitator på offensive omstillinger. I sidste sæson brød han i snit 5,5 bolde pr. kamp, hvilket er en imponerende statistik.

Denne egenskab kommer både Arsenal til gode, når de forsvarer med en høj eller lav preslinje. I det høje pres bruger han sin forudseenhed til at erobre og være aggressiv i presspillet. Han har i sin tid i Atletico Madrid vist gode kompetencer i den første aktion efter erobring, hvor han enten driver bolden fremad, og forbi presset, eller spiller en fremadrettet aflevering. I det lave pres har Arsenal været sårbare i halvrummene, og med Thomas Partey som defensivt anker bliver dette område styrket.

Qua sin fysik er han meget duel- og nærkampsstærk – statistikkerne fortæller, han vinder 70% af sine dueller på græstæppet og i luften.

Han er meget dynamisk og kan dække større områder af banen, end de andre midtbanespillere, som Arsenal har til rådighed. Han kan vise sig at blive en afgørende og balancerende faktor i kampe, som er mere åbne og præget af omstilling på omstilling. Dette er kampe, hvor Arsenal har haft sværest ved at kontrollere kampenes forløb grundet mangel på defensiv balance på den centrale del af banen.

Undervurderet kvaliteter på bolden

I spillet på bolden har Thomas Partey også nogle facetter, som vil give Arsenal et ekstra løft. Han er fremadrettet i sit spil, og hans evne til at drive eller spille bolden forbi modstanderen kommer til at styrke Arsenals offensive fase inden gennembrud.

Det er især nogle kvaliteter, som er nødvendige, når Arsenal skal bryde en kompakt organisation, hvor den progressive tankegang krydret med hans tekniske kunnen kan være den afgørende forskel i at komme til afslutning.

Thomas Partey leverede i snit 7,82 progressive afleveringer pr. kamp i sidste sæson, hvilket er flere end Arsenals midtbanespillere. Det er ret bemærkelsesværdigt, når vi tænker på, Granit Xhaka er den mest fremtrædende karakter i denne svære disciplin. Det beretter om en midtbanespiller, som har de tekniske kvaliteter til at spille afleveringer i længderetningen, som spiller en eller flere modstandere væk. Han har samtidig et mindset og vision, og hvis man tænker det ind i Mikel Artetas positionelle struktur med faste positioner, vil han bestemt også blive en gevinst på den offensive front.

En signing som kan løfte Arsenal til nye højder

Thomas Partey er en komplet midtbanespiller, som har cementeret sin plads som en af de bedste på sin position igennem de seneste par sæsoner i Atletico Madrid. Han er blevet skolet hos Diego Simeone, så der er masser af bund i de defensive kvaliteter.

I løbet af de sidste par sæsoner, hvor Atletico Madrid har lagt på deres visioner i positionsspillet, har Thomas Partey vist sig som en fremtrædende og dynamisk spiller med gode kvaliteter på bolden.

Arsenal har fået sig en verdensklasse-spiller, som har potentiale til at løfte Arsenals spil til endnu usete højder. Der blev skreget efter et kreativt input fra midten, og det er ikke det, som Thomas Partey er. Han kommer til at bringe en defensiv balance og masser af kvaliteter på bolden i de første faser af spillet.

Den balance, han kommer til at skabe, skal være med til at give en ekstra tryghed hos de offensive spillere, så de kan florere og fungere endnu bedre for at skabe et større offensivt output, end det har været tilfældet.

Thomas Partey skal ikke bruge en halv sæson på at vænne sig til Premier League. Han har allerede vist sit niveau på øverste internationale hylde i Champions League. Festen starter nu!

Indkøbskurv