TI ÅR – TI IKONISKE JUBELSCENER – DEL 2

Et af de mest oprigtige og sindsrivende momenter ved fodbold er jublen i forbindelse med scoringer. Bag fladskærmen, på pubben elller på stadion. Blandt fans og spillere. Vi har håndplukket ti af de bedste Arsenal-jubelscener fra de sidste ti år. Her præsenteres de sidste fem, find de fem første her .

Theo Walcott: Arsenal v Newcastle 2012

I et målshow af en anden verden var både Arsenal og Newcastle gavmilde med at give gaver ud i deres fælles møde under det travle juleprogram i 2012. Med to mål i første halvleg og hele otte mål i anden endte Arsenal til sidst med at vinde hele 7-3, blandt andet på baggrund af et Theo Walcott hattrick. Theo Walcott var i denne periode af sin Arsenal-karriere en af klubbens vigtigste spillere, og med kun lidt over et år tilbage af sin kontrakt gjorde englænderen sig til en eftertragtet herre rundt omkring i de andre engelske topklubber. Walcott endte dog en måned senere at skrive under på en langtidskontrakt med Arsenal og endte med at være i klubben i 12 år. Denne kamp var som sagt en af de mest bemærkelsesværdige i Walcotts Arsenal-karriere, og jubelscenen i forbindelse med det smukke 7-3-mål var også en oplevelse i sig selv. Efter scoringen præsenterede Walcott nemlig en særlig dans med Kieran Gibbs, hvor de to englændere både fremviste pirouetter og high-fives, der sendte tankerne tilbage til børnehaveklassen og klappe, klappe kage-sangen. En mindefuld kamp og en mindefuld jubelscene.

Thierry Henry: Arsenal v Leeds 2012

Mens Walcott lukkede 2012 af med en ikonisk jubelscene startede et vaskeægte Arsenal-ikon 2012 ud med at føje endnu et ikonisk moment til sin Arsenal-karriere. Kongen Thierry Henry blev i forbindelse med Arsenals 125års jubilæum i december 2011 hyldet med en statue foran Emirates Stadium. Kun en måned senere skulle statuen og legenden så blive vækket til live, da Henry i januar-transfervinudet blev hentet ind på en korttidskontrakt fra New York Red Bulls. Den dengang 34-årige Henry havde første gang mulighed for at vise sit værd, da han d. 9 januar fandt plads på bænken mod Leeds i 3.runde-kamp i FA Cup´en. Arsenal havde et langt stykke inde i anden halvleg stadig ikke fået slået hul på målbylden, så forventningerne var store og jubelbrølet højt, da Henry blev skiftet ind for at score det afgørende mål. Henry lod ikke Arsenals-fansenes forventninger hænge tyndt i luften over Nordlondon og med 12-minutter scorede Arsenal-ikonet et mål, der nærmest ikke kunne være mere Henry-agtigt. Franskmanden kunne knap tro sine egne øjne efter at have scoret og hoppede og dansede hele vejen til Arsene Wenger og Arsenal-bænken, der alle jublede i ekstase over kongens comeback. Arsenal endte med at vinde kampen på baggrund af Henrys scoring, og den franske legende fik endnu engang skrevet sig ind i historiebøgerne hos The Gunners. Henry har senere beskrevet, hvordan han bare forblev i omklædningsrummet i timevis efter kampen for at kapere hans comeback og scoring for klubben, der for altid vil have en særlig plads i franskmandens hjerte.  

Aaron Ramsey: Tottenham v Arsenal 2019

Det er ikke mange spillere, der kan erklære Wembley for sin egen baghave, men det kan walisiske Aarron Ramsey. I sin Arsenal-tid gjorde Ramsey det til en vane at score på Wembley og afgjorde ikke alene én, men to FA Cup-finaler i 2014 og 2017. Da Tottenham fra 2017-2019 spillede sine hjemmekampe på netop Wembley stod det næsten skrevet i stjernerne, at Ramsey ville komme til at vise sig frem på en af sine yndlingsgræstæpper. Det gjorde han sørme også i Premier League-opgøret i marts 2019, hvor waliseren garnede til 1-0. Waliseren fik vendt mundvrangen nedaf på alle Spurs-tilhængere og fik samtidig markeret, at Wembley er hans hjemmebane ved at pege insisterende ned på græstæppet og sige ”This is my fucking pitch”. Waliseren var i samme sæson udsat for en del hetz fra Tottenham-tilhængerne efter skamydsler med Eric Dier i kampen på Emirates i december 2018, og jubelscenen lå derfor lige til højrebenet for den walisiske dynamo.

 class=

Theo Walcott: Arsenal v Tottenham 2014

At jubelscener kan forekomme i forbindelse med forfærdelige langtidsskader kan lyde besynderligt, men det er ikke desto mindre det, der skete, da Arsenal vandt over Tottenham i FA Cup´ens 3.runde i 2014. Efter flotte mål af Santi Cazorla og Tomas Rosicky måtte Theo Walcott mod slutningen af opgøret meget uheldigt lade sig bære ud på en båre efter at have pådraget sig en korsbåndsskade, der skulle vise sig at holde ham ude i et år. På vej med båren skulle Walcott dog en tur forbi det ene hjørne af Emirates Stadium, hvor udebanefansene befinder sig. Her kunne englænderen ikke dy sig fra at komme med en lille spids kommentar ved at signalere, hvad der stod på måltavlen med hans hænder. To fingre i vejret med den ene hånd og et rundt nul med den anden, og så fik Tottenham-fans ellers deres pis i kog, mens resten af stadion morede sig gevaldigt.

Yaya Sanogo: Arsenal v Benfica 2014

Det er ikke hver dag at man scorer fire mål i en kamp, og det er yderst sjældent, at målene også er de første for sin klub. Ikke desto mindre var det tilfældet for den ranglede angriber Yaya Sanogo, som i en træningskamp mod Benfica fik slået gevaldigt hul på målbylden i sommeren 2014. På daværende tidspunkt havde Sanogo allerede spillet i Arsenal i godt og vel et år, men på trods af fine mængder spilletid i 14 førsteholdsoptrædender i løbet af foråret 2014 havde franskmanden endnu ikke formået at score for Arsene Wengers Arsenal-hold indtil træningsturneringsopgøret mod de portugisiske mestre. Efter et hattrick på en enkelt halvleg var Sanogo ikke færdig med at garne for The Gunners og fik også sat sit fjerde mål ind efter at have været hurtig over en ripost. Ingen på stadion, hverken fans elller spillerne kunne forestå, hvad der foregik, men Sanogo var ligeglad og løb dansende hen til Arsenal-fansene for at blive hyldet for sin præstation. Sanogo var ustoppelig, lige indtil han selv kom til at vælte over sine egne ben i forbindelse med sin jubelscene. Bedøm selv hvor elegant franskmanden klarede sig ud af den komiske jubelscene i videoen nedenunder.

Sanogo nåede kun at score et mål i en kompetitiv kamp for Arsenal, da han i 2014 fik scoret mod Borussia Dortmund i en Champions League-gruppespilskamp efter bare to minutter. Yaya Sanogo forlod Arsenal i 2017 på en fri transfer.

Andre nævneværdige jubelscener

Lucas Torreira: Arsenal v Tottenham 2018

 class=

Nicklas Bendtner: Arsenal v Cardiff 2014

 class=

Pierre-Emerick Aubameyang: Arsenal v Watford 2018

 class=

Alexis Sanchez: Arsenal v Manchester City 2014

 class=

Dani Ceballos: Altid

 class=
Indkøbskurv