STATUS PÅ TRANSFERVINUDET

Natten til d. 2. september 2022 lukker transfervinduet for klubberne i Premier League. Indtil videre har Arsenal været aktive – både hvad det angår spillertilgange og -afgange. Samtidig antyder Mikel Arteta, at Arsenal stadig er aktive i transfervinduet. Om det betyder flere tilgange eller afgange, vides ikke. I denne artikel vil vi se nærmere på Arsenals aktiviteter i transfervinduet frem til nu, og prøve at skabe et overblik over de rygter, der florerer på transfermarkedet.

Af Christian Schlüter

Tilgange

Marquinhos

Den første signing i dette transfervindue blev den blot 19-årige brasilianer, der blev hentet til klubben fra brasilianske Sao Paulo. Indtil videre har han kun optrådt for U21-holdet, men planen er ifølge Mikel Arteta, at han skal integreres langsomt i førsteholdstruppen. Han har scoret tre mål i to optrædener for U21-holdet. 

Fabio Vieira

Den 22-årige portugiser med et genkendeligt navn blev den anden signing i dette transfervindue. Den offensive midtbanespiller blev hentet til fra FC Porto. Han scorede seks mål og lavede 14 assists i sidste sæson i den portugisiske liga. Siden han er kommet til, har han været plaget af en skade, men ser nu ud til endelig at være klar til at spille. 

Matt Turner

Turner blev klubbens tredje signing, men de som har fulgt med ved, at Turner allerede skrev under med Arsenal sidste vinter. Dermed var det ikke just en overraskende signing. Turner blev årets målmand i MLS sidste sæson, og hans ankomst har resulteret i, at Bernd Leno nu har forladt klubben.

Gabriel Jesus

Vel nok transfervinduets største signing. Gabriel Jesus blev hentet til klubben fra Manchester City for 45 millioner pund. I sin første kamp på Emirates fortsatte han sin fremragende form fra pre-season og leverede to mål og to assists.

Oleksandr Zinchenko

Zinchenko er klubbens seneste signing. Han er blevet genforenet med Gabriel Jesus, da han også er kommet til fra Manchester City. I sin første kamp for klubben leverede han en assist til sæsonens første mål, som blev scoret af Gabriel Martinelli.

Afgange

Charlie Patino

Stortalentet Patino har forladt klubben på en lejeaftale med Blackpool for denne sæson. Patino er spået en stor fremtid i Arsenal, og fast førsteholdsfodbold kan forhåbentlig hjælpe ham med at opnå sit fulde potentiale.

Folarin Balogun

Balogun har tilsluttet sig Reims i den bedste franske liga på en lejeaftale. I sin første kamp for klubben scorede han i et 4-1 nederlag mod Marseille, hvor Nuno Tavares også fik scoret for Marseille. Balogun scorede samtidig igen i anden kamp for klubben.

Bernd Leno

Som skrevet har Leno forladt klubben efter ankomsten af Turner. Han har tilsluttet sig oprykkerne Fulham for en pris på 8 millioner pund.

Alexander Lacazette

Lacazette fik ikke fornyet sin kontrakt hos Arsenal, og skiftede dermed hjem til sin gamle klub Lyon i den bedste franske række. I sin første kamp tilbage for Lyon scorede den nu 31-årige franskmand vindermålet på et straffespark.

Matteo Guendouzi

Guendouzi og Arteta var aldrig et match. Den unge franskmand, som blev hentet til klubben af Unai Emery, var i sidste sæson lånt ud til Marseille ligesom William Saliba. Arsenal havde inkluderet en klausul i kontrakten med Marseille, der lod dem hente Guendouzi til klubben for blot 10 millioner pund, hvis han spillede 38 kampe i sæsonen. Hans tid i Arsenal er dermed fortid.

Konstantinos Mavropanos

Grækeren fik aldrig chancen hos Arsenal, og blev udlejet til Tyskland ad flere omgange. Han er nu skiftet permanent til Stuttgart for 2,9 millioner pund.

Omari Hutchinson

Et stort talent, som desværre er skiftet til ærkerivalerne Chelsea på en fri transfer. Eftersigende skulle der have været uenigheder om spillerens kontrakt, hvorfor han forlod Arsenal gratis.

Pablo Marí

Den spanske centerback blev købt i Flamengo tilbage i 2020, og har aldrig været en fast mand for Arsenal. Han har siden været udlejet til italienske Udinese, og er nu skiftet til oprykkerne AC Monza i den bedste italienske række på en lejeaftale. Hvis AC Monza bliver i Serie A gøres skiftet permanent, og Arsenal vil modtage omkring seks millioner euro for Marí.

Nuno Tavares

Tavares havde en svær første sæson i Arsenal. Efter Zinchenkos tilgang er han blevet lånt ud til Marseille for resten af sæsonen. Som skrevet scorede han i sin første kamp for Marseille, og har nu udbygget sin statistisk, ligesom Balogun, ved at score for anden kamp i streg.

Lucas Torreira

Uruguayaneren, som blev hentet til klubben efter VM i 2018, er permanent skiftet til tyrkiske Galatasaray for omkring seks millioner pund. Han fandt sig aldrig til rette i klubben, og er blevet lånt ud til både spanske Atlético Madrid og italienske Sampdoria.

Runar Alex Runarsson

Den seneste afgang er Runarsson, som endnu engang har fået langt til regulær spilletid for Arsenal med indkøbet af Matt Turner. Spilleren er skiftet på en låneaftale til tyrkiske Alanyaspor.

Spillere som rygtes til klubben

Youri Tielemans

I sidste kamp mod Leicester kunne man høre Arsenal-fans synge mod Youri Tielemans ”We’ll see you next week”. Tielemans har længe været rygtet til klubben og kunne være en stærk tilføjelse til midtbanen. Senest har det dog lydt, at Arsenal vil vente til næste sæson med at hente Tielemans til klubben, da han dermed kan hentes på en fri transfer.

Yeremy Pino

Arsenal har eftersignede øjnene rettet mod en ”mystery winger”. Ifølge flere kilder skulle Arteta og Edu have udset sig Yeremy Pino, som til daglig spiller for Villarreal. Edu er for nyligt blevet spottet på et fly på vej til Valencia (Villarreal ligger ved Valencia). Om det er for at forhandle om Yeremy vides dog ikke.

Neto

Neto, som til daglig spiller for Wolves, har også været rygtet til klubben. Han kunne også være et bud på Arsenals ”mystery winger”. Han har vist sit værd i Premier League, og der er efter sigende flere klubber som har rettet opmærksomheden mod den unge portugiser.

Spillere som bliver rygtet væk fra klubben

Hector Bellerin

Arsenal arbejder eftersigende i øjeblikket sammen med Bellerin og hans agenter om at ophæve hans kontrakt før tid. Det vil give Bellerin mulighed for at skifte til Real Betis, som han også var udlejet til i sidste sæson. Dermed ser det ud til, at Bellerins tid i Arsenal snart kan være et overstået kapitel.

Indkøbskurv