STATUS PÅ SÆSONSTARTEN

En hæsblæsende start på sæsonen er nu slut. Transfervinduet er lukket. Pulsen er nede. Syv point på fire kampe er resultatet. En landsholdspause står nu for døren og det er derfor tid til at gøre status over starten på sæsonen.

Sæsonen startede med en svær udekamp på St. James Park, hvor holdet ikke imponerede, men fik skrabet en snæver 1-0 sejr hjem. En typisk åbningskamp hvor spillet ikke var flydende, men hvor resultatet var det vigtigste. Samme kampbillede var gældende, da Emirates Stadium dannede rammerne for den første hjemmebanekamp i Premier League. Burnley var udfordringen og blev besejret 2-1. Igen var spillet ikke prangende, men den målfarlige duo, Alexandre Lacazette og Pierre Emerick-Aubameyang, sørgede med en scoring hver for en vigtig sejr.

I kampen mod Burnley fik nyindkøbet Dani Ceballos sin første kamp fra start. Den unge spanier spillede fremragende og var altdominerende i pasningsspillet hele kampen igennem. Ligeledes fik David Luiz sin fulde debut i midterforsvaret sammen med sin græske makker Sokratis, som man må formode bliver den fortrukne opstilling i midterforsvaret gennem hele sæsonen.

Anden kaliber modstander

Næste udfordring var på en lidt anden størrelse. Truppen rejste til Liverpool for at spille mod de forsvarende mestre i Champions League. Kampen endte desværre med et 3-1 nederlag, hvor flere af målene var på baggrund af personlige fejl. Et karakteristika som har forfulgt Arsenal defensiven de seneste mange sæsoner. Spillet var dog forholdsvis fortrøstningsfuldt og specielt rekordkøbet Nicolas Pepe imponerede. Ivorianeren virker som et godt indkøb, og er med til at give Arsenal mandskabet en ny dimension i offensiven.

Seneste kamp var North London derbyet som bekendt endte 2-2. En fantastisk kamp hvor stemningen på Emirates Stadium var elektrisk. Igen var personlige fejl kostbare og var skyld i at The Gunners var bagud 2-0 efter 40 minutter.

Igen var det den målfarlige front duo, der vendte kampen for Arsenal-mandskabet. To flotte mål vendte kampen og sørgede for at pointene blev ligeligt fordelt. Et resultat som man kan tillade sig at ærgre sig over. Spillet var dog fortrøstningsfuldt og stemningen helt unik. Hvis det forsætter, kan Emirates Stadium igen blive et fort for Arsenal mandskabet.

Taktisk set sad man tilbage med nogle spørgsmål efter Tottenham kampen. På midtbanen startede Arsenal med Lucas Torreira, Matteo Guendouzi og Granit Xhaka. Tre spillere som ikke har deres primære styrke i det kreative spil fremme på banen. Med tre ens spilletyper på banen, blev Torreira tvunget længere frem, hvor hans styrker på banen ikke kom til sin fulde ret. Efter indskiftningen af den imponerende Ceballos, pressede Arsenal-mandskabet for alvor på og var tæt på at sikre alle tre point.

En godkendt start på Premier League kampagnen, som dog er nødvendigt at følge op på efter landsholdspausen

En stor udskiftning i truppen

Arsenal-truppen har gennemgået markante forandringer igennem sommeren. Mange profiler er blevet solgt og truppen virker langt mere trimmet. Ud er blandt andet røget den tidligere anfører Laurent Koscielny, altid pålidelige Nacho Monreal, humørbomben Mohammed El-Neny og den passionerede Aaron Ramsey.

Ud er også røget armenske Henrikh Mkhitaryan. En spiller som aldrig slog igennem, men alligevel fik 30 minutters spilletid under søndagens derby. En disposition man godt kan undre sig over, da han dagen efter blev udlejet til italienske Roma. Alternativet havde været at bringe unge Reece Nelson på banen eller beholde Lacazette på banen, som var i færd med at spille en stor kamp.  

Alle disse afgange har dermed været med til at frigive et stort lønningsbudget, som har været med til at muliggøre alle sommerens indkøb som blandt andet rekordkøbet Nicolas Pepe.

Forventninger til de kommende kampe

Efter landsholdspausen venter flere svære kampe i flere forskellige turneringer. Ture til Vicarage Road og Old Trafford står på menuen, mens Europa League og Carabao Cuppen også står for døren. Det bliver nødvendigt at økonomisere med kræfterne og derfor bliver Unai Emery også nødt til at rotere i truppen. Man kan forstille sig, at de unge og urutinerede spillere får lov til at prøve kræfter i Europa League og Carabao Cuppen, mens de mere etablerede kræfter skal forsøge at forsætte pointhøsten i Premier League.

Næste kamp mod Watford bliver spillet søndag den 15’ende september.

Indkøbskurv