SPECIAL GUEST – DAVID O’LEARY

Selvom generalforsamlingen i ARSENAL DENMARK var reduceret til en online begivenhed på blot 60 minutter blev de ca. 50 deltagende medlemmer ikke snydt for den sædvanlige Special Guest, og det var selveste David O’Leary – Arsenals rekordindehaver for flest spillede kampe – der spillede hovedrollen.

Med sit vanlige charmerende skæve smil driblede David O’Leary sig sejrssikker gennem de 60 minutters Q&A, som fanklubbens bestyrelse havde arrangeret i halen på generalforsamlingen den 26. september.

Gennem en gloværdig karriere på imponerende 722 førsteholdskampe for The Gunners svigtede han aldrig i forsvaret, og selvom den efterfølgende manager karriere bragte ireren til både Leeds United og Aston Villa er han Arsenal helt ind i hjertet og bliver ved med at være det:

– Jeg kom til Arsenal som 15-årig og fik min debut som blot 17-årig. En kæmpe omvæltning fra det trygge familieliv i Dublin, men jeg skylder Arsenal alt. Det er ikke blot en fantastisk klub med en gloværdig historie. Det er min familie, fortæller O’Leary.

O’Leary kom til Arsenal i 1973 som ungdomsspiller og fik debut mod Burnley som 17-årig i august 1975. Dengang var både Irland og Nordirland stærkt repræsenteret på Highbury, og spillere som Pat Rice, Sammy Nelson og senere Frank Stapleton og Liam Brady gjorde O’Leary selskab. De to sidste blev hans trofaste holdkammerater gennem en lang karriere i London.

Wembley ´79 og Anfield ´89

– Det var småt med triumfer for holdet op gennem 70’erne, men sidst i årtiet begyndte der at ske noget. Det er selvfølgelig FA Cup finalerne og navnlig 3-2 finalen mod Manchester United i 1979, som jeg tænker på. Det var jo en fantastisk kamp. Jeg kan stadig gennemleve de sidste minutter op til Alan Sunderland’s afgørende mål, som var det i går, og de giver mig stadig gåsehud.

Det samme gør sig gældende om kampen på Anfield i 1989. O’Leary var i startopstillingen dengang den 26. maj 1989, da Arsenal for første gang i 18 år havde mulighed for at sikre sig det engelske mesterskab, og ireren kan genfortælle turen, optakten, kampen og navnlig festlighederne med ægte indlevelse og glæde. Et højdepunkt på en smuk karriere, der alt i alt tæller to mesterskaber, to FA Cups og to Liga Cups.

Ambassadør men ikke bestyrelsesmedlem

I dag er O’Leary ambassadør i Arsenal, og selvom han bor i Yorkshire misser han ikke mange af Arsenals kampe. Af engelsk presse er han flere gange nævnt som et muligt nyt bestyrelsesmedlem i Kroenke’s nye ledelse, men afviser selv historien:

– Jeg har selvfølgelig læst historierne, men kender ærligt talt ikke noget til dem selv. Jeg omgås Pat Rice og andre ledende skikkelser i klubben og har da også mødt både Stan og Josh Kroenke, men kan kategorisk afvise, at jeg er på vej ind i ledelsen på nogen måde.

– Jeg vil alligevel benytte lejligheden til at opfordre til at udvise mere respekt og sympati for Kroenke’s ejerskab i klubben. Der ofres mange penge og mange timer på vores klub af de nye ejere, og jeg er overbevist om, at de får os tilbage til toppen af engelsk fodbold igen, fortæller O’Leary.

København JA TAK

Rygterne om Arsenal Denmarks begivenhedsrige generalforsamlinger havde nået David O’Leary forud for den planlagte Q&A session, og adspurgt om en fremtidigt besøg fra den sympatiske irer er svaret entydigt:

– Jeg ville elske at komme til København til jeres generalforsamling næste år. Det er en dejlig by i et dejligt land – selvom vi altid fik klø i landskampene i min tid i den irske trøje.

– I kan bare ringe, så kommer jeg…

Læs hele historie om David O’Leary som Special Guest på ARSENAL DENMARK generalforsamlingen i det nye GunAction, som ligger i medlemmernes postkasse i slutningen af oktober.

 class=
Indkøbskurv