12. november 2021

SIMONE BOYE TILBAGE PÅ DANSK GRUND

Den danske landsholdspiller er igen tilbage i startopstillingen for Arsenal F.C. efter en længerevarende skade. Vi mødte en ydmyg Simone Boye Sørensen,  og i følgende artikel kan du læse om hendes oplevelse af Champions League-opgøret imod HB Køge. 

Af Mads Adam Wegener og Christian Leander Simonsen

Arsenal Women havde intet mindre end 13 sejre og ét enkelt nederlag med i bagagen da de gæstede Capelli Sport Stadion. Endvidere mindskede det ikke favoritværdigheden, at holdet indtil nu er gået ubesejret hen i den hjemlige liga, hvorfor HB Køge også måtte forvente at få sig noget af en udfordring fra det engelske tophold. 

Massiv opbakning fra nær og fjern

Man kan roligt sige, at det ikke gik stille for sig på Arsenals udebaneafsnit til gårsdagens kamp mod HB Køge. Det er ikke hver dag, at Arsenal skal spille på dansk grund, hvilket tydeligt kunne mærkes på tilhængernes opbakning. Den danske fanklub, Arsenal Danmark, var om nogen talstærkt repræsenteret, men også lande som Skotland, Tyskland, Sverige og Norge var repræsenteret. Selvom Simone og resten af spillerne fra Arsenal var over 12.00km væk hjemmefra, så kunne det ifølge hende ikke mærkes på stemningen: 

Det føltes klart som en hjemmebanekamp. Vi har også godt stemning hjemme i Arsenal, men i dag var helt fantastisk”.

Det kan endvidere bekræftes, at der var solgt mere end 400 billetter til udebaneafsnittet, der rungede for fulde gardiner imens Arsenals kvinder brillerede på grønsværen. Klassiske sange som ”1-0 To the Arsenal” og ”Red Army” skabte for alvor en stemning af, at man var tilbage på Emirates.  

A setback is only a setup for a comeback 

Kampen imod HB Køge skulle også blive et længe ventet comeback til den danske forsvarspiller, der på grund af en skade har måttet sidde ude den seneste tid. Med det in mente, så gjorde det bestemt ikke oplevelsen mindre, at kampen blev spillet på dansk grund med massiv opbakning fra lægterne.

”Helt fantastisk. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at spille mod HB Køge. At så få lov til at spille hele kampen, det var kæmpe stort. Både fordi jeg havde mange venner og familie herovre, men også fordi der var så mange Arsenal-supportere, der gav så god lyd og så god stemning. Det var mega fedt. Kæmpe oplevelse”.

Det var også første gang, at vi så Simone i en konstellation med forsvarsmakkeren Leah Williamson i midterforsvaret – et samarbejde som Simone havde set meget frem til: 

”Leah er en helt fantastisk spiller. Rigtig dygtig på bolden. Vi har et godt samarbejde. Det er vores første fulde kamp sammen, så jeg glæder mig til at spille lidt mere sammen med hende forhåbentlig”.

Genforenet med Jonas Eidevall

For flere kom det måske som en overraskelse, at Arsenal hentede endnu en forsvarspiller ind i en trup, der allerede talte: Lotte Wubben-Moy, Leah Williamson, Jen Beattie, Viki Schnaderbeck and Anna Patten, hvor alle samtidig var klarmeldte. Dog beskriver Jonas Eidevall tydeligt, hvordan hendes lederevner og ro i boldomgangen blot er en brøkdel af den brede pallette af kvaliteter som Simone besidder. Dertil ligger der også en klar fordel i deres tidligere kollegaskab: 

”Det er svært at sige om min rolle har ændret sig. Jeg har lige været skadet i otte uger og er først lige kommet tilbage, så nu må vi se. Det er dejligt at have en træner, man kender. Jeg var glad for Jonas i Rosengården og er rigtig glad for at arbejde med ham igen”.

Endvidere har holdet skulle spille tre kampe ugentlig over en længere periode henover efterårssæsonen, hvorfor ligaens nuværende førerhold har været nødsaget til at have en bred trup, hvis de skal gøre sig forhåbninger om mere end en tredjeplads. 

Et step op

Den store opbakning ved gårsdagens Champions League-opgør gik bestemt ikke ubemærket hen hos Simone Boye, der netop har skiftet det sydtyske ud med den engelske metropol London. 

”Bayern München er meget lig Arsenal vil jeg sige. Jeg kan dog mærke en kæmpe forskel i fansene, og det siger jeg ikke kun, fordi jeg nu står og snakker med jer. Der er stor forskel. Der er meget mere interesse, og fansene er meget mere personlige og skriver personlige ting, specielt på Instagram. Der er meget mere en familiefølelse omkring klubben. Bare det, at der kommer så mange i dag, det tror jeg ikke, at Bayern München ville gøre på samme måde”.

Den danske landsholdspiller var endvidere meget imponeret over hele det setup, der er omkring klubben da vi spurgte ind til, hvordan skiftet fra Bayern til Arsenal har været for hende:

Det er stort at spille for sådan en klub. Det er noget, jeg er stolt af at være en del af. Faciliteterne er i orden, og vi har en masse mennesker omkring holdet, som gør alt for, at vi kan præstere vores bedste. Så jeg føler jeg mig meget privilegeret“.

Kvindefodbold er i den grad i en positiv udvikling, og onsdagens Champions League-opgør var bare endnu et bevis på, hvor meget potentiale der ligger i dette felt. Selv er Simone meget ydmyg og stolt over, hvor mange fans, der var mødt op for at støtte holdet på den regnfulde aftenkamp i Køge:

I kvindefodbold kommer der flere og flere tilskuere på lægterne, men at have så dedikerede fans på lægterne, det har vi ikke så tit. Man bliver lidt benovet over, at der så mange der kommer og råber ens navn. Det er jeg ikke vant til“.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}