SCENEN ER DIN EMILIANO MARTINEZ

I aftens skydes Europa League-gruppespillet 2019 i gang og endnu en sæson med torsdagsbold står for døren. Arsenal er for tredje år i træk en del af det næstfineste europæiske selskab og skal bruge turneringen til at komme tilbage til det forjættede land; Champions League. Flere reserver står i kø for at vise træner Unai Emery hvad de kan tilbyde til holdet og særligt én spiller har ventet længe på at få sin chance, Emiliano Martinez.

Til trods for sine snart ti år i klubben har 27-årige målmand Emiliano Martinez ikke set meget til grønsværen for The Gunners. Argentineren har faktisk været udlejet hvert eneste år siden 2012. Alligevel har den store målmand altid haft en professionel attitude og en vilje til at slå igennem i Nordlondon.

Efter ophold hos Oxford, Sheffield Wednesday, Rotherham, Wolverhampton, Getafe og senest Reading, er målet stadig det samme; at blive nummer 1 i Arsenal. En svær opgave når konkurrenten hedder Bernd Leno, men ikke en udfordring, Emiliano Martinez på nogen måde viger fra.

Selvtilliden i orden

Ingen tror mere på Emiliano Martinez end manden selv. Den argentinske målmand holder absolut ikke tilbage, når han udtaler sig om sine evner:

“Leno har flere professionelle kampe på CV´et end mig, men når det kommer til kvalitet er vi lige gode, hvis ikke jeg endda er bedre”

Sådan udtalte argentineren i et interview med engelske Metro. I samme interview fortæller han, hvordan han er blevet lovet, og ser frem til, mere spilletid i denne sæson. Spilletid som højest sandsynligt bliver i EFL- og FA Cup samt i Europa League.

Den 27-årige målmand stod i sommers med tanker om at forlade Arsenal, men endte i sidste ende med at blive. Det var Unai Emerys løfte og den evindelige tro på sig selv, der fik ham til at blive:

“Hvis ikke jeg troede på, at jeg er i stand tiI at blive nr. 1, ville jeg ikke have blevet.”

På trods af den enorme selvtillid sidder der også et fornuftigt hoved på den argentinske målmand. Han er klar over, at han skal videre, hvis denne sæson ikke giver nok spilletid. Det er hans drøm at spille for Arsenal, men det er ikke en drøm, han vil forfølge for alt i verden.

Emiliano Martinez har også en drøm om at komme på det argentinske A-landshold. Hvorfor han higer efter fast spilletid på et højt niveau. Han frygter, at han bliver overset, hvis han ikke spiller nok, eller hvis han spiller for et hold i en mindre liga. Drømmen er på den korte bane at blive indlemmet i Argentinas trup til Copa América i 2020.

Gennembruddet på den lille scene

I januar 2019 blev Emiliano Martinez lejet ud til Reading i The Championship. Reading lå på daværende tidspunkt under stregen med otte point op til overlevelse. Ved sæsonens afslutning lå Reading seks point over stregen og sikrede sig en sæson mere i Englands næstbedste række.

Meget af æren for den præstation kan krediteres til Emiliano Martinez. Forinden lejeaftalen havde Reading kun holdt tre clean sheets og tabt 15 kampe. Efter argentineren overtog pladsen i buret, tabte de kun fire kampe, og Martinez formåede at holde fem clean sheets.

Den 27-årige målmand blev kåret til ’Man of the Match’ i sin blot andet kamp for Reading, efter han holdt buret rent mod de senere Premier League-oprykkere fra Aston Villa. Det blev i alt til 18 kampe for argentineren i Reading, hvor han lukkede 23 mål ind.

Velkommen til den store scene

Nu får Emiliano Martinez endelig sin chance under spotlyset på Emirates Stadium. Men først gælder det en tur i den tyske heksekedel på Commerzbank-Arena i Frankfurt. Alt andet lige må det forventes, at argentineren skal starte i buret, således at Bernd Leno kan få sig en pause.

Der er et stort forventningspres fra Arsenals fans, der efter den skuffende præstation mod Watford i lørdags, gerne vil se en sejr til hjerteklubben. Men hvad kan supporterne forvente af den store målmand?

Emiliano Martinez er med sine 1,93 meter en enorm tilstedeværelse mellem stolperne. Han fylder godt i målet og er ret bevægelig af sin størrelse. Højden gør, at han stiger godt til vejrs på indlæg og hjørnespark, hvilket giver ham en fordel, når han vælger at forlade sin målstreg for at møde bolden.

Argentineren er bedst betegnet som en shotstopper. Han er dygtig til at komme ud af sit mål og parere skud, både på kort og lang afstand. Han giver mange riposter, men er for det meste god til at skubbe bolden væk fra målrammen, når det sker.

Traditionen tro sidder der et godt spark på den sydamerikanske keeper. I ren Ooooooooospina-stil, formår Emiliano Martinez at sparke et veltimet sydamerikansk udspark, der kan sætte Arsenals hurtige kanter i scene. En evne han fik demonstreret i sin tid hos Reading.

Unai Emery vedholder som sagt sin filosofi om at spille bolden ud fra målspark. Og ligesom Bernd Leno er Emiliano Martinez rigtig dygtig med fødderne. Han er en dygtig spilfordeler og fungerer godt under pres fra modspillernes angribere. Han går ikke i panik, selvom de skulle komme tæt på. Så forvent ikke at gispe efter vejret, som da Petr Cech havde bolden ved fødderne.

Arsenal har en rigtigt dygtig back-up i Emiliano Martinez. Han har selvtilliden i orden, og han vil have gennembruddet. Arsenal-fans bør være fortrøstningsfulde ved holdets målmandsgruppe. Lige så usikker som holdet bagkæde er i øjeblikket, lige så sikker er målmandsposten. Uanset om det er Bernd Leno eller Emiliano Martinez, der står mellem stængerne.

Indkøbskurv