SAMBI: KAPTAJN IN SPE

Mange spår Albert Sambi Lokonga til at være Arsenals nye kaptajn. Dog er der mange gode spillere om buddet, og denne stilling er bestemt ikke en man kommer sovende til.

Med en solid fortid i Anderlecht, er Albert-Mboyo Sambi Lokonga måske Arsenals kommende kaptajn. Med sine brede intelligens og lederegenskaber, har han vist sig at passe godt ind i Mikel Artetas filosofi. Dog er der stadig en del mangler der skal arbejdes på, hvis han skal komme i spil som kandidat til anførerbindet.

Arbejdshandsker monteret i Anderlecht

Den 22. oktober 1999 kom Albert-Mboyo Sambi Lokonga til verden i Belgien. Han er født af  congolesiske forældre, og er opvokset i Verviers, som ligger i Liège-provinsen i Belgien. I en alder af blot 11 år, blev han optaget på Anderlechts akademi, og han har siden bevist at være en enormt intelligent midtbanespiller, hvilket er hans faste position.
I 2017 skrev han under på sin første professionelle kontrakt i Anderlecht, hvor han nåede at spille 69 ligakampe med tre mål i bagagen. Denne milepæl bekræftede hans intelligens overfor Mikel Arteta, som løbende har holdt et vågent øje på ham. Efter mange dialoger med den daværende spillende træner for Anderlecht og ven, Vincent Kompany, slog Arteta til.

På en varm og smuk sommerdag i juli sidste år, underskrev Sambi derfor en fireårig kontrakt med Arsenal, og klubben måtte af med omkring 18 millioner pund for ham.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane

Stabilt potentiale

Som spiller er Sambi yderst stabil, når han er omringet af sine midtbanekollegaer Thomas Partey og Granit Xhaka. Hans potentiale kommer for alvor kommer til udtryk i disse omgivelser, og han er samtidigt yderst fleksibel, hvad diverse positioner på midtbanen angår.

Hans afleverings statistikker er gode, og så kan han spille som en sekser eller en otter med bred intelligens og forståelse.
Han passer godt ind i Artetas filosofier, og er enormt dygtig til at samle bolden op nede fra bunden, og bære den op igennem banen. Med andre ord, er han en meget progressiv boldbesidder. Hans teknik er nogenlunde, og skal klart forbedres, da han har det med at sætte sig selv i pressede situationer, som ofte leder til ærgerlige boldtab. Derudover skal han blive en bedre beslutningstager, hvis han altså skal komme i betragtning til at blive Arsenals næste kaptajn.

Chefens hovedpine

Der er ingen tvivl om, at Arteta står overfor en tung hovedpine hvad Arsenals kommende kaptajn angår. Med Pierre-Emerick Aubameyangs afgang, Alexandre Lacazettes kontraktudløb til sommer, Kieran Tierneys skadeproblemer og en Granit Xhaka, der tidligere har haft anførerbindet forgæves, er der ikke mange ældre og erfarne spillere tilbage at vælge i mellem. Det forventes selvfølgelig at spillere som Martin Ødegaard, Benjamin White og Gabriel er med i opløbet, men Sambi er bestemt også en kompetent kandidat til anførerbindet.

Efter sigende skulle han nemlig have en masse lederpotentiale på trods af, at han kun er 22 år. Han skulle være god til at give sine holdkammerater rådgivning og instrukser, og han har tidligere været kaptajn i Anderlecht under hans tid med Vincent Kompany.

Mange medier og Arsenal-fans spår ham derfor som værende holdets næste kaptajn, selvom det ikke har været en dans på roser, siden han kom til Nord London. Dog har han formået at vise sit potentiale på trods af, at det er hans første sæson i Premier League. En liga, som er notorisk kendt for at være svær at tilpasse sig i for udefrakommende spillere.

Indkøbskurv