SAGNA: SALIBA KAN BLIVE EN STJERNE FOR ARSENAL

Arsenal har fra næste sæson glæde af den franske forsvarsspiller William Saliba, som der er store forventninger til rundt omkring i klubben. Også den tidligere Arsenal-back Bacary Sagna spår en stor fremtid for sin franske landsmand.

Af Mads Adam Wegener

Efter flere ugers intens spekulation og transferkamp mellem Tottenham og Arsenal fik The Gunners i løbet af sommeren 2019 hentet den franske forsvarsspiller William Saliba i St.Etienne. Den 19-årige forsvarsspiller blev dog som del af aftalen sendt tilbage til Frankrig, hvor han indtil videre har spillet 17 kampe. Saliba har været forhindret i at spille flere kampe grundet en brækket fod, men var frem mod marts fast spillende for St. Etienne.

Mange Arsenal-fans har længselsfuldt set efter Saliba i denne sæson, hvor forsvarsfejl har kostet Arsenal dyrt. Håbet er, at Saliba kan være med til at vende skudden for Arsenal rent defensivt, hvilket den tidligere Arsenal-spiller Bacary Sagna tror kan lykkes. 

“Han (Saliba red.) har mange af de kvaliteter, der skal til for at klare sig i Premier League, og han kommer til at lære hurtigt. Han er meget rolig på bolden og er ikke bange for at forsvare 1 vs 1. For det meste vinder han også sine dueler, hvilket er den bedste kvalitet hos en forsvarsspiller. Han har tilstedeværelse. Forhåbentlig kommer han til at opnå store ting og blive en af de bedste centerforsvarspillere i ligaen”, siger Sagna til fodboldmediet goal.com

Sagna kom selv til som ung forsvarsspiller til England for at skulle med om topplaceringerne i Premier League fra start og ved derfor, hvad Saliba har i vendte:

“Først skal han vende sig til engelsk fodbold. Og selv om han er en stjerne for fremtiden, har Arsenal brug for ham til at levere fra start. Det var godt for ham at blive i den franske liga, fordi han ved , at han fra næste sæson skal spille i en større klub, hvor han ud fra dette selv godt vidste, at han havde brug for at forbedre sig inden da.

Denne sæson har været en test for ham, han har skulle gå et niveau op, og sidste jeg så ham spille var han også fantastisk. Jeg analyserede ham som Arsenal-fan, og han gjorde det rigtig godt.”

Den nu 37-årige Sagna spillede i Arsenal fra sommeren 2007 til sommeren 2014. Han nåede at spille 285 kampe og score fem mål i løbet af de syv sæsoner. 

Indkøbskurv