ROTATIONER I STABEN OMKRING ARSENAL

Denne sommer har indtil videre ikke kun budt på til –  og afgange på spillerfronten hos Arsenal. Også uden for kridtstregerne er der sket ting og sager omkring Emirates Stadium. Her er et overblik over væsentlige forandringer, når det kommer til træner – og lederskikkelser hos Arsenal.

Fredrik Ljungberg:

En gammel kending er tilbage omkring førsteholdet hos The Gunners, nemlig Frederik Ljungberg. Den tidligere spillerprofil var i sidste sæson træner for U23-holdet, hvor han blandt har haft fornøjelsen af at træne Eddie Nketiah og Joe Willock. Sammen med de to unge engelske talenter tager svenskeren nu skridtet op og skal være en af Unai Emerys allermest betroede, specielt når det kommer til udviklingen af spirende talenter som netop Nketiah og Willock.  

Steve Bould:

Samtidig med at Ljungberg er blevet en del af trænerteamet omkring førsteholdet er Steve Bould ny træner for Arsenals U23-hold. Bould har siden 2012 været assistentræner for Arsenals førstehold, men skal nu være ungdomstræner. En post, Bould også besatte før han blev assistent for dengang Arsene Wenger tilbage i 2012.

Edu:

På direktørfronten er der også sket en nævneværdig tilføjelse. Den tidligere Arsenal-midtbanespiller fra ’Invincible’-æraen Edu er vendt tilbage i en stilling som teknisk direktør for The Gunners. Hermed har Arsenal nu endelig fuldendt sit sportmæssige setup, der nu har været i gang siden efteråret 2017. Arsenals ’head of football’ Raul Sanllehi kalder ansættelsen af Edu for ’den sidste brik i puslespillet’ og har i ansættelsen lagt vægt på, at brasilianeren bærer klubbens værdier med sig oven i hans fodboldmæssige viden. I sin nye rolle vil blandt meget andet Edu være med til at forme Arsenals identitet samt være en ledende figur i Arsenals rekruttering af spillere fra eget akademi samt spillere udefra.

Edu har i sin korte tid som teknisk direktør allerede imponeret med sin dedikation, da han lige efter sin fratrædelse fra det brasilianske landshold rejste til London for sammen med resten af Arsenal-truppen at rejse til USA. Samtidig har han i de forgangene uger været med til at få vigtige handler i hus i form af Dani Ceballos, William Saliba og Nicolas Pepe.

Darren Burgess:

En anden måske ikke helt uvæsentlig udskiftning i staben omkring Arsenal er afskedigelsen af fitness coach Darren Burgess. Australieren blev i sommeren 2017 personligt hentet til klubben af Arsene Wenger i et forsøg på at styrke Arsenal spillernes fysiske tilstand. I sidste sæson oplevede Arsenal da også en fremgang på denne front ved at være en af de hold i Premier League, som tilbagelagde flest kilometer pr. kamp. Mod slutningen af sæsonen faldt tallene omkring Arsenal spillernes fysik dog drastisk, hvilket kan bære en del af forklaringen på de dårlige resultater i april og maj måned hos The Gunners. Unai Emery skulle angiveligt have lagt en stor del af skylden over på Burgess, der nu er fortid hos Arsenal. Til gengæld er den amerikanske styrke – og konditionstræner Shad Forsythe stadig at finde i Arsenal, på trods af vedvarende rygter om, at amerikaneren var blevet overtalt til at rykke til AC Milan.

John ’Faxe’ Jensen:

Med danske briller kan man også glæde sig over, at John Faxe Jensen tidligere på sommeren blev ansat som skandinavisk chefscout for Arsenal. Faxe skal ifølge eget udsagn scoute ungdomsspilere i Skandinavien til Arsenals ungdomsakademi, men skal på sigt også være med til at anbefale spillere til Arsenals førstehold. Den danske helt fra EM i 1992 har ikke tidligere været ansat hos Arsenal, og har senest scoutet spillere i Europa for et amerikansk agentfirma.

Indkøbskurv