REFERAT: LIVERPOOL – ARSENAL

Det var et svækket Arsenal-mandskab uden flere af de store stjerner, som skulle forsøge at tage point fra et stadig ubesejret Liverpool-hold lørdag aften. Arsenal kom direkte fra en skuffende præstation på Falmer stadium, og derfor skulle man tro, at gejsten og viljen til at vinde ville være tårnhøj. Det var derimod et uoplagt og dårligt spillende Arsenal-mandskab, som man fik at opleve på et skrålende Anfield.

Startopstilling: (4-2-3-1)

Bernd Leno

Lichtsteiner, Mustafi, Sokratis, Kolasinac

Torreira, Xhaka

Maitland-Niles, Ramsey, Iwobi

Aubameyang

Det var en nervøs start på kampen fra begge mandskaber, som startede ud med kiksede afleveringer og dårlige beslutninger. Alligevel kom Arsenals nummer 17, Alex Iwobi, til en kvalificeret afslutning efter 10 minutter, og kort efter kom drømmestarten for Arsenal. Det var den vikarierende anfører, Aaron Ramsey, og netop nævnte, Alex Iwobi, som kombinerede sig uden om et par Liverpool-spillere i venstre side af banen. Iwobi knaldede en hård diagonalbold ind i fødderne på en fremstyrtende Maitland-Niles, som stensikkert sparker bolden i nettet til 0-1.

Ikke nok med, at det var en perfekt start for udeholdet, men det var også første gang Liverpool har været bagud på hjemmebane i over et år i Premier League. Denne føring varede dog kun i 3 minutters tid, for i det 14. minut kikser Stephan Lichtsteiner en clearing og rammer Mustafi i ryggen, bolden falder pladask for Roberto Firmino som har sneget sig med i feltet og kan uden problemer prikke bolden ind bag Leno til 1-1.

Liverpool-fansene nåede lige at sætte sig efter fejringen af Firminos mål før de skulle på den igen. I det 16. minut mister Lucas Torreira bolden midt på Arsenals banehalvdel. Firmino samler kuglen op og dribler forbi både Mustafi og Sokratis, som begge falder på halen, inden en snublende Lucas Torreira, som er nået tilbage i feltet, ser bolden gå i nettet til 2-1. Den føring som Arsenal havde sikret sig, blev skudt ned på under 5 minutter af en brandvarm Roberto Firmino, som derefter lod sig hylde af de mange tilråb fra fansene.

Efter scoringen til 2-1 gik det kun en vej, og det var ned. Arsenals defensiv blev rystet godt og grundigt omkuld efter de to første scoringer, og en dårlig tilbagelægning, fra Mustafi til Leno, resulterede i et hjørnespark til Liverpool. Hjørnesparket blev i første omgang afvist og bolden endte til Andy Robertson, som fra egen banehalvdel tempererede en perfekt halvliggende til Mohammed Salah, som i mellemtiden var trukket ud i venstre side af banen. Salah, som med sine uanede mængder fart, nåede bolden og halvflugtede den ind til Sadio Mané som stod og lurede omkring det lille felt. Iskoldt flugtede den lille senegaleser bolden over en chanceløs Bernd Leno mellem Arsenal-stængerne.

Hvis man troede, at Arsenals forsvarsspillere var rystede før, kunne man godt tro om igen, den ene fejlaflevering afløste den anden, og dårlige beslutninger blev truffet i hobetal. Denne periode af kampen er ikke en Arsenals bagkæde er stolte af. Selvom defensiven sejlede, prøvede Arsenals bedste spiller i kampen, Alex Iwobi, at få spillet op at køre offensivt. Han prøvede med små kombinationer og dybdeløb. Aaron Ramsey spillede også en udmærket kamp på 10’er positionen, men det var ikke nok til at få en anonym Aubameyang sat i scene.

Kort før pausen driblede Liverpools egyptiske målmaskine ind i Arsenals felt fra højre side, men han nåede ikke langt før Sokratis nedlagde ham og begik Liverpools første straffespark i kampen. Straffesparket tog Mohammed Salah sig selv af, og med en scoring kunne han kravle op på siden af Harry Kane og Aubameyang på topscorerlisten i Premier League. Han eksekverede straffesparket selvom Leno fik hånden på og kampen stod altså derfor 4-1. Umiddelbart efter blev 1. halvleg fløjtet af og spillerne gik til pause trods lidt tumult i spillertunnelen.

Til anden halvlegs start blev Arsenals kaptajn skiftet ind i stedet for Mustafi, som havde spillet en fatal første halvleg. Anden halvleg mindede mest af alt om en tynd kop te og Arsenal blev spillet ud af banen, selvom der kun blev scoret en enkelt gang i de sidste 45 minutter. Liverpool dominerede midtbanen med Wijnaldum og Fabinho, og havde nu fuldstændig styr på kampen. Arsenals midtbanespiller, Lucas Torreira, arbejdede stadig hårdt som han plejer, det er efterhånden blevet et af hans varemærker, mens Granit Xhaka mest af alt lignede en mand, der hellere ville have været derhjemme.

I det 64. minut kom scoringen til 5-1, som alle Arsenals supportere havde frygtet ville komme. Efter et indlæg fra højre side af banen faldt Liverpools midstopper, Dejan Lovren til jorden i Arsenals felt og hvis man kigger godt efter på den langsomme gengivelse, kan man lige ane Sead Kolasinacs hænder i ryggen på ham. Kampens dommer, 33-årige Michael Oliver, tøvede ikke et sekund, og fløjtede for anden gang i kampen for straffespark. Det var Roberto Firmino, som tog sig af sparket og han sparkede kuglen i nettet til 5-1 og sikrede sig kampbolden for sit hattrick.

De sidste 25 minutter af kampen går hurtigt i glemmebogen for Arsenals fans, der ikke havde meget at kigge på hele kampen igennem. Indskiftningerne af de to franskmænd Lacazette og Guendouzi, gjorde hverken fra eller til heller.

Alt i alt en skuffende dag på kontoret for Arsenals spillere og ikke mindst træner, som skal sigte langt efter top-4 efter denne foruroligende præstation. Næste kamp er mod Fulham på hjemmebane Nytårsdag, og så må vi se om Unai Emery har banket noget gejst og vilje ind i hovederne på Arsenalspillerne.

Indkøbskurv