REFERAT: ARSENAL – FULHAM

Den stod på vaskeægte Londonopgør i årets anden Premier League-kamp mellem Arsenal og Fulham. Gæsterne fra Fulham skulle forsøge at hive deres første udebanesejr i ligaen hjem, mens Arsenal skulle forsøge at få vent formkurven ovenpå en skuffende periode. December var en måned med pointtab mod Southampton og Brighton, exit fra Carabao Cuppen, samt en snitter mod Liverpool. Det skulle Arsenal-spillerne forsøge at rejse sig fra, da de, på årets første dag, gik på banen mod Premier Leagues nummer 19 fra Fulham.

Startopstilling: (3-4-3)
Leno

Sokratis, Koscielny, Mustafi

Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolasinac

Iwobi, Lacazette, Aubameyang

Den første målchance faldt til Aubameyang i kampens 2. minut. Den gabonesiske landsholdspiller modtog et fladt indlæg fra Iwobi inde omkring det lille felt, men Arsenals topscorer sendte afslutningen over Sergio Ricos mål. Udover denne chance forløb de første 20 minutter af kampen stille og roligt, med mangel på direkte spil og for mange afleveringer tilbage i banen. På lægterne hørtes der suk fra Arsenals supportere, hver gang bolden blev spillet tilbage til Leno. Tilskuerne var tydeligvis ikke tilfredse med kampens begyndelse, og de ville gerne have set at de offensive profiler blev sat mere i scene.

I Kampens 20. minut modtog Iwobi bolden ude på venstrekanten, og med et lille træk til siden kom han fri fra Cyrus Christies opdækning og sendte et blødt indlæg ind til en fremsnigende Granit Xhaka. Selvom det er sjældent, Xhaka kommer med i feltet, udnyttede han muligheden, og tæmmede Iwobis indlæg med maven, og flugtede derefter bolden i nettet. I sekvensen før scoringen, havde Fulhams unge talent, Ryan Sessegnon, modtaget en aflevering i dybden, og var derfor alene med Bernd Leno, men det var en chance han ikke formåede at omsætte til scoring, og Arsenal var derfor foran 1-0 ved pausen.

De første 45 minutter af kampen havde vristet et par store chancer af sig til begge hold, og man havde en følelse af at kampen kunne gå begge veje. I forhold til Arsenals offensive spil, i første halvleg, var der ikke meget at sætte en finger på. Derimod var der ikke meget positivt at sige om det defensive, hvor der igen var et par uprovokerede fejl og mangel på organisation.

For at gøre holdet mere kompakt, og for at skabe et overtal på midten, skiftede Emery Mustafi ud, og Torreira ind ved 2. halvlegs begyndelse. Det er anden kamp i træk, Mustafi er blevet skiftet ud i pausen ovenpå to skuffende præstationer. Arsenal gik derfor over til at spille en 4-3-3-formation, med tre deciderede centrale midtbanespillere. Straks efter denne ændring kunne man som tilskuer se forskel fra 1.- til 2. halvleg. Selvom Fulham kom bedst fra start de første par minutter af anden halvleg, fik Arsenal hurtigt overtaget på kampen og den blev herefter spillet på deres præmisser.

I det 55. minut kom scoringen til 2-0 som man følte ville komme før eller siden. Små snævre kombinationer i venstre side af banen banede vejen for Kolasinac som fik bolden med sig ind i feltet og spillede den skrot tilbage til Lacazette, som lurede inde på midten. Selvom der stod 3 forsvarsspillere og en målmand i vejen kunne arsenals angriber sparke bolden i nettet og sikre sig sin 7. sæsontræffer.

I det 63. minut gjorde Ryan Sessegnon lidt af skaden fra første halvleg god igen, da han modtog bolden til venstre for målfeltet. Han knaldede en hård og præcis aflevering ind i fødderne på indskiftede Aboubakar Kamara, som uden besvær prikkede bolden i kassen til 2-1. Målet kom efter et boldtab af Lucas Torreira, netop som i opgøret mod Liverpool, hvor han også mistede bolden midt på Arsenals banehalvdel og Firmino derefter scorede. Det var mål nummer 31 som Arsenal har indkasseret i denne sæson. Det er over 50 år siden, at Arsenal har indkasseret så mange mål i 21 kampe.

Minutterne efter reduceringen til 2-1 var de mest begivenhedsrige i hele kampen, og der var chancer i begge ender. Efter et par hektiske minutter kom der dog igen kom ro på sagerne. Hele kampen igennem var venstresiden af Arsenals offensiv, bestående af Iwobi og Kolasinac, sprudlende af spilleglæde. De havde gang i små, indbyrdes kombinationer sammen med kampens spiller, Aubameyang, og det fortsatte i høj grad de sidste 20 minutter.

Med et kvarter igen kom den efterhånden obligatoriske udskiftning af Arsenals franske angriber, Lacazette, som ellers havde spillet en god kamp. Han blev erstattet af Aaron Ramsey, som efter fire minutter på banen lukkede kampen med målet til 3-1. Det var et angreb, hvor Kolasinac igen havde en finger med i spillet, da han blev stukket i dybden af Guendouzi og herefter spillede en hård, flad bold på tværs til Aubameyang, som sendte bolden på stolpen. Heldigvis stod den nyligt indskiftede waliser, Ramsey, og opsnappede andenbolden, og med én berøring og et kort aftræk, sendte han kælent bolden op i det lange målhjørne. Endnu en fin scoring fra Ramsey mod Fulham. Han scorede også et pragteksemplar af et mål på Craven Cottage tilbage i oktober.

Kronen på værket kom også til sidst, da Aubameyang efter et hjørnespark modtog bolden i en spids vinkel i højre side af målfeltet. Uden at tøve sparkede han bolden i en blød bue over hjælpeløse Sergio Rico i Fulham-buret og over i det lange hjørne. Selvom han fik en smule hjælp fra Fulhams forsvarer Tim Ream, som afrettede skuddet, afholdt det ikke Aubameyang fra på ny at lægge sig i spidsen som Premier Leagues topscorer med 14 mål.

Kampen endte 4-1 til hjemmeholdet, men den kunne sagtens være endt anderledes. Der var mange chancer til begge mandskaber, og der blev spillet god, offensiv fodbold. Til gengæld var de defensive præstationer ikke imponerende. Arsenal hænger stadig i med næb og klør for at følge med topholdene, og sejren her var nødvendig for at opretholde håbet om en Champions League-plads til næste sæson.

Indkøbskurv