REFERAT: ARSENAL – CHELSEA

Arsenal vandt lørdag aften et uhyre vigtigt Londonopgør mod The Blues, takket være en storartet holdindsats, og 2 flotte mål fra henholdsvis, Lacazette og vores tilbagevendte anfører, Laurent Koscielny.

Med en 2-0 sejr hjemme på Emirates Stadium meldte Arsenal sig atter ind i kampen om top-4, og pladser til Champions League. Manchester United vandt ligeledes hjemme 2-1 mod Brighton og deler dermed 5. pladsen med Arsenal.

Unai Emery startede, modsat tidligere, med både Lacazette og Aubameyang på toppen, og med omdiskuterede Aaron Ramsey som playmaker i en offensiv midtbaneposition. Dermed hed opstillingen 4-3-1-2, hvor Hector Bellerin igen var med fra start på højrebacken.

Allerede fra start, var der høj intensitet i Arsenals offensiv. Konstant genpres betød, at Chelsea sjældent var i stand til at spille bolden op fra egen banehalvdel. Xhaka, Guendouzi og Torreira bakkede hinanden stærkt op på midtbanen, såvel offensivt som defensivt, og Arsenal fik hurtigt chancer ved opspil til Lacazette, der, med sin eminente fysik, formåede at holde Chelsea fra bolden. Han leverede en god indsats, og fik viderebragte bolden til Aubameyang, der med sin hurtighed flere gang blev helt fri foran målet. Desværre for gaboneseren, var han ikke helt skarp nok og missede et par helt store chancer. Heldigvis for Gunners-mandskabet, var Lacazette til gengæld kold og kynisk i sin afslutning, og han bragte Arsenal foran med en hård afslutning fra en spids vinkel mod det korte hjørne, hvor Chelsea-målmanden, Arrizabalaga Kepa, ikke kunne nå at reagere.

Presset fortsatte i første halvleg, og kort før pausen, blev det til en 2-0 føring til hjemmeholdet. Koscielny løb fri i feltet og brugte skulderen til at sende bolden forbi forsvaret og helt op i det lange hjørne. Det betød, at Arsenal mandskabet, modsat mange tidligere kampe, kunne gå til pause med en føring og dermed udsigten til et rigtigt godt og nødvendigt resultat.

I anden halvleg var Arsenal-dominansen en anelse mindre, og Chelsea fik mere spil på Arsenals banehalvdel. Emery kom med en dobbeltindskiftning efter 15 minutter af anden halvleg, hvor Lacazette endnu en gang blev pillet ud, sammen med Ramsey, til fordel for Iwobi og Maitland-Niles. Samtidigt kom Ross Barkley og Giroud ind for modstanderholdet, i hvad der lignede en offensiv omstruktureringen fra Sarri. Olivier Giroud blev hyldet, da han løb på banen i og med det var hans første kamp tilbage på Emirates. Koscielny var utroligt stabil og holdt den defensive skanse i hele sidste del af kampen, selvom Chelsea begyndte at have offensivt overtag. Det store arbejde fra Arsenal belønnede sig, og holdet vandt 2-0 i en stabil sejr, hvor kaptajnen Koscielny blev udnævnt til Man of the Match, hvilket var yderst fortjent med hans store rolle i derby-sejren.

Desværre fik den ellers store succes på Emirates en rids i lakken, da vores unge spanier, Bellerin, blev båret ud med skade i knæet. Emery har udtalt, at skaden er af alvorlig grad, til stor ærgrelse for Arsenal. Bellerin var netop vendt tilbage, efter han gik ud med skade i læggen i december mod Southampton. Bellerin, der var med i opspillet til første mål, blev erstattet af Elneny, der fik de sidste 20 minutter af kampen.

Med Arsenals gode indsats bliver det spændende at se, hvordan holdet klare næste store opgave, allerede på fredag i 1/16-finalerne af FA Cup’en, hvor vi tager imod Manchester United på hjemmebane. COYG!

Indkøbskurv