RAMSDALE, DEN NYE PUBLIKUMSFAVORIT

Mange fodboldfans var skeptiske over, at Arsenal ville hente unge Aaron Ramsdale fra Sheffield United for et beløb i omegnen af 24 millioner pund. Dog blev Ramsdale taget imod med åbne arme af Arsenals fans i sin debut for klubben i League Cuppen mod West Bromwich Albion, og har siden da ikke set sig tilbage.

I sin tid i Sheffield United blev Ramsdale tit kritiseret og særligt beskyldt for at være en del af årsagen til Sheffields forfærdelige 20/21 sæson i Premier League. Dog har han altid vist vilje til at kunne vende om på tingene, og han blev endda udtaget til den engelske EM-trup i sommer. På trods af dette, var det tydeligt, at hans evner stadig blev betvivlet efter det blev rapporteret, at Ramsdale kunne blive en del af Mikel Artetas mandskab i starten af sæsonen. Mange Arsenal-fans var utilfredse med, at Arsenal ville gå så langt for at hente en spiller, som ikke havde vist sine bedste evner for Sheffield i den forgangne sæson. Derudover var meget af kritikken også rettet mod, at vi allerede havde en førstemålmand i lyset af Bernd Leno. Indtil videre, har Ramsdale dog lukket munden på sine kritikere med nogle fantastiske præstationer i målet – senest mod Brighton & Hove Albion F.C.

Den rigtige attitude

Aaron Ramsdale har ikke været bleg for at komme i tæt kontakt med både fans og medier siden sit skifte til Arsenal. I sin blot tredje kamp mod Burnley var han ude og aflevere sin trøje til en ung fan, som tydeligvis blev enormt glad for at kunne tage Ramsdales trøje med hjem. Forbindelsen mellem Ramsdale og fansene viste sig også tydeligt da vi tog imod Tottenham. Her smilte og klappede han flere gange ud til dem som stod placeret bag hans mål.

Ligeledes har det været tydeligt, hvor meget han gør for sine holdkammerater på banen. Ramsdale var eksempelvis enormt vokal og gestikulerende over for sine holdkammerater igennem hele kampen; en kvalitet, som mange fans tiljubler. Udover at skabe en positiv atmosfære på banen og dermed støtte sine holdkammerater, lukkede han i kampen også munden på sine kritikere med en fantastisk redning i de døende minutter, som næsten bragte Tottenham på 3-2.

Ramsdale er på baggrund af sin imponerende start blevet nomineret til månedens spiller for Arsenal sammen med Emile Smith Rowe, Pierre-Emerick Aubameyang og Takehiro Tomiyasu. I dette link kan du afgive din stemme på månedens spiller, samt se Ramsdales fantastiske redning og hans enorme passion på banen: https://www.arsenal.com/news/vote-your-september-player-month-1

Spil ud fra bagkæden

Eftersom det ikke har set ud til, at Arteta vil afvige fra sin ideologi med at spille ud fra bagkæden, så er det for Arsenal essentielt at have en målmand, som også er god med fødderne. En disciplin som Ramsdale mestrer, hvorfor det også er lige netop ham, som er hentet ind. Her må han siges at adskille sig fra Leno, som aldrig har været overbevisende i sine afleveringer eller sine evner på bolden. Ramsdales afleveringer har tværtimod ikke manglet kvalitet, og han virker rolig med bolden ved fødderne, hvor han ved flere begivenheder har lykkedes med at snyde angribere med en skudfinte. På samme tid ser det ud til, at han er god til ”shot-stopping” lige så vel som Leno. Ramsdale mangler i hvert fald ikke selvtillid i øjeblikket, hvilket kan være årsagen til de præstationer vi har set siden debuten. Dette er også grunden til, at Arteta ikke ser ud til at overveje at udskifte ham som første-målmand lige foreløbigt i ligaen.

Dog er det stadig ”early days” for Ramsdale, men flere ser ham allerede som den nye første-målmand og en vigtig brik i det projekt som Arteta og Edu er ved at stable på benene. Om ikke andet, så har han i hvert fald givet Leno kamp til stregen om rollen på posten, og konkurrence på holdet kan forhåbentligt være med til at skabe positive resultater på banen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-27.png
Indkøbskurv