OPTAKT: TOTTENHAM – ARSENAL

På lørdag venter der endnu et spændende North London Derby, hvor det denne gang er et virkelig vigtigt ét af slagsen. Arsenal ligger nummer fire og Tottenham nummer tre i Premier League-tabellen.

Denne sæson

Tottenham har i denne sæson været temmelig svingende og har tabt flere kampe end Arsenal. Halvdelen af disse otte nederlag er kommet på hjemmebane, men med med 20 sejre og ingen uafgjorte ligger de stadig foran Arsenal med fire point før lørdagens opgør.

Arsenal har kun tabt seks kampe, men har til gengæld spillet fem kamp uafgjort og derfor kun vundet 17 kampe. Ud af de 6 nederlag har fem af nederlagene været på fremmet græs.

Arsenal går ind til kampen med en fin form efter at have taget fire sejre ud af deres seneste fem mulige Premier League-kampe. Tottenham går ind til kampen med tre sejre i deres sidste fem Premier League-kampe efter at have tabt deres to sidste kampe mod Burnley og Chelsea.

Det taktiske

Unai Emery har vekslet mellem en firebackkæde og tre center-backs, men modsat Tottenham-træner Mauricio Pochettino har det virket mere som et spørgsmål om det mindste af to onder grundet skader. Det bliver spændende at se, om Laurent Koscielny er klar efter Joshua Kings vanvidsstempling, da dette kunne tvinge Emery til at gå med en firebackkæde.

Centralt vil Lucas Torreira uden tvivl tage den ene plads, men spørgsmålet er om valget til den anden plads vil blive givet til den formstærke Granit Xhaka eller den imponerende Matteo Guendouzi.

Xhakas rutine og dødbringende sideskift vil uden tvivl tale til hans fordel, men som vi også har seti denne sæson, har han en tendens til graverende fejl, især i kampe hvor modstanderen presser højt og hårdt.

Foran de to centrale midtbanespillere er det nærmest umuligt at forudsige, hvordan det kommer til at se ud. Bare siden årsskiftet har vi stillet op med en offensiv midt og to angribere, to offensive midt og en angriber samt to wings og en angriber.

Alt efter om Arsenal stiller op med tre eller fire bagved, kunne der komme en ekstra mand i spil, så de tre forreste blev til fire. Uanset om det bliver den ene eller anden løsning, bliver det stadig svært at vælge med Mesut Özil tilbage i folden.

Formodet startopstilling:

Leno, Monreal, Koscielny, Sokratis, Lichtensteiner, Torreira, Guendouzi, Iwobi, Ramsey, Mikhitaryan, Lacazette.

Kampens udfald

North London Derbies er altid svære at forudsige. I disse opgør ryger formen ud af vinduet, og hverken ligatabel, kommende kampe eller andet betyder noget. Kun tre point og håneretten tæller.

Dette vil i endnu højere grad være gældende i lørdagens opgør, hvor begge hold er pisket til at vinde. Med et nederlag vil Tottenham kun være et point foran Arsenal og med en formodet fuld gevinst til både Chelsea og United, vil Spurs pludselig kun være to point fra at befinde sig uden for Champions League-pladserne. Med to svære udekampe mod Liverpool og Manchester City på programmet ligner det en svær mission at kravle tilbage.

Ligeledes er Arsenal dog tvunget til at vinde, hvis drømmen om en plads i det forjættede land skal holdes i live. Med kun en enkelt svær Premier League-kamp ud af de sidste ni mod Manchester United ville vejen tilbage mod at skulle om pokalen med de store ører og de mange turneringspenge ligge åben med tre point fra lørdagens opgør.

Spørgsmålet er, om frygten for at tabe ender med at overstige modet til at prøve at vinde. Med statistikken og historikken in mente ville det være overraskende, hvis ikke vi har et høj intenst og målrigt opgør i vente, i hvad der for begge hold ligner sæsonens vigtigste kamp indtil nu.

Kampen sættes i gang kl. 13.30 dansk tid og vises på tv hos TV3+.

Indkøbskurv