OPTAKT: NAPOLI – ARSENAL

Efter det første clean sheet på udebane i denne sæsons Premier League mandag, venter nu en endnu hårdere test for Arsenal-mandskabet når Europa League-returopgøret mod Napoli venter torsdag aften.

Efter en hårdt tiltrængt sejr på udebane i mod Watford, går turen nu mod den italienske by Napoli. Efter en flot kamp mod napolitanerne på Emirates Stadium, hvor pasningsspillet og genpresset blev udført til UG endte opgøret 2-0. Specielt i første halvleg var Arsenal altdominerende. Resultatet er et godt udgangspunkt, men kunne have været langt mere komfortabelt, hvis flere af de mange store chancer var blevet udnyttet.

Napoli-mandskabet har gennem hele deres sæson præsteret noget svingende på udebane, men generelt været stærke på hjemmebane. I deres seneste 22 kampe på hjemmebane har de kun tabt en enkelt. Til sammenligning har Arsenal tabt syv af deres sidste 22 udebanekampe.

Sidst de to mandskaber tørnede sammen var i Champions League gruppespillet i sæsonen 13/14. Kampen på Emirates Stadium bliver nok specielt husket for Mesut Özil første scoring i en Arsenal-trøje. Begge kampe endte i øvrigt 2-0, hvilket kan risikere at blive samme scenarie i denne sæson. Dette vil naturligvis medføre forlænget spilletid, hvilket måske vil være til Napolis fordel, da de som bekendt spiller på hjemmebane. Vigtigt er det dog at huske, at Napoli ikke scorede på Emirates Stadium og et enkelt mål vil derfor højst sandsynligt være nok til videre avancement i turneringen, da italienerne så skal op og score fire mål.

Europa League prioriteres

Det altoverskyggende mål i denne sæson er Champions League, hvilket både kan opnås gennem en top 4-placering i Premier League eller en turneringssejr i Europa League. Unai Emery har indtil videre satset stort på begge turneringer, men holdopstillingen i kampen mod Watford, var alligevel en lille indikation på at der bliver satset på at vinde Europa League.

Forsvaret så noget anerledes ud end det har gjort på noget tidspunkt af sæsonen. Konstantinos Mavropanos fik startdebut og Shkodran Mustafi fik rollen som højreback. Samtidig spillede både Alex Iwobi og Henrikh Mkhitaryan hele kampen, efter en længere periode med rollen som indskiftere. Alexandre Lacazette og Sead Kolasinac blev sparet hele kampen, mens spillere som Aaron Ramsey,  Ainsley Maitland-Niles, Lucas Torreira ikke fik alle 90 minutter i benene. Tilbagevendt er også Sokratis Papastathopoulos, som ikke har karantæne i Europa League.

På grund af alle disse faktorer kunne man godt forstille sig, at man går tilbage til et femmandsforsvar, som skal være med til at dæmme op for de hurtige angribere fra Napoli.

Kampen vises klokken 21:00 på 6’eren. God kamp!

Indkøbskurv