OPTAKT: BURNLEY – ARSENAL

Søndag tager Burnley hjemme imod Arsenal i sæsonens sidste kamp. Papiret kan det virke som en ligegyldig kamp, men fra et Arsenal perspektiv er kampen faktisk ganske vigtigt.

Den teoretiske mulighed

Meget er sket på sidste spilledag gennem tiden. Mesterskaber har skiftet hænder, Champions League-billetter er blevet sikret med usandsynlige resultater, og nedrykkere har reddet livet i sidste minut.

Og der skal et mindre mirakel til, hvis Arsenal søndag skal sikre sig den Champions League-givende fjerdeplads i sidste spillerunde af Premier League-sæsonen 2018/2019. Den teoretiske mulighed er dog tilstede, hvis Arsenal nupper en stor sejr over Burnley, mens vores gamle ven Theo Walcott og Everton samtidig formår at drille Spurs.

Forskellen på at blive 5. og 6. pladsen

En sejr vil fastholde femtepladsen som giver direkte adgang til Europa League-gruppespillet. Det gør en 6. plads ikke nødvendigvis længere. For skulle Watford gå hen og vinde FA cup finalen, vil det være pladsen fra Carabao Cup´en der vil blive tildelt sjettepladsen, hvilket er allerede i anden kvalifikations runde.
Og det ville betyde, udover faren for at løbe ind i hold som Sevilla, Bordeaux, Zenit og Olympiakos, at en ny sæson ville starte allerede i slutningen af Juli, og ikke først midt i August. Og uden en garanti for europæisk fodbold, kan det blive svært at hente nye navne til.

For at beholde håneretten

Upåagtet af at slutningen af sæsonen kunne have været bedre, og det er svært ikke at være skuffet over hvad vi kunne have opnået, er der en ekstra bonus ved at fastholde femtepladsen, nemlig håneretten over de røde djævle.

I alle fremtidige diskussioner det næste år, vil United-fans kunne blive ramt med at de trods gigant indkøb og ”drømme”-manager, stadig endte under os.

Og det skal man ikke kimse af.

Kampen fløjtes igang kl. 16.00 dansk tid og vises ikke på dansk tv.

Indkøbskurv