OPTAKT: BLACKPOOL – ARSENAL

Ovenpå det hårde jule- og nytårsprogram, hvor der både fulgte op- og nedture for Emerys tropper, venter der nu en FA-cup kamp mod Blackpool på Bloomfield Row.

Emerys tropper viste i store perioder af Fulham-kampen gode takter, som de skal forsøge at bringe videre i en FA-cup kamp mod Blackpool på udebane. Den på papiret dårligere modstander kan give Unai Emery muligheder for at spare nogle af de profiler, der har haft et par hårde uger med hele 6 kampe siden d. 16. december. Blackpool har ligeledes haft et hårdt jule- og nytårsprogram, hvor de ikke har fået skrabet mange point ind på kontoen i den næstbedste række, og den seneste sejr dateres tilbage til midten af december, hvor holdet gik videre i FA-cuppen med en sejr over Solihull Moors i forlænget spilletid. Skadeslisten hos Arsenal indeholder stadig en del spillere. Mavropanos er så småt på vej tilbage, mens Héctor Bellerín formentlig ikke bliver klar til kampen. Mesut Özil døjer med knæproblemer, og var ikke med i kampen mod Fulham, hvorfor han også er tvivlsom til FA-cup kampen mod Blackpool. Kampen kan også blive en god mulighed for at give Petr Cech en kamp i benene og derved lade Bernd Leno hvile sig inden næste Premier-League opgør mod West Ham i næste uge. Unai Emery har også muligheder for at lade nogle unge, sultne spillere få nogle minutter i benene. Det kan muligvis være i form af Bukayo Saka og Edward Nketiah, der begge var med på holdet nytårsdag mod Fulham.
Seneste opgør
Vi skal tilbage til d. 31. oktober sidste år for at finde det seneste opgør mellem Arsenal og Blackpool, hvilket var i EFL-cuppen, hvor Arsenal trak sig sejrrigt ud af opgøret med et resultat på 2-1. Her stod Stephen Liechtsteiner og Emile Smith-Rowe for scoringerne for Arsenal, mens Paudie O’Connor nettede for Blackpool. I kampen stillede Arsenal med en god blanding af ungdomsspillere og førsteholdsspillere, og det skal blive spændende at se, hvilken startopstilling Emery sætter sammen til opgøret med det formål at fortsætte de gode takter fra Fulham-kampen og sikre videre avancement i FA-cuppen.
Bookmakerne giver omkring 13.00 igen på Blackpool og ned mod 1.20 igen på Arsenal, hvorigennem det afspejler sig, hvor store favoritter Arsenal egentlig er i kampen.
Kampen spilles lørdag d. 5 januar klokken 18.30.

Indkøbskurv