OPTAKT: ARSENAL v SPURS

The Gunners skød med løst krudt i de første par kampe i den nye sæson, men har siden fået indstillet kanonen. Nu står de overfor sæsonens hidtil vigtigste kamp, når de evige ærkerivaler fra Tottenham Hotspurs kommer på besøg.   

Millioner af Arsenal-fans verden over havde længselsfuldt set frem mod starten på den nye sæson i Premier League, men måtte efter de første 90 minutter erkende, at have tabt 2-0 til den nye dreng i klassen fra Brentford. De første tegn på panderynker hos manager, Mikel Arteta blev endnu tydeligere, da man i de efterfølgende to kampe løb ind i to røvfulde mod først Chelsea og dernæst Manchester City. Det efterlod The Gunners på en sidsteplads med nul point efter tre kampe og en samlet målscore på 0-9.

Siden har man taget skeen i den anden hånd. Først med en 1-0 sejr mod Norwich, dernæst med en sejr på samme cifre mod Burnley, og senest med en pligtsejr på 3-0 mod AFC Wimbledon i ligacuppen. Efter en helt horribel sæsonstart går man nu alligevel ind til et North London Derby med tre sejre på stribe og en fornyet selvtillid.

Tottenhams gode sæsonstart afblæst

Lige omvendt er det gået for søndagens modstander fra Tottenham. De kom flyvende ud af starthullerne, og vandt de første tre kampe i sæsonen mod Manchester City, Wolverhampton og Watford. De toppede derfor tabellen efter de første tre spillerunder med en målscore på 3-0.

Men så gik gassen af ballonen. Et nederlag på 3-0 til Crystal Palace med den tidligere Arsenal-legende, Patrick Vieira ved roret, blev afløst af blot ét point mod Rennes i den nye Europa Conference League, og senest tabte man 3-0 til Chelsea. De går derfor ind til derbyet på søndag med nedadvendte mundvige og mangel på selvtillid.

Head to head

Helt nøjagtigt er der blevet spillet 203 opgør mellem de to ærkerivaler. Arsenal fører det indbyrdes regnskab med 83 sejre, hvorimod lillebror fra Tottenham kun har vundet 66 gange.

The Gunners kom også sejrrigt ud af seneste pointgivende derby. En ualmindelig lækker detalje fra Erik Lamela, der senere blev kåret til sæsonens bedste mål i Premier League, bragte Tottenham foran med 1-0. Lige inden pausen svarede Martin Ødegaard igen med sit første mål for Arsenal, og senere kunne Alexandre Lacazette afgøre kampen med en straffesparksscoring til slutresultatet 2-1.

Faktisk var det Arsenals første sejr over Spurs siden den famøse 4-2-sejr i december 2018. I løbet af kalenderåret 2020 tabte Mikel Artetas tropper nemlig begge opgør til dem. Begge gange på udebane. I juli blev det til et 2-1 nederlag, og i december var Heung-Min Son og Harry Kane en for stor mundfuld, da man tabte 2-0.

I 2019 endte begge opgør uafgjort. Den første af de to kampe var kun 16 minutter gammel, da Aaron Ramsey var alene igennem med Hugo Lloris og kunne bringe Arsenal i front. Harry Kane udlignede med 15 minutter igen, og i kampens døende sekunder missede Aubameyang fra straffesparkspletten. Det andet møde endte 2-2 efter mål fra Eriksen, Kane, Lacazette og Aubameyang.

Arsenals forventede startopstilling

Ramsdale

Tomiyasu – White – Gabriel – Tierney

Partey – Xhaka

Ødegaard

Pepe – Aubameyang – Saka

Aaron Ramsdale har fået chancen fra start de seneste to kampe i Premier League. Begge gange er det blevet til rent bur, og senest blev han kåret til kampens spiller. Det bliver derfor svært at sætte ham af på den bekostning.

Firebackkæden foran Ramdale burde være sikre på at starte. Gabriel har været imponerende efter hans skade, og virker til at være uundværlig for mandskabet. Tomiyasu har ligeledes fået en god start på sin Arsenal-karriere.

På midtbanen er det mere usikkert, hvordan Arteta vælger at spille sine kort. Mod Burnley fungerede det med kun én defensiv holdende midtbane i form af Partey, og to mere offensive i form af Smith Rowe og Ødegaard. Xhaka er tilbage efter sin karantæne, og til en kamp mod Tottenham, kunne det godt tænkes, at der er brug for to defensive midtbanespillere. Det gør, at der kun er plads til enten Smith Rowe eller Ødegaard, og der falder valget på Ødegaard

Helt fremme bliver det formentligt den samme fronttrio som mod Burnley. Hverken Saka eller Aubameyang havde dog deres bedste kamp, hvilket godt kunne gøre plads til Lacazette, der spøger i kulissen med sine fire mål på de seks seneste kampe mod Tottenham i Premier League.

Skader

Mohamed Elneny (muskelskade)

Tottenhams forventede startopstilling

Lloris

Emerson – Romero – Dier – Reguilon

Ndombele – Dele Ali – Højbjerg

Lo Celso – Kane – Son

Skader

Steven Bergwijn (ankelskade)

Lucas Moura (ankelskade)

Ryan Sessegnon (lårskade)

Ciffertips

Selvtillid betyder uvurderligt meget for et fodboldhold, og det er Arsenal, der kommer ind til opgøret med den største selvtillid efter tre sejre på stribe. Tottenham kommer direkte fra to lussinger mod Chelsea og Crystal Palace og et skuffende uafgjort resultat mod Rennes derimellem. Det bør og skal kunne ses på banen. Vi maler byen rød, som Birthe Kjær gjorde det i 1991, og sender vores naboer pænt hjem med et nederlag i bagagen. Arsenal vinder derfor ligesom sidste sæson med 2-1.   

Kampinformationer

Stadion: Emirates Stadium

Kampstart: søndag klokken 17:30

Dommer: Craig Pawson

TV: Xee

 class=
Foto: Arsenal.com
Indkøbskurv