OPTAKT: ARSENAL-FULHAM

Den første dag i det nye år byder på endnu et London-opgør. Denne gang er det et formsvagt Fulham-mandskab Arsenal står over for, en must-win kamp for Emerys tropper.

Efter en skuffende uafgjort mod Brighton og et – desværre – fortjent nederlag mod Liverpool har Arsenal behov for en sejr mod Fulham der lige nu ligger til nedrykning,  hvis Arsenal skal holde fast i de 4 øverste. Fulham har i denne sæson vundet kun tre kampe, alle  mod andre bundhold: Én mod Burnley, én mod Southampton og én mod bundproppen Huddersfield i sidste spillerunde. Derudover har Ranieris hold endnu ikke formået at vinde eller spille uafgjort mod et hold fra ”the big six”. Sidste gang de to hold mødtes vandt Arsenal overbevisende 1-5 på Craven Cottage i en kamp der især vil blive husket for Ramseys fantastiske mål. Dog er det en skadesplaget Arsenaltrup, der tager imod Fulham: Bellerin er tvivlsom, Monreal er tvivlsom, Mustafi er tvivlsom efter han blev skiftet ud i pausen mod Liverpool, Mkhitaryan er helt ude og det samme er Holding. En sidste spiller der er tvivl om er Mesut Özil. Tyskeren var ikke med mod Liverpool selvom han trænede med holdet dagen før, det er altså tvivlsomt om han er med 1. januar på Emirates. Emery udtalte efter kampen at Özil var skadet, men han vidste ikke hvor seriøst.

Bookmakerene har også Arsenal som favoritter. De giver 1.25 igen på en Arsenal-sejr mens det giver hele 9.50 på Fulham.

2 spillere man skal holde øje med:

Ryan Sessegnon: Det engelske stortalent har ikke levet helt op til den hype der var til ham før sæsonen, men kampen mod Arsenal er en kamp for ham. Et langsomt og ofte ukoordineret forsvar mod hans hurtighed og fantastiske teknik. Derudover scorede han i forrige kamp et vigtigt mål mod Wolves.

Pierre Emerick Aubameyang: Selvfølgelig skal der holdes et vågent øje med Premier Leagues (delte) topscorer. Aubameyang har været ustoppelig, og der er ingen grund til at tro at det skulle stoppe mod Fulham. 

Kampen vises på 6’eren med kampstart kl. 16.

Indkøbskurv