OPHØRSUDSALG – GØR ET KUP

”Godaw, jeg har et godt tilbud til dig” – Mikel Arteta og co. har allerede hentet en række profiler til førsteholdstruppen, og efter en veloverstået sæsonåbner imod Crystal Palace er det tid til at tynde yderligere ud i truppen. I denne artikel får du vores besyv på de mest presserende transfers.

Af Christian Simonsen

Rúnar Alex Rúnarsson (Kontraktudløb 2024)

Vores Islandske landsholdsmål har desværre ikke formået at sætte sit aftryk hos førsteholdstruppen, hvor det blot er blevet til fire kampe. Samtidig melder flere medier, at vores Etniske målmand i Karl Hein bliver rykket op som tredjemålmand, hvorfor det må være meget sandsynligt med et farvel. Med blot to år tilbage af sin kontrakt er det ved at være sidste udkald for at sende ham afsted til en fornuftig pris.

Cedric Soares (Kontraktudløb 2024)

Cedric havde i forrige sæson både op- og nedture, hvor det blev til en masse minutter i startelleveren i kølvandet på Takehiro Tomiyasus skader. Der kan dog argumenteres for, at Cedric ikke er nogen ideel backup i kampen om at nå top fire. Derudover har Ben White floreret på højre backen i flere kampe i pre season samt sæsonåbneren imod Crystal Palace.

Hector Bellerin (Kontraktudløb 2023)

Klubbens mest optrædende spiller har efterhånden været tilknyttet The Gunners siden han som 16-årig tog turen fra Barcelona. Bellerin er i gang med sin sidste sæson for Arsenal, og har ikke lagt skjul på, at han foretrækker et skifte til Real Betis, hvor han ydermere tilbragte sidste sæson på et lejeophold. Her blev det også til pokalsucces, da Betis vandt 5-4 i en straffesparkskonkurrence mod Valencia.

Pablo Mari (Kontraktudløb 2024)

Mari havde et succesfuldt ophold hos Italienske Udinese, der heller ikke lagde skjul på et ønske om at gøre lejeopholdet permanent. Dog blev skiftet ikke til noget qua økonomiske årsager, hvorfor Arsenal nu søger efter nye bejlere til spanieren. Efter tiltrædelsen af Ben White, Gabriel og William Saliba er det usandsynligt, at Mari vil få en afgørende rolle i fremtiden.

Ainsley Maitland-Niles (Kontraktudløb 2023)

Det er stadig uklart, hvorledes Maitland-Niles er en del af Artetas planer, men det tilbagevendende kontrovers med, hvorvidt han skal spille højre back eller midtbanespiller gør det sandsynligt for et skifte. Med blot ét år tilbage virker det dog usandsynligt, at vi får en nævneværdig sum for englænderen, hvis et skifte kommer på tale.

Lucas Torreira (Kontraktudløb 2023)

Torreira er hjemvendt efter et succesfuldt ophold i Fiorentina, hvor det blev til tre månedens spiller titler. Dog aktiverede klubben ikke hans købsklausul, hvorfor hans fremtid stadig er uklar. I skrivende stund er der tale om et skifte til Galatasaray.

Nicolas Pepe (Kontraktudløb 2024)

Vores ivorianske rekordindkøb har desværre aldrig formået at slå rigtigt igennem og leve op til hans reelle potentiale, hvorfor han ikke formodes at være en del af Artetas planer. Selv har Pepe været ude og sige, at han er klar til at kæmpe for hans plads i truppen. Dog er det stadigvæk usikkert, hvorvidt han bliver eller ej. I skrivende stund rygtes han væk for en sum i omegnen af 25 millioner pund.

Reiss Nelson (2023)

Efter positive takter i slutningen af hans lejeophold hos Feyenoord, formodes han at få chancen i den kommende sæson. Arteta må derudover formodes at være på udkig efter at styrke højre wing-positionen i ønsket om at skabe konkurrence til Bukayo Saka. Dog kan Arteta gøre et scoop, hvis Reiss Nelson formår at leve op til opgaven.

Indkøbskurv