MED FORNYET ENERGI FRA LANDSKAMPSPAUSEN

Der var ikke meget krudt tilbage i kanonen, da The Gunners inden landsholdspausen blev skilt ad mod Aston Villa. Det var derfor 14 sultne Arsenal-spillere, der skulle ud og tanke selvtillid med deres respektive landshold. Kieran Tierney kvalificerede sig til EURO2020, Aubameyang var tilbage i målscorerens rolle, og to spillere måtte forlade landsholdslejren med COVID-19.

Den nytilkomne midtbanespiller Thomas Partey pådrog sig en mindre skade umiddelbart inden landsholdspausen. Derfor sluttede han sig ikke til det ghanesiske mandskab. Desværre når han heller ikke at blive klar til søndagens opgør mod oprykkerne fra Leeds United.

Granit Xhaka og det schweiziske landshold måtte onsdag aften se sig slået med 2-1 af et stærkt belgisk mandskab. Schweiz førte ellers 1-0 ved pausen, hvor Xhaka blev skiftet ud. Om det var Xhakas manglende tilstedeværelse, der gjorde det skal være usagt, men ikke desto mindre indkasserede Schweiz to mål i anden halvleg uden selv at score.  Næste opgave for Xhaka var mod Hector Bellerin og det spanske landshold. Trods to brændte straffespark fra Sergio Ramos lykkedes det dem at hente 1-1 mod forhåndsfavoritterne fra Spanien. Xhaka fik alle 90 minutter, mens Bellerin så til fra bænken.

Hector Bellerin fik comeback på det spanske landshold mod Holland, da han for første gang siden 7. juni 2016 blev udtaget til landsholdstjeneste for Spanien. Og det slap han rigtig godt fra. Så godt, at han som en af de eneste spillere fik fuld spilletid, da de spillede 1-1 mod et stærkt hollandsk landshold. Desværre for Bellerin måtte han dog se de efterfølgende to kampe mod Schweiz og Tyskland fra bænken.

Bernd Leno måtte se alle tre kampe fra bænken, da det tyske landshold først slog Tjekkiet og så Ukraine med henholdsvis 1-0 og 3-1, og til sidst tabte med hele 6-0 mod Spanien.

Der var atter mål i støvlerne på klub- og landsholdsanfører, Pierre Emerick Aubameyang, da han torsdag aften scorede det afgørende mål for det gabonesiske landshold, som slog Gambia med 2-1. Med det vigtige mål fører Gabon nu deres kvalifikationsgruppe til African Nations Cup med tre point ned til netop Gambia. Få dage efter gik turen til Gambia, og her var der problemer med at komme ind i landet. Derfor overnattede Aubameyang og det gabonesiske landshold i lufthavnen og måtte næste dag se sig slået med 2-1 til Gabon.

Det halter med spilletid i Arsenal for ivorianske Nicolas Pepe, men i landsholdsregi er han fast mand på holdkortet. Han startede nemlig inde i begge kampe mod Madagaskar. Den første vandt man som forventet 2-1, mens Elfenbenskysten måtte nøjes med 1-1 i den næste. Pepe kom desværre ikke på måltavlen i nogen af kampene.

Kieran Tierney stod over for en af de vigtigste kampe i sin karriere, da han sammen med Skotland mødte Serbien i en direkte duel om en plads til næste års EM-slutrunde. Tierney spillede en mere defensiv rolle, end han er vant til i Arsenal. Skotterne kom først på 1-0, mens Alexander Mitrovic dybt inde i dommerens tilllægstid til 1-1. Det hele skulle afgøres i en neglebidende straffesparkskonkurrence, hvor skotterne trak det længste strå og bookede en billet til EM. Tierney nåede ikke at sparke fra ellevemeterpletten. Umiddelbart efter slutfløjtet kunne man se bedriften blive fejret på de sociale medier med både dans og en moderat mængde alkohol. Ikke desto mindre stod Tierney og det skotske landshold blot få dage senere overfor Slovakiet. Her fik vores skotske venstreback alle 90 minutter, da de tabte 1-0 til Slovakiet på et mål scoret af den tidligere FCK-spiller, Jan Gregus. En uge efter Skotlands store triumf løb de ind i en ny skuffelse, da de atter tabte med 1-0. Denne gang til Israel. Også her fik Tierney fuld spilletid.

 class=
Kieran Tierney kan se frem til at skulle spille slutrundefodbold til sommer

Alex Runnarsson stod overfor en nøjagtig lige så vigtig opgave med det islandske landshold, da de også skulle forsøge at booke deres billet til EM. Desværre så han sit hold tabe fra bænken, da Ungarn med to mål i de døende minutter, snød Island for endnu en slutrunde.

Heldigvis for Alex Runarsson startede han inde mod de det danske landshold et par dage senere. Her stod han en fin kamp, og var chanceløs ved begge Christian Eriksens straffesparksscoringer. Kampen endte som bekendt 2-1 til Danmark.

Bukayo Saka startede inde for det engelske A-landshold og fik fuld spilletid, da de overbevisende slog Irland med 3-0 i en venskabskamp. Saka spillede en fremragende kamp på venstre wingback, og blev efterfølgende kåret til kampens spiller. Næste kamp var af pointgivende karakter i UEFA Nations League-gruppen mod Belgien. Her drog Saka fordel af en skadet Ben Chillwell og blev smidt for løverne efter 35 minutter. Og selvom Saka sagtens kunne være sin indsats bekendt i den kamp, så tabte englænderne med 2-0. Den tredje og sidste kamp for Saka og det engelske landshold var mere overkommelig, da de hjemme bankede Island med 4-0. Her fik Bukayo Saka alle 90 minutter og kan dermed kigge tilbage på en særdeles veloverstået landsholdspause, hvor han for alvor fik spillet sig ind i varmen.

Ainsley Maitland Niles var også udtaget til det engelske landshold. Han måtte dog nøjes med 35 minutters spilletid, da han blev skiftet ind i det 65. minut mod Irland. I den efterfølgende kamp mod Belgien blev det slet ikke til spilletid, da han måtte se Saka og resten af holdkammeraterne tabe med 2-0. Desværre for Maitland-Niles var det også knapt med spilletid, da han kun fik et indhop på 5 minutter mod Island.

Eddie Nketiah blev for nyligt den mest scorende spiller nogensinde på det engelske u21 landshold. Men fredag aften var der ingen mål i støvlerne på den ellers varme angriber. Han fik 20 minutters spilletid, da briterne tog en pligtsejr på 3-1 mod Andorra.

Tirsdag aften var det Eddies tur til at trække overskrifter, da han scorede to mål, men også brændte et straffespark i 5-0 sejren mod Albanien.

Gabriel Magalhaes fik fortjent debut på det brasilianske u23 landshold, ovenpå nogle imponerende præstationer for Arsenal, hvor han umiddelbart inden landsholdspausen var blevet kåret til månedens spiller for anden måned  træk. Gabriel startede inde og fik alle 90 minutter, da brasilianerne slog Sydkorea med 3-1, efter ellers at have været bagud med 1-0. Inden kampen stod Gabriel noteret for 4 kampe på det brasilianske u20 landshold, men fik altså sin første kamp på u23 mod Sydkorea.

Allerede få dage efter så det straks værre ud, da det brasilianske u23 hold løb ind i et skuffende 2-1 nederlag til Egypten. Det var et meget svækket brasiliansk hold sammenlignet med første kamp, og Gabriel nåede kun at få de sidste 5 minutter.

Mohamed Elneny og det egyptiske landshold lagde sig i spidsen af deres kvalifikationsgruppe til African Nations Cup, da de lørdag aften slog Togo med 1-0. Elneny fik fuld spilletid på den centrale midtbane. Desværre for Elneny blev han efterfølgende testet positivt for COVID-19 og var naturligvis ikke spilleberettiget til den sidste kamp.

Sead Kolasinac var ikke i truppen til Bosniens første kamp grundet en mindre skade, men var tilbage i startopstillingen og fik alle 90 minutter, da de tabte 3-1 til et stærkt hollandsk mandskab. 

Ligesom Elneny blev Kolasinac desværre også testet positivt for COVID-19, og var derfor ikke med i Bosniens sidste kamp mod Italien.

Det er nok de færreste fodboldtilhængere – måske sågar Arsenal-tilhængere – der har hørt om målmanden, men ikke desto mindre er Arsenals U23-målmand Karl Hein førstemålmand for Estlands landshold. En nation, der ikke har vundet i 15 kampe i træk. 13 nederlag og to uafgjorte kampe på 20 måneder er det blevet til. Derfor var det ikke just et overraskende resultat, da han fra bænken så sin nation tabe med 4-0 til Italien.

Mod Nordmakedonien blev Karl Hein foretrukket i målet, og det skulle vise sig at være den rette beslutning.  De tabte nemlig ”kun” med 2-1, for hvis ikke det havde været for et par fænomenale redninger fra Karl Hein, så havde nederlaget været langt større.

I den sidste gruppekamp i Nations League lykkedes for første gang i et år for Karl Hein og det estiske landshold at holde et clean sheet i 0-0 kampen mod Georgien.

 class=
Karl Hein i aktion for Estlands landshold
Indkøbskurv