”MÅLET ER AT GENVINDE FA WOMEN’S SUPER LEAGUE”

Arsenals kvinder, med danske Katrine Veje på holdet, nyder i øjeblikket stor succes på fodboldbanen. Spillet og udtrykket på banen er formidabelt og sejrene vælter ind på kontoen. Her på redaktionen har vi været så heldige, at Katrine Veje har taget sig tid til at besvare spørgsmål om de fysiske rammer i Arsenal, træningsmiljø, Joe Monteturro, kvaliteten i spillertruppen og målsætninger.

Optimale rammer for udvikling

28-årige Katrine Veje har allerede nu et rigtig flot fodbold-CV. 119 A-landskampe for Danmark, LdB Malmö, Seattle Reign FC, Brøndby IF, Montpellier HSC og nu Arsenal FC. Hun er ikke bleg for at indrømme, at hun fra dag ét af mærkede, at Arsenal var en stor klub. Økonomien hos en FA Women’s Super League-klub er bare større. Det munder ud i fantastiske faciliteter, en stor stab omkring truppen og en sublim spillertrup.

”Det er klart, at en god bane og flotte træningsfaciliteter hjælper rigtig meget. Det gør, at vi kan fokusere hundrede procent på vores træning. Derudover har vi en god stab som konstant holder øje med, om vi har det godt. Vi kan få behandling hos en af vores fysioterapeuter, se vores læge hvis der er behov for det, tale med en mentaltræner, få kostvejledning eller fysisk vejledning, så der mangler absolut ikke noget – og det er et meget professionelt setup, hvilket er fedt!”

Fokus på glæde og positionsspillet

Kvindefodbold er i rivende udvikling, hvilket også ses på træningsbanen, hvor fagligheden, kompleksiteten og teknologien hele tiden presser fodboldspillet til det ypperste. Her adskiller Arsenal sig også;

”Forskellen er blot, at vi, i Arsenal, har video, puls og GPS-måling samt en analytiker som analyserer os, så vi konstant er i udvikling. Derudover har vi to fysiske trænere tilknyttet, hvor en altid er med på banen og en anden arbejder med skadede spillere i styrkerummet.”

Katrine Veje beskriver holdets identitet og spillestil med følgende ord; Teknisk dygtige, speed, fokus på possession og stræben efter at have bolden og sætte spillet.

Disse ord er selvsagt overførbare fra den daglige træning, som overordnet ledes af Joe Montemurro. Hun fortæller, at han er rigtig dygtig til at variere sin træning, så man altid har lyst til at træne. Temaerne er de samme, men bliver trænet i forskellige spil og kontekster. Han er endvidere en træner, som er enormt vellidt i truppen og danskeren sætter stor pris på ham.

” Jeg er personligt rigtig glad for ham. Han er dygtig på fodboldbanen, en dygtig menneskekender og har fokus på at alle spillere trives.”

Kvaliteten i truppen er med til at højne træningsmiljøet, hvor Katrine Veje fremhæver Kim Little og Vivianne Miedema. Om skotten, Kim Little, fortæller hun, at hun er en spiller, som præsterer godt – både på træningsbanen og til kamp med sine sublime basistekniske færdigheder, spilintelligens og evne til at vende spillet med begge fødder. Om Vivianne Miedema siger hun det så enkelt;

”Miedema er en goalgetter, hun står altid på det rigtige sted og laver vores mål.”

”Jeg skal være skadesfri”

Katrine Veje har desværre haft et skadespræget efterår, hvor især foden har drillet. Heldigvis har rammerne i Arsenal hjulpet hende med skadesforløbet og i skrivende stund føler hun sig godt tilpas, fit og træner uden smerter. Hun (og vi!) glæder sig til at komme tilbage i kamptrøjen.

Om holdets præstationer og potentiale er målsætningen også klar;

”Vi vil gerne klare os godt i Champions League og genvinde titlen i FA Women’s Super League, som vi vandt sidste sæson.”

Her på redaktionen skal der lyde en stor tak til Katrine Veje for at besvare vores spørgsmål. Vi er stolte af, at du repræsenterer Arsenal og glæder os til at følge jer resten af sæsonen.

Indkøbskurv