LÅNERAPPORT: NELSON, CHAMBERS & OSPINA

Hvert år drager flere Arsenal-spillere afsted for at komme på grønsværen et andet sted end Emirates Stadium. Her tager vi et kig på, hvordan det indtil videre er gået med tre af vores mest prominente spillere, der er i 2018/2019 er udlejet til en anden klub: Reiss Nelson, Calum Chambers & David Ospina.

Reiss Nelson, Hoffenheim – 19 år
Den bare 19-årige Reiss Nelson anses blandt mange i og omkring Arsenal for at være en af de mest lovende talenter, der er kommet ud af klubbens Hale End-akademi i de seneste mange år. Den vævre kantspiller spås af mange til at kunne træde op på samme niveau som sin gode ven i Dortmund Jadon Sancho, der i efteråret har fået debut på det engelske A-landshold med stor succes. Indtil videre har Nelson da også leveret over alles forventninger med hans præstationer for tyske Hoffenheim. I 13 Bundesliga-indsatser har Nelson scoret 6 gange, hvor det tilmed hører med til statistikken, at Nelson ofte er kommet ind fra bænken. Dette giver englænderen et scoringsgennemsnit på et mål per 82. minut, hvilket er det tredje-højeste blandt alle spillere i de bedste europæiske rækker, kun overgået af Borussia Dortmunds, Paco Alcacer, og Paris St. Germains, Kylian Mbappe. I november rev han Danmarks U21-landshold synder og sammen i en 5-0-afklapsning på Blue Water Arena, og sammen med resten af Englands U21-hold bliver Nelson interessant at følge ved U21 EM-slutrunden til sommer. Hvis Nelson kan fortsætte med at vise samme takter i foråret, kan Arsenal-fans godt begynde at glæde sig til den nye sæson med den lynhurtige kantspiller i truppen.

Calum Chambers, Fulham – 24 år
Efter en fuld sæson hos Arsenal i sidste sæson er den engelske forsvarsspiller igen i denne sæson blevet sendt ud på lån til en anden Premier League-klub i form af bysbørnene fra Fulham. Det har været en turbulent Premier League-retur for The Cottagers med dårlige resultater og en trænerfyring undervejs i sæsonen. Chambers har derfor også været en del inde og ude af holdet, men har alligevel fået spilletid i 16 ud 23 kampe i Premier League. Specielt under den nye træner, Claudio Ranieri, er Chambers begyndt at blive en fast mand på holdkortet, hvor han typisk operer fra en defensiv midtbaneposition, som englænderen generelt har været god til at udfylde. Om Chambers vil komme til at spille den position, når han vender hjem til Arsenal er stadig uvis, men med brug for nye unge kræfter til midterforsvaret og gode spillere i form af Lucas Torreira og Matteo Guendouzi på midtbanen, er det tvivlsomt, at Unai Emery har planer om at lade ham konkurrere om 6’er-positionen i Gunners-regi.

David Ospina, Napoli – 30 år
Med Bernd Lenos ankomst i løbet af sommeren 2018 måtte en af Arsenals mange målmand vige sin plads i Unai Emerys trup. Det endte med, at David Ospina blev ’Sorteper’ og tog derfor til Italien for at spille til låns hos Napoli. Til at starte med, gættede de lokale italienske medier på, at colombianeren skulle indfinde sig med at være andet- eller sågar tredjevalg på målmandsposten, men med stabile præstationer har Ospina vundet respekt i de italienske aviser. Ospina har således været den mest benyttede målmand under Carlo Ancelotti i denne sæson hos Napoli, og specielt hans indsats i de to Champions League-kampe mod Liverpool har fået folk til at applaudere den nu 30-årige keeper. Napoli har efter denne sæson en købsoption på den colombianske målmand, og meget tyder på, at italienerne har tænkt sig at udnytte denne mulighed.

Indkøbskurv