Siden internettets opblomstring har Arsenals fan altid været garant for en god fodboldsnak, der tit har involveret hele følelsesrepertoiret. Med tiden er debatten rykket fra internetforummer og blogs til sociale medier, hvor specielt Twitter udmærker sig. I denne her artikel klæder vi dig på fra top til tå til at kunne tage del i den livlige og passionerede snak om The Gunners.
De obligatoriske
Til at starte med er Arsenals officielle profil @Arsenal og @ArsenalWomen et godt udgangspunkt. Profilerne er gode til at imødegå Arsenal-fans i sprog og tone og leverer samtidig mange gode indslag med mål, nostalgi, quizzer og meget andet.
Fanklubben er selvfølgelig også at finde under Arsenal Denmark, som de to bestyrelsesmedlemmer Christian Stenrøjl og Peter Høst er gode til at holde i live ved at skabe debat i fællesskab med den danske Arsenal-fanmiljø. Det samme kan siges om Altid Arsenal, som vært og inkarneret Arsenal-fan Tue Sørensen producerer hver evigt eneste uge i løbet af en sæson.
På spiller og trænersiden kan du finde nærmest hele truppen, der dog typisk har folk til at passe deres sociale medie-kontoer, hvilket ikke gør det synderligt interessant at følge dem. Derimod er det ofte sjovt at følge nogen af Arsenals tidligere stjernespillere, såsom Thierry Henry, Ian Wright og ikke mindst Ray Parlour, der er garant for en lille drink og fis i kasketten.
På statistikfronten er det interessant at følge profilen Orbinho, der specielt i forbindelse med kampdage står klar med interessante statistikker og fakta omkring Arsenal og de enkelte spillere. Desuden gør du dig også klogt i at følge Arsenal Supporters Trust, REDaction Gooners og Black Scarf Movement, som er nogen af de mest centrale Arsenal-fanklubber, der blandt andet var medunderskrivere på det brev, der i løbet af sommeren 2019 blev rettet mod Kroenke-familien. Til den mere muntre side er profilen @_SpursTrophies også værd at følge. Profilen er dedikeret til at tælle dagene for, hvor lang tid Tottenham ikke har løftet nogen pokal (Audi Cup tæller ikke).
Journalisterne
En af de mest interessante grunde til at tage del i Twitter-debatten er de mange utroligt dygtige journalister, der dækker fodbold og Arsenal-specifikt. Forud for denne sæson støvsugede det amerikanske sportsmedie The Athletic nogen af Storbritanniens dygtigste journalister ind i deres fold, og fik blandt andet hentet David Ornstein, James McNicholas og Amy Lawrence til deres team. Denne journalisttrio er nogen af de ypperste inden for Arsenal – og sportsjournalistik generelt, og de tre leverer ugentligt store nyheder omkring klubben, spillerne, transfers mv.
Det amerikanske sportsmedie har dog trods alt ikke haft brug for alle gode sportsjournalister. Specielt The Daily Telegraph har i form af Matt Law og Sam Dean stadig beholdt nogen af sine Arsenal-kyndige journalister. En anden kyndig herre med et stærkt kildenetværk er Goal.com´s Charles Watts, ligesom ESPN´s James Olley også er god at følge for at få de seneste nyheder omkring Arsenal.
Af andre interessante journalister kan der nævnes Chris Wheatley, James Benge, Ed Aarons, Henry Winter, Dean Jones, Nick Ames og Sami Mokbel.
Blogs
Udover spillerne, legenderne, journalisterne og klubben i sig selv befinder der sig naturligvis et hav af fans naturligvis, der kloger sig om alt fra presspil til Artetas hår. Nogen fans går endda skridtet videre og benytter deres Twitter-platform til at skabe en form for Twitter-blog, hvor de deler ud af deres nørdede viden omkring Arsenal. En af dem er @AFC_Loanwatch, der ganske nøje følger alle Arsenal-spillere, som er ude på lån. En anden er Jeorge Bird, der deler ud af sin store kendskab til Arsenals akademispillere, særligt fra U18 – og U23-holdet.
Før Twitter dog overhovedet havde fået ben at gå, havde Arsenal-fans allerede fundet vej til tastaturet. En af de allerførste, største og originale blogs omkring Arsenal er selvfølgelig arseblog. En af arseblogs bedste skribenter er Tim Stillman, som både dækker Arsenals herre – og kvindeside.
De danske fans
Hvis du har brug for nogen ligesindede Gooners til at snakke lidt bold med til hverdag, er der heldigvis en pæn gruppe af mennesker, der holder gang i en livlig debat omkring holdet og det at være fan af klubben. Nogen af de allermest engagerede er Nicklas Beran (@NicklasBeran), Louise Iversen (@louise_iversenn), Mikkel Vangby (MVangby), Alex Hjort (Alex_Munk_Hjort), Martin Nissen (martinnissen89), Søren Førby (@SFoerby) Frederik Nielsen (frednielsen96). De er desuden alle sammen aktive skribenter hos arsenal.dk.
Uden for fanklubbens lille andedam er stærke stemmer i Arsenal-debatten Faruk (@Farukgur10), Peter Lynglund (@peterlynglund), Aidin Sarfaraz (@Aidinsarfaraz), fodboldkommentator og podcastvært Kenneth Hansen (@hulle86), tidligere Arsenal-akademispiller Jonas Hebo (@jonasheboras), Eurosport-redaktør Niels Harild (@Nielsharild) og forperson i Arsenal Denmark Thomas Ballegaard. Og naturligvis mange, mange flere.
Med disse 45 profiler er der en god base til at kunne tage del i en masse god fodboldsnak og dele både gode og mindre fornøjelige stunder. Og naturligvis diskutere Shkodran Mustafi og Mesut Özil til solen sortner og jorden synker. God fornøjelse!