KARAKTERER: TOTTENHAM – ARSENAL

Vi var gæster på fjendens territorium, men selv på udebane var det som at være på hjemmebane. Der var kun ét hold på banen, og der var aldrig den helt store tvivl om udfaldet. Arsenal var bare bedst.

Af Pelle Kirchner

Det var en imponerende ”team-performance”, der søndag vandt Arsenal håneretten over ærkerivalerne fra Tottenham. Vi spillede som et veltrænet orkester i sød symfoni, og med Mikel Arteta som en sand mester på sidelinjen, var det ekstatisk at se elleve spillere danse præcist rundt, som Arteta havde lært dem det.

KARAKTERBOG

Aaron Ramsdale: 12

Nu blev nævnt, at resultatet var båret af en stærk holdpræstation, men hvis vi alligevel skal fremhæve én, så er det Aaron Ramsdale i buret. Ramsdale havde et par fantastiske redninger, og stod en fuldstændig fejlfri kamp. Den kære Hugo Lloris i den modsatte lejr satte en tyk streg under vigtigheden i at have en god keeper – eller mangel på samme.

Ben White: 7 (med pil op)

Ben White fortsætter bare med at være solid på den højre back, som om han aldrig har lavet andet. Ikke en finger at sætte på Whites indsats. Højt bundniveau.

Gabriel: 7 (med pil op)

Gabriel spiller, sammen med resten af defensiven, en moden og rutineret kamp, hvor han vinder stort set alle dueller.

William Saliba 7 (med pil op)

Hvis Gabriel og Ben White skal have pil op, så skal Saliba også. Franskmanden spillede nøjagtigt lige så solid en kamp som resten af defensiven. Vel sagtens hans bedste kamp siden VM-slutrunden. Ham og Gabriel holdt Harry Kane fra fadet, der ellers har for vane at score mod Arsenal.

Oleksandr Zinchenko: 10

Her klemmer vi os lige op på et 10-tal. Zinchenko spillede en imponerende kamp, og på bolden var han ”calm as you like”, som man siger i England. At han kan gå ind og agere midtbanespillere, og give en helt ny dimension i Arsenals velorkestrerede fodbold, betød meget for Artetas gameplan. I anden halvleg havde han det svært mod Dejan Kulusevski, men ellers ikke en finger at sætte på en næsten perfekt indsats.

Thomas Partey: 10

Partey får også et 10-tal. Hvis dét skud (I ved, hvilket vi taler om) havde gået ind, så havde han formentligt været en skarp kandidat til årets mål, men han havde også fået et 12-tal. Partey spiller, som altid, en bundsolid kamp på midtbanen. Vi er bare bedre, når Partey er på banen. Han finder så tit de banebrydende afleveringer, der skærer modstanderholdets defensiv op, og er samtidig vital, når det kommer til selv at bryde deres spil.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane

Granit Xhaka: 7

Ikke Xhakas bedste kamp, men bestemt en godkendt præstation. Det fedeste ved Xhakas kamp var efter slutfløjt, hvor han skulle til at give Richarlison en røvfuld, men Arteta stoppede ham i forsøget ved at sprinte en halv banelængde

Martin Ødegaard: 10 (med pil op)

Premier Leagues bedste spiller i øjeblikket. Det kan der efterhånden ikke være meget tvivl om. Ødegaard spiller, som om han var fra en anden planet, og selvfølgelig skulle han krydre det med endnu et mål, med en dertilhørende fejlfri og fantastisk indsats.

Bukayo Saka: 10

Saka var selvfølgelig involveret i målene. En konstant trussel mod Tottenhams defensiv, og mon ikke at franske Christian Lenglet har haft mareridt over Saka den efterfølgende nat. Han havde hvert fald sit at se til.

Eddie Nketiah: 7

Nketiah havde et par gode muligheder for at score, men den fornødne skarphed, som vi ellers er begyndt at kende ham for, savnede vi lidt denne gang. Fungerede godt som opspilsstation, og var sikker på kuglen, og fik noget ud af det, når han havde den.

Gabriel Martinelli: 7 (med pil ned)

Det var bestemt ikke alt, der lykkedes for Gabi mod Tottenham, men han forsøgte, og alene dét var nok til at udgøre en trussel for Tottenhams defensiv. Ikke den bedste kamp, men bestemt en godkendt kamp fra den lovende brasilianer.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane
Indkøbskurv