KARAKTERER: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Så gik den ikke længere. Træerne vokser ikke ind i himlen. Efter en imponerende og historisk flot stime på ni ud af ti sejre, blev det kun til ét point ude på St. Marys Stadium mod Southampton. Det startede ellers så godt for Mikel Artetas mandskab, og efter det første kvarter var Arsenal allerede foran, og det lignede bare et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle blive. Kampforløbet ændrede sig dog markant, og i starten af anden halvleg kom værterne ganske fortjent på 1-1, hvilket også blev slutresultatet.

Af Pelle Kirchner

KARAKTERER:

Aaron Ramsdale: 4

Ramsdale reddede, hvad der skulle reddes, og målet kan han i virkeligheden ikke klandres for. På en god dag, havde han fået foden på, og så havde han været den helt store helt, men sådan gik det ikke

Takehiro Tomiyasu: 02

Det var en kamp til glemmebogen for den store japanske højre back. Han var lidt for tung i sin boldomgang i flere situationer, havde et par dumme boldtab, og haltede efter i store dele af kampen.

William Saliba: 4

Godkendt kamp fra Saliba, men vi forventer mere fra ham, fordi vi ved, hvad han kan. Han har haft bedre kampe i en Arsenal-trøje, og sammen med resten af defensiven havde han store udfordringer med at følge med Southamptons offensive kombinationer i især anden halvleg.

Gabriel Magalhães: 7 (med pil op)

På en dag, hvor defensiven haltede, der strålede Gabriel. Havde det ikke været for en ganske solid indsats fra ham, så havde vi måske slet ikke fået noget med fra St. Marys. Flest vellykkede afleveringer af alle på banen, vandt 100 % af sine dueller (4/4), og havde flest clearinger af alle på banen.

Ben White: 7 (med pil ned)

Ben White lagde virkelig godt fra land. Det var blandt andet ham, der tog et flot offensivt løb og lagde den flot ind til Xhaka, der skød Arsenal foran med 1-0. Desværre faldt han lidt af på den, som kampen skred frem. Der var langt mellem snapsene, og det var derfor også logisk, at han blev pillet ud efter 72 minutter

Granit Xhaka: 7

Selvfølgelig skulle Xhaka score igen. Han har virkelig genopfundet sig selv i en mere offensiv og målscorende rolle, og det gjorde han også mod Southampton med et flot mål. I anden halvleg havde holdet dog store problemer med at sætte sig på kampen, hvor Xhaka som styrende midtbanespiller, har et ansvar.

Thomas Partey: 4 (med pil ned)

Det var ikke nogen god kamp fra den ellers normalt så stærke ghaneser. Vi er statistisk set bedre stillet med Partey på banen, men det var ikke nødvendigvis tilfældet her. For mange dumme boldtab og uprovokerede fejl. Han er bedre end det

Martin Ødegaard: 4 (med pil op)

Vi fik ikke den sædvanlige magi at se fra vores norske troldmand. Han prøvede, men det var heller ikke hans dag. Han fik dog bolden i mål til 2-1 på et sikkert og flot skud, men bolden havde krydset baglinjen forinden.

Bukayo Saka: 7

Det er sjældent, at Bukayo spiller dårlige kampe, og det gjorde han heller ikke mod Southampton, men vi har set ham spille bedre kampe. Han var som altid involveret i meget offensivt, og havde tredjesidste fod på målet med en flot hælaflevering, men kom også tit til kort mod nogle forsvarsspillere, der havde spist deres rugbrød.

Gabriel Jesus: 4 (med pil ned)

Det var ikke nogen god kamp for Jesus, der måtte forlade banen for femte kamp i træk uden at score. Han havde ellers chancerne til det, men manglede både fart og fysik, da han var ved at komme alene igennem mod målmanden, men blev spist op til sidst.

Gabriel Martinelli: 4

Det var ikke en kamp for den driblestærke brasilianer, der var oppe imod overmagten i form af nogle stærke og aggressive forsvarsspillere. Han lykkedes ikke med ret mange af sine udfordringer, og var også den første til at blive skiftet ud.

Eddie Nketiah: 02

Selvfølgelig skulle Nketiah skiftes ind. Det er han blevet i alle foregående ti kampe, og blev det også mod Southampton. Det hjalp bare lige lidt. Han kom ikke frem til spor, og mistede alt for tit bolden i opspillet mod de ihærdige forsvarsspillere, der var deres opgave voksen.

Kieran Tierney: 7

Tierney blev skiftet ind med 18 minutter tilbage, hvor han virkelig forsøgte at kontribuere offensivt, men det blev ved lige ved og næsten. Han havde dog nær lavet en flot assist til Ødegaard, der bankede bolden i kassen til 2-1, men bolden havde lige akkurat sluppet boldlinjen på skottens lidt for lange træk. Vieira: Uden for bedømmelse

Indkøbskurv