Karakterer: Premier League, runde 9 – Chelsea vs. Arsenal

Selvom gårdsdagens præstation bød på mange individuelle fejl, sikrede Arsenal et kryds efter at have været bagud 2-0.

Af Albert Meldgaard Blum

Der var budt op til sæsonens femte London derby, da Arsenal gæstede Chelsea på Broen lørdag aften. En kamp der blev spillet i silende regn, og som endte med et kryds, der for mange føles som et nederlag. På trods af en sløj præstation fra Arsenalmandskabet, er vi dog stadig ubesejret i den igangværende Premier League sæson.

Bukayo Saka var tilbage i startopstillingen og Jorginho var også til at finde på midtbanen fra start på en våd og kold aften på Stamford Bridge. Her var det efter ti minutters spil tydeligt, at Arsenal havde glemt kampgejsten på London Colney, hvilket kom til udtryk i de mange fejlafleveringer, som holdet lagde. Disse fejlafleveringer gjorde, at mandskabet skulle kæmpe ekstra hårdt for hinanden, hvilket både stjal fokus og energi fra den overordnede mission – nemlig at vinde over Chelsea på udebane. Og som Declan Rice selv siger det:

”Jeg tror, at den første halvleg nok har været den værste vi har spillet i denne sæson, når det kommer til vores sjuskeri. Vi spillede ikke ud fra vores strukturer og heller ikke ud fra det, som vi har arbejdet på hele ugen.”

Her var det især spillere som Oleksandr Zinchenko, der viste store usikkerheder i første halvleg, der i kombination med en advarsel nok var årsagen til, at ukraineren blev pillet ud i pausen.

Imens Arsenal sjuskede rundt, kontrollerede Chelsea spillet, hvor de efter 13 minutter fik tildelt et straffespark, efter at bolden havde været i kontakt med William Salibas arm, der i situationen var i en unaturlig position. En klokkeklar forseelse som Chelsea udnyttede til deres fordel.

Efter dette chok begyndte Arsenal at vågne op, og fik skabt mere stabilitet i deres spil. Og efter 18 minutters spilletid opstod deres første farlige chance, hvor Rice var arkitekten bag et ydersideindlæg, som endte med at ligne en afslutning mod den fjerne stolpe. Herfra og frem til pausen havde Arsenal det meste af spillet, som stadig var præget af mange personlige fejl. Samtidigt var Chelsea enormt gode til at lukke ned om Arsenals norske troldmand Martin Ødegaard, som Arsenals mandskab måske er lidt for afhængige af i disse tider.

Kort efter pausen scorede Mikhailo Mudryk til 2-0, og håbet så ud til at være ude for et endnu mere svækket Arsenalmandskab. For de dårlige takter fra første halvleg var ikke blevet konverteret til noget bedre i pausen, og her hjalp David Rayas løjer og usikkerheder i feltet bestemt heller ikke på den betændte situation.

Heldigvis var det ikke kun de rødklædte, som ikke kunne finde ud af, at ligge en aflevering. For de blåklædte begyndte også at sjuske i anden halvleg, hvilket Rice udnyttede flot. Efter en hurtig afleveringsopsnapning på midtbanen af Rice, kunne han med en svær afslutning placere bolden i netmaskerne, og den stod nu 2-1. Og selvom Saka bestemt også havde en dårlig dag på kontoret, bidrog han med et flot og velplaceret indlæg, der endte foran Leoandro Trossards fødder, som udlignede til 2-2.

Arsenal var nu tilbage i kampen, men kunne desværre ikke levere en af deres efterhånden signatur comebacks. Derfor endte det skuffende med en uafgjort, i en kamp hvor det virkede til, at Chelsea havde læst Arsenal bedre, end Arsenal havde læst Chelsea.

David Raya 02:
Hans hidtil dårligste præstation for Arsenal. Han viste en masse usikkerheder på bolden og manglede overblik i nogle opspil, som næsten kostede Arsenal dyrt. Som seere og fans kan vi vist alle blive enige om, at følelserne kom ud på tøjet, da han begyndte at knokle rundt i det foran eget mål. Derudover var han dårligt placeret ved Mudryks scoring. Måske vi ser Aaron Ramsdale på dåsen i næste kamp?

Benjamin White 4:
Benny Blanco viste generelt gode takter, og var dygtig til at rydde op for Zinchenkos fejl i starten af første halvleg. Dog synes jeg, at han ellers var passiv, og lavede et dumt gult kort.

William Saliba 4:
Vores Rolls Royce fremstod mere som en Toyata og begik et kluntet og unødvendigt straffespark, da hans arme var en smule for flyvske. Mere kontrollerede lemmer næste gang, tak.

Gabriel Magalhães 7:
Gabriel lagde et solidt stykke arbejde i gårdsdagens kamp, og var stabil at se på. Jeg synes ikke, at han begik ligeså alvorlige fejl, og han lykkedes for det meste med han aktioner.

Oleksandr Zinchenko 02:
Ligesom Raya leverede Zinny sin hidtil dårligste præstation for Arsenal, hvilket ledte til en advarsel og et byt med Takehiro Tomiyasu efter pausen. Han lavede simpelthen alt for mange fejlafleveringer, og så tog han nogen dårlige beslutninger. Heller ikke hans bedste dag på kontoret.

Declan Rice 10, MOTM:
Declan havde endnu engang en super god kamp i Arsenaltrøjen, hvilket startede med at komme til udtryk i nogle virkelig gode aktioner ude på højre side banen i første halvleg. Derudover viste han endnu engang sin klasse ved reduceringen til 2-1. For udover et flot stykke arbejde i bolderobringen, så den efterfølgende afslutning bestemt ikke nem ud. Gang på gang beviser han sit dyre prismærke og ikke mindst sin tro og dedikation til både hold og klub.

Joginho 4:
Jogges rolle i går bestod i at flytte bolden fra A til B. Eller det virkede i hvert fald sådan. For mere bidrog han egentlig ikke med.

Martin Ødegaard 4:
Selvom han massivt blev lukket ned af hele Chelseas defensive, lykkedes han ikke med noget godt. Dog følger der stadig en vis følelse af ro og sikkerhed med, når han har bolden ved sine fødder.

Bukayo Saka 7:
Selvom Saka heller ikke ramte dagen, får han et 7-tal for hans konstante arbejde, men nok mest det flotte indlæg, der ledte til scoringen, første os tilbage i kampen.

Gabriel Martinelli 7:
Sikke en maskine ude på den kant. Han bidrog med nogle gode aktioner, og så slog han også nogle fornuftige hjørnespark. Det var rart at se en spiller på gårdsdagens Arsenalhold, der virkelig viste, at han gerne ville være på banen. Dog lavede han nogen urutinerede fejl, der kunne have ledt til diverse omstillingsmuligheder i Chelseas favør.

Gabriel Jesus 4:
Der er ingen tvivl om, at han også knoklede enormt hårdt. Men ligesom Ødegaard blev han totalt lukket ned, og bidrog ikke rigtig med noget konstruktivt.

Takehiro Tomiyasu 7:
Vores blomstrende japaner viste langt mere kvalitet end Zinny ude på kanten efter hans indhop i pausen. Fornuftig beslutning at skifte ham ind af Mikel Arteta. Bør Tomiyasu starte inde i næste uge?

Eddie Nketiah N/A:
Eddie var et frisk pust, men viste også sit angriber-ego ved en sløj afslutning, som han burde have spillet på tværs ind i feltet til Trossard. Jeg håber snart, at der kommer noget fremskridt i hans niveau.

Emilie Smith-Rowe N/A:
Dejligt at se Smith-Rowe på banen mod Chelsea igen. Han gjorde sit arbejde godt.

Leandro Trossard N/A:
Endnu en gang beviste han, at han er definitionen på en super-sub. Han leverede virkelig også et flot stykke arbejde på kanten, og scorede et flot mål.

Kai Harvertz N/A:
Også den samme fortælling om Harvertz i denne omgang. Jeg håber snart, at det hele vender på en tallerken for ham, og at han begynder at vise kvaliteter frem.

Indkøbskurv