Karakterer: Premier League, runde 6 – Arsenal – Tottenham

Der var lagt op til en kæmpe basker af en kamp på Emirates Stadium, da Arsenal søndag eftermiddag tog imod ærkerivalerne fra Tottenham. For hjemmepublikummet blev det dog ikke med samme udfald, som i de seneste tre hjemmekampe mod Tottenham, hvor Arsenal sejrede alle tre gange.

Af Nikolaj Mørup

Det er ikke ofte, at det sker, men søndag eftermiddag var en af gangene. Tottenham og Arsenal spillede en regulær topkamp. For udover den evige – og fantastiske – håneret, så var der yderst værdifulde point på spil i en kamp om de øverste placeringer, hvor begge klubber indtil nu, i den indeværende sæson, har vist, at dem vil de da egentlig gerne lægge billet ind på.

Men North London-derbyet endte uden vinder i en spændende og underholdende fodboldkamp, der endte 2-2. Og det var en lidt skuffende præstation fra Arsenal-mandskabet, når selvforståelsen i klubben er, at Arsenal er og skal være bedre end Tottenham. For det var til tider en meget lige affære, hvilket også afspejler sig i det endelige og vel egentlig helt fair resultat.

Jeg sad personligt selv med følelsen, da Champions League-kampen mod PSV var fløjtet af, og Arsenal havde vundet 4-0, at nu var vi tilbage. Spillet flød bedre og man så noget af det spil, som Arsenal-spillerne leverede i sidste sæson. Derfor var jeg også skuffet over, at Arsenal ikke kunne trykke Tottenham i længere perioder i kampen, som flere eksperter også havde regnet med. Inklusiv den tidligere Arsenal-spiller Paul Merson.

Vi er derfor heller ikke oppe og lege med de helt store karakterer på bagkant af kampen, selvom det på ingen måde var en katastrofe. Arsenal vender stærkt tilbage, som William Saliba også nævnte efter kampen, og det gør 10- og 12-tallerne også.

Karakterer

David Raya: 4

Jeg ender på et 4-tal her. Det var tæt på en 7’er, men jeg synes ikke, at han var lige så sikker, som i kampen mod Everton. Han var på ingen måde dårlig og laver også en strålende redning i 1. halvleg, hvor han næsten redder den på stregen. Det aftvang i øvrigt ros fra Aaron Ramsdale, som man kunne se på tv-billederne. Smukt øjeblik.

Ben White: 4

Englænderen spiller en udmærket kamp. Vi kender ham for hans uendeligt mange løb op langs højresiden. Der blev dog ikke lige så meget af det i den her kamp, hvorfor han heller ikke var så fremtræden. Det skyldes højest sandsynligt, at Tottenham havde bolden meget af tiden.

Gabriel: 7

Hvor er det dog fantastisk, at Gabriel er tilbage som fast mand i startopstillingen. Han er fremragende. Sætter ikke mange fødder forkert. Han har vel ret beset ikke nogen aktier i nogle af de to mål Tottenham scorer.

William Saliba: 7

En lille 7’er. For han smider nogle bolde væk en gang imellem, som er lidt sløset. Men han holder 7-tallet, fordi han altid selv rydder op igen bagefter. Ligesom Gabriel kan han ikke klandres for målene. Det er en fantastisk duo, de udgør til sammen. Der findes ikke mange forsvarspar i Premier League, der er bedre.

Oleksandr Zinchenko: 4

Jeg har tænkt meget over den her karakter, fordi jeg synes, den var vildt svær. For han er vigtig i vores opbyggende spil og er dygtig til at distribuere bolde rundt, når han træder ind i midten. Men stort set alle Tottenhams angreb var i Arsenals venstreside. Er det for svært for ham at nå ud på backen igen, når vi mister bolden? Måske. Jeg synes i hvert fald, at det var for nemt for Tottenham at komme igennem i den side i mange sekvenser i løbet af kampen.

Declan Rice: 7

Det er en fornøjelse at se ham spille. Han mister nogle bolde en gang imellem, men han erobrer også sin del. Jeg synes, at 1. halvleg var god, fordi midtbanen fungerede. Det skyldes blandt andet hans tilstedeværelse. Vi mistede grebet om midtbanen i 2. halvleg, hvorfor Tottenham også var bedst i 2. halvleg efter min mening. Han gik ud med en skade i pausen og blev afløst af Jorginho. Mikel Arteta udtalte efter kampen, at han skal undersøges nærmere, inden det kan konkluderes, hvor lang tid han i givet fald er ude. Hvis det er længerevarende skade, så har vi et problem. Et stort et af slagsen.

Fabio Vieira: 02

Meget anonym kamp af Vieira. Derfor bliver det ikke til meget mere end 02, fordi han ikke rigtig bringer så meget. Han har fået en god start på sæsonen, men det her var ikke en af hans bedste kampe. Han blev også skiftet ud i pausen til fordel for Kai Havertz, hvilket var helt forståeligt, selvom det ikke blev så meget bedre af den grund.

Martin Ødegaard: 4

Jeg ved ikke, hvordan han kan løbe alle de kilometer. Det er ubegribeligt. Han presser konstant. Det er fantastisk at se på. Og det lykkes også en del gange i 1. halveg at få presset Tottenham-spillerne, så det fremprovokerer en fejl. Han falder lidt med holdet i 2. halvleg, hvor tingene ikke rigtig klikker på samme måde, inden der bliver forsøgt et sidste tryk i slutningen af kampen.

Bukayo Saka: 7 – MOTM

Jeg sad længe og tænkte under kampen, at han skulle have en tocifret karakter. Også selvom han sløser gevaldigt i det defensive arbejde i opspillet til 1-1 scoringen, hvor James Maddison kommer for nemt forbi ham. Ellers var han overalt i 1. halvleg. Det skulle komme fra ham, og det gjorde det, selvom Christian Romero hjalp ham godt på vej ved 1-0 scoringen. Han gav Destiny Udogie en hård 1. halvleg, men falder i niveau i 2. halvleg, synes jeg. Jeg holder fast i 7-tallet, selvom en 10’er også kan forsvares. Og med næsten to mål giver jeg ham Man of the Match-titlen

Gabriel Jesus: 7

Han var sammen med Saka en af de bedste i dag, synes jeg. Selvom han spiller ude på kanten i dag på grund af skaderne til Leandro Trossard og Gabriel Martinelli, så var han virkelig god. Kommer til nogle gode muligheder. Specielt den han selv skaber ved at stjæle bolden fra Maddison lige foran feltet. Der skal han til gengæld også score eller som minimum ramme målet. Men derudover var han virkelig god.

Det er mig en gåde, hvorfor Arteta piller ham ud i stedet for Eddie Nketiah.

Eddie Nketiah: 00

Jeg er måske hård her, men jeg synes, at det måske var Nketiahs dårligste kamp for Arsenal. Som nævnt i afsnittet lige ovenover, så forstår jeg simpelthen ikke, at han får lov at spille alle 90 minutter. Jeg var klar til, på baggrund af 1. halvleg, at give ham en lidt højere karakter, fordi han arbejder så stenhårdt, som han gør. Men han er på banen for at lave mål og kreerer chancer, og det formår han ikke på nogen måde i dag – desværre. Kunne måske også have fået rødt kort på den voldsomme tackling på Tottenhams målmand.

Han kommer ovenpå igen, men han var ikke på toppen i dag.

Jorginho: 02

Det er vel også på grænsen til dumpet. Han fylder ikke nok derinde og får aldrig rigtig sat det præg på kampen, som vi ved han kan med sit sikre pasningsspil. Altoverskyggende for Jorginhos vedkommende er dog den kæmpe fejl, han laver i forbindelse med udligningen til 2-2, lige efter Arsenal er kommet foran. Det må ikke ske.

Kai Havertz: 4

Jeg ønsker virkelig snart, at Havertz får en succesoplevelse, og det kan sagtens ske, at det influere min beslutning om at give ham et 4-tal. For han ligger i den anden lave ende. Kommer han først i gang, får vi en markant bedre Havertz at se i fremtiden. Men i øjeblikket er det tydeligt at se, at han er ramt på selvtilliden.

Reiss Nelson: N/A

Bliver skiftet ind i 77 minut men uden at udrette noget nævneværdigt – hverken positivt eller negativt.

Emile Smith-Rowe: N/A

Normalt knytter vi ikke kommentarer til spillere, der bliver skiftet ind syv minutter inde i overtiden, men jeg håber virkelig, han spiller fra start mod Brentford på onsdag. Det kunne være fantastisk at få ham tilbage på topniveau igen.

Mikel Arteta: 4

Spændende taktiske dispositioner indledningsvist. Lignede en fin løsning at sætte Jesus på kanten i fraværet af de to naturlige valg, som nævnt længere oppe. En god 1. halvleg hvor Arsenal skal være foran 1 eller 2-0 ved pausen. Men jeg synes, at 2. halvleg er under niveau. Holdet falder sammen, og indskiftninger gør ikke Arsenal bedre. Udskiftningen af Rice var uundgåelig naturligvis, men jeg gad egentlig godt have set en Smith-Rowe i stedet for Kai Havertz måske. Blandt andet på baggrund af at det netop er imod Spurs. Det opgør har Smith-Rowe lidt mere inde på livet, hvis I kan følge mig.

Han skulle have beholdt Jesus på banen i stedet for Nketiah. Det var en stor fejl, mener jeg.

Derudover glæder jeg mig til at se Aaron Ramsdale på onsdag, hvor han formentlig skal stå.

Indkøbskurv