Karakterer: Premier League, runde 5 – Everton vs. Arsenal

Sidst Arsenal vandt på Goodison Park, scorede Wayne Rooney for Everton. Ja, du læste rigtigt. Derfor var det dejligt ikke at skulle se den statistik igen. David Raya fik debut, Leandro Trossard gjorde forskellen.

Af Simon Vinther

Ét minuts stilhed for dem, der er afgået i Marokko og Libyen. Sådan startede den sene søndagskamp mellem Everton og Arsenal på Goodison Park. 

Det blev til 0-1. Målet fra Leandro Trossard gjorde, at den dårlige form på Goodison, endelig er sløjfet.

Selve fodboldkampen var ikke køn, men på intet tidspunkt så Everton for alvor farlige ud. Det samme gjaldt dog også Arsenal. 

Det jeg tager med fra kampen er, at Mikel Arteta og Arsenal har fokus på resultater i den her sæson. Det skal nødvendigvis ikke være flot, som vi godt kunne være vant til, det skal bare være effektivt. Det var det. Den mest overbevisende 0-1 sejr i lang tid.

Karakterer

David Raya: 7
Debut, stærk debut, clean sheet. Selvom det er svært at se Aaron Ramsdale på bænken, er der noget i mig, der ikke kan få armene ned over, at vi endelig har en spanier i startelleveren igen. Man kan virkelig se, at David Raya er god med fødderne. Samtidig viste han også, at han kunne spille en fin rolle i filmen ‘The Matrix’, efter at blive underløbet for at lande på benene igen.

Ben White: 4
Igen, igen spiller Benjamin White en fejlfri kamp. Ikke de store højdepunkter, ud over hans ene forsøg på mål og flotte afleveringer til venstrekanten. Stabil kamp fra højrebacken.

William Saliba: 4
Do do do do do do do, Saliba. Clean sheet. Kan man bede om mere? Fin præstation, men ligesom Benjamin White, en stabil kamp for Saliba.

Gabriel: 4
Big Gabby, hvad skulle vi gøre uden dig? Clean sheet. Gabriel så meget komfortabel ud med den nye målmand. Stabil kamp, udover et lille uhyggeligt øjeblik til sidst i kampen. Det ligner, at hans plads truppen endelig er banket på plads. Vigtigt for Arsenal.

Oleksandr Zinchenko: 4
Bedst spillende i de første 45 minutter. Han viser igen, at han er vigtig for vores spil. Dog stadig ikke ved sit fulde fem, og blev derfor taget ud. God performance fra ukraineren.

Declan Rice: 7

Alene udmanøvrerede han Gueye, Onana og Doucouré. Uden Thomas Partey går der nok lidt tid, før vi ser Declan Rice i modstandernes felt. Til tider smed han bolden væk, men jeg synes, at vi skal sætte pris på hans kamp. For mig, kunne han ikke have gjort det meget bedre.

Fabio Vieira: 4
Første start i sæsonen for formstærke Fabio Vieira. Han har smidt Kai Havertz på bænken, med rette. Han viser endnu engang sit blik for nøgleafleveringen, da han sender Gabriel Martinelli frem til et mål, der desværre bliver annulleret i VAR-vognen. God kamp for Fabio Vieira, der nok skal bevise over for os alle, at han bliver en nøglespiller resten af sæsonen.

Martin Ødegaard: 4
Ikke så meget at sige om Martin Ødegaard. Han havde en svær aften på Goodison Park. Han dikterede kampen på sidste halvdel af banen, men uden output. Nordmanden brændte en stor chance, der kunne have gjort resultatet og mit fantasyhold godt, sådan skulle det ikke være. Han skal nok komme tilbage. Ingen stress, Martin.

Bukayo Saka: 4
Bukayo Saka leverer en assist til Trossard. Men ikke meget mere end det. Lidt ligesom resten af holdet, ingen stor præstation, men ingen fejl. Det er fint, vi skal ikke bruge mere end de tre point.

Gabriel Martinelli: 4
Scorede et stensikkert offside mål. Så farlig ud de første tyve, inden han desværre blev skadet. God bedring, gamle.

Eddie Nketiah: 4

Beholdt pladsen efter en flot start til sæsonen. En tur rundt med England for første gang, fortjente han det måske også. Helt okay beslutning af Mikel Arteta. Dog var det ikke den bedste aften fra den unge angriber. De største øjeblikke fra Eddie Nketiah var da han stod offside til første mål og da han flæskede Jordan Pickford. Op på hesten igen, ikke din aften.

Leandro Trossard: 7

Scorede målet til 0-1. Han er kold, den gode Leandro Trossard. Han bliver en vigtig brik for Arsenal den her sæson. Hans ærgerrighed skinner igennem, hver gang han træder ind på banen. Klassisk supersub.

Gabriel Jesus: 4

25 minutter er ikke lang tid til at nå at gøre en forskel. Men Arsenal scorede, da han kom ind, så en forskel må han have gjort. Mere blev det ikke til.

Takehiro Tomiyasu: N/A

Kai Havertz: N/A

Mikel Arteta: 10

Aaron Ramsdale, Kai Havertz og Gabriel Jesus på bænken. Mikel Arteta tog chancen, og fik tre point. Godt. Det ligner, at Arsenal skal vinde kampe, koste hvad det vil, i år. Det kan jeg kun respektere. Derfor er det også ham, der får den højeste karakter i dag. Resultatet havde nok set anderledes ud, hvis Gabriel Martinelli ikke blev skadet. Men også det håndterede han fejlfrit. Stort ti tal til Mikel Arteta.

MOTM – David Raya:

Kald mig biased. Men jeg kan ikke få armene ned over, at vi har fået en så talentfuld spansk målmand. Han har slået Aaron Ramsdale af pinden, for nu. David Raya holder clean sheet i sin debut, hvad mere kan man bede om? De fleste ville nok give den til Leandro Trossard, men hvis jeg fik den mindste chance for at give den til en debuterende spanier, ville jeg gøre det. Du spillede også godt Leandro, havde du nu bare været fra Spanien.

Indkøbskurv