Karakterer: Premier League, Runde 38 – Arsenal vs. Everton

En dag hvor følelserne og tankerne både lå på Emirates Stadium i London, var 40% af opmærksomheden rettet imod Manchester. Her skulle Arsenal fans sætte deres lid til, at West Ham kunne få noget med fra Etihad, der skulle dog et mindre mirakel til. Selvom Kudus leverede et fantastisk saksespark, var det ikke nok, og de lyseblå løb derfor med titlen. Men uanset resultatet i Manchester skulle Arsenal tage tre point mod Everton på den sidste spilledag i 2023/2024 sæsonen. Det skulle dog ikke blive uden problemer…

Af Konrad Juul

Selvom tankerne lå andetsteds hos Arsenal-fansene, lignede det lige så sådan for spillerne. En god start blev til en omgang ukoncentreret possessionfodbold, som Everton afviste uden store problemer. Det skulle dog ikke ende med at være Arsenal, som åbnede målfesten på dagen.

Dwight McNeill bliver bremset i et kontraangreb af Thomas Partey, som trækker i nødbremsen og får et tidligt gult kort. Her bliver et afrettet frispark sendt i målet af Gueye, som lagde en dæmper på stemningen blandt Arsenal fans, der samtidig så City bringe sig foran 2-0. Selvom stemningen blev sat på prøve, dukkede Tomiyasu op, ud af det blå med et hårdt skud ned i målhjørnet.

Arsenal kom bedre ud til anden halvleg hvor vi bl.a. fik et gensyn med den savnede Jürrien Timber, som også bidrog til kampens intensitet. Kampen mistede lidt intensiteten, da mesterskabet forsvandt længere og længere ud i horisonten. Pligtsejren kom dog, da Jesus får hevet bolden med på en dårlig Everton aflevering, og fik sendt Ødegaard i dybden som smart smed bolden videre til Havertz og derfra i mål. Dette satte et flot punktum for Arsenal-sæsonen med flest sejre i Premier League.

David Raya: 7
Vinderen af den gyldne handske havde ikke meget at foretage sig i søndags. Et stolpeskud fra Calvert-Lewin og en afretning på et frisparksmål fra Idrissa Gueye, hvor man som målmand skal tage et valg så snart bolden er sparket.

Benjamin White: 7
Ben White var uden sin sædvanlige makker på højrekanten, da Bukayo Saka var ude med skade. Det påvirkede såmænd ikke hans defensive præstation, hvor han holdt styr på Evertons venstre side. Dog kunne det ses, at han ikke havde samme plads i offensiven, da Martinelli trak bredt i banen. 

William Saliba: 7
Saliba rystede godt rundt med Calvert-Lewin, men trak sig i det store hele sejrrigt ud af den duel. Franskmanden burde roses til skyerne efter at have gennemført samtlige minutter for Arsenal i Premier League i indeværende sæson. Bravo!

Gabriel: 7
Det blev ikke til en travl dag på kontoret for den bidske brasilianer, som dog måtte forlade banen efter en times spil. Den uden tvivl bedste sæson i Arsenal-trøjen for Gabriel sluttede en halv time for tidligt, men sikke en sæson for ham!

Tomiyasu: 10
Var måske årsag til en fejl tidligt i kampen, men gjorde op for det ved at bringe humøret tilbage på Emirates, med en scoring kort før pausen. Tomiyasu gjorde en fin figur, men virkede, ligesom resten af holdet, påvirket af hvad der foregik i Manchester.

Thomas Partey: 4
Begik frisparket som førte til Evertons føringsmål, dette trækker ned for Partey i hvad der måske kan vise sig at være hans sidste kamp for klubben. Kampen mod Everton viste at Ghaneseren til tider gør Arsenal-holdet mere sårbart centralt, hvor han ikke er ligeså sikker på bolden som Jorginho.

Declan Rice: 7
Han var over det hele, og ligner en mand som er ved at finde sig til rette i en mere offensiv rolle på holdet. Han retter bolden af, så den går i mål, det er selvfølgelig ærgerligt. En glimrende spiller, som forhåbentlig kun bliver bedre i næste sæson.

Martin Ødegaard: 10
Ødegaard brillerede ikke i dag. Det blev dog alligevel til to assister for den norske troldmand. Den ene en regulær cutback og den anden var, ja hvad var det? I gengivelserne ligner det nærmest en Thierry Henry’sk (aflevering mod Middlesbrough) aflevering på tværs til Havertz, som sendte Arsenal på sejrskurs. En stærk afslutning på sæsonen for kaptajnen.

Martinelli: 7
Det ville altid være svært at spille som højrebenet på en højrekant, tilmed også træde ind for den måske mest populære Arsenal-spiller i nyere tid. Martinelli så skarpere ud end han har gjort i forrige uger, med nogle udfordrende løb mod Evertons bagkæde var han et friskt pust til en, på dagen, stillestående offensiv. Lad dette blive startskuddet for en ny start for brasilianeren.

Kai Havertz: 7
Arsenal-fansene fik lov til synge “Tsamina mina, eh, eh, waka waka, eh, eh, €60 million down the drain, Kai Havertz scores again” for 14. gang i indeværende sæson, og selvom City havde stukket afsted med sejren da Havertz satte Arsenal på 2-1. Så var det en behagelig følelse at slutte af med en sejr, og et flot punktum for en af Arsenals mest diskuterede spillere i denne sæson.

Leandro Trossard: 4
Det blev ikke til mål i dag for den brandvarme Belgier, som ellers ikke har kunnet stoppe med at score de sidste par uger. En uskarp dag sammen med resten af holdet, men fortjener stadig ros for at have været Arsenals, måske, vigtigste spiller i indløbet til mesterskabet.

Indskiftere

Oleksandr Zinchenko (59’): 4
Zinchenkos optræden i dag opsummerede meget godt hans sæson for Arsenal som en helhed. Han er en af de modigste spillere på bolden, men bliver sløset i sine afleveringer og det skete også i dag. En svær sæson for Ukraineren, som forhåbentlig kan vende tilbage med fornyet selvtillid efter EM.

Jürrien Timber (69’): 10
Det føles måske stort at give et 10. tal til Timber efter kun 25. minutter på banen. Men på en dag hvor der ikke var meget at juble over til sidst. Var det en fornøjelse at se den langtidsskadede Timber vende tilbage. Han var aggressiv i sine løb, og lignede ikke en mand som ikke havde spillet førsteholdsfodbold i ni måneder.

Emile Smith-Rowe (69’): 7
Det var tæt på den perfekte afslutning på en svær sæson for Smith-Rowe, da han sparkede bolde på overliggeren i slutningen af kampen. Men dejligt at se ham tilbage i den position, som han brød igennem på. Lad os håbe Arsenal beholder fan-darlingen, og at han blomstrer i næste sæson.

Gabriel Jesus (78’): 7
Var ophavsmanden bag det vindende mål, da han erobrede bolden (med armen inde til kroppen) ved midten. Meget mere kan man ikke kræve af den skadesplagede Jesus, som forhåbentlig kan bruge sommeren på at finde formen, så vi igen kan se ham fra hans bedste side.

Fansene: 12 (MOTM)
På en dag hvor det ganske vist så umuligt ud fra morgenstunden, var fansene bag holdet. Det var selvom Foden bragte City foran efter to minutter. Fansene har været der for holdet selvom det var på Emirates eller en sportsbar i Danmark, de var der for klubben, for træneren og for spillerne, som blev sendt fantastisk af sted til deres respektive sommer. Stolt!

Ja, det blev ikke til mesterskabet og det kan man ærgre sig over til solen går ned. Tilgengæld kan vi kigge tilbage på en sæson, som har givet fantastiske opture og hjerteskærende nedture, det følger med. Mange vil kigge tilbage på kampe i vinteren, som f.eks. 0-2 til West Ham eller 0-2 til Aston Villa, men vi kan kigge tilbage på et efterår hvor Arsenal ikke gentog sig fra forrige år og sluttede året af med 16 sejre ud af 18 mulige i ligaen. Er sikker på at Arteta allerede er i gang med at forberede sig på at kunne overgå sin gamle læremester i næste sæson.

Tak for en fantastisk sæson Arsenal, man bliver kun mere forelsket med årene.

Indkøbskurv