Karakterer: Premier League, Runde 37 – Manchester United vs. Arsenal

Arsenal skulle bruge en sejr på selveste Old Trafford for at holde liv i mesterskabsdrømmen. Og en sejr blev det til, selvom præstationen var en helt anden historie.

Af Jonas Dinesen

Der var lagt op til et stort opgør på Old Trafford. Et sted, hvor Arsenal har haft utroligt svært ved at skabe resultater. Dog findes der ikke et bedre tidspunkt at møde Manchester United på, end nu. For de vælter sig i skader, og kender man ikke til deres akademi, ville man ikke kunne nævne én eneste spiller på deres bænk.

Med andre ord var Arsenal favoritter til at vinde opgøret, og måske det netop var det, der var problemet. The Gunners spil var nemlig langt fra det, vi som fans har vænnet os til at se i løbet af sæsonen.

Det var tydeligt, at Mikel Arteta havde sat holdet til at stå dybt, når United var på bolden. En dybde der skulle forhindre afstraffelser i form af kontraangreb, hvilket fungerede fint i starten. Her fik Arsenal også sat et lille tryk, som skabte et par chancer. Herefter fik hjemmeholdet lov til at sidde på bolden i 10 minutters tid uden at komme til andet end en dårlig afslutning fra vores danske ven Rasmus Højlund.

Efter 20 minutters spil opfattede Premier Leagues mest stabile højrebak, Ben White, at Uniteds Casemiro, som tydeligvis ikke gad spille midterforsvar, stod og hang. White kunne kunne derfor spille Kai Havertz onside, hvorefter han løb ned på baglinjen, og lagde den ind i skoen på Trossard, som gjorde det til 0-1. To spillere, der har været vitale for Arsenals fremragende form i 2024. 

Efter målet var det som om, at samtlige Arsenal spillere var fast besluttet på, at kampen skulle ende 0-1. For ikke nok med at alt initiativet blev overladt til United, lavede alle spillere fejl efter fejl. Derudover var der var slet ingen struktur på spillet, som man godt kunne tillade sig at forvente – især overfor et amputeret hjemmehold.

Tiden gik og United fik aldrig de helt store målchancer, hvor Arsenals Martinelli derimod var tæt på at gøre det til 0-2. Dog forhindrede en god redning fra Onana dette, og kampen endte 0-1 til The Gunners.

Arsenal fik derfor hvad de kom efter, 3 vigtige point, men personligt syntes jeg, at det over hele linjen, var den ringeste kamp, Arsenal har spillet i hele 2024. Om det var nerver, taktikken eller noget tredje der var årsagen ved jeg ikke, men hvis Manchester City skulle smide point mod Tottenham, hvilket jeg inderligt håber, at de gør, skal der mere til for at slå Everton i sidste spillerunde.

Jeg krydser derfor fingrer for, at heldet er med os, og at Premier League-trofæet kan løftes på søndag. Hvis ikke, må vi se i øjnene, at det er svært at stille noget som helst op mod Pep Guardiolas Manchester City. Dog har vi taget et stort skridt fremad fra sidste sæson, hvor en kvartfinale i Champions League er inkluderet. Det går altså fremad, og vi bliver endnu bedre næste år!

Note til spillerkarakterer: Alle spillere kunne sagtens trækkes en karakter ned, men mit gode humør, en sjælden sejr på Old Trafford og håbet om, at vi kan vinde PL i sidste spillerunde gør, at de slipper.

David Raya: 7
Har stort set ikke noget at lave, da United ikke kommer til nogle farlige afslutninger. Han kommer skidt ud på et hjørnespark, men efter det ser han sikker ud i sine indgreb, og giver forsvaret ro ved at gribe de fleste indlæg. Et lille 7-tal.

Ben White: 4
Har en af sine sværeste kampe, hvor han virkelig bliver udfordret af Garnacho, som sætter ham en del gange.

Saliba: 10
For mig var han det eneste lyspunkt i en rigtig dårlig kamp. Fremragende indgreb og jeg forstår ikke, hvorfor han ikke er nomineret til årets spiller i Premier League. Det er vel blot et udtryk for, at offensive spillere har nemmere ved at blive belønnet end defensive?

Gabriel: 7
Spiller en fin kamp uden at gøre det store væsen af sig. Generelt stod defensiven med flot mod i en kamp, hvor de nok ikke kan huske, hvornår de sidst har haft så meget at se til, grundet den lave boldbesiddelse.

Tomiyasu: 4
Bliver udfordret meget af den unge Diallo, som ville vise sig frem i en sjælden startplads. Men som kampen skred frem, fik Tomiyasu bedre fat i kampen. Et stort 4-tal. Jeg synes ikke, der er tvivl om, at han er vores førstevalg på venstrebacken. I hvert fald så længe at Timber er ude. Han er sikker begge veje, og man kan godt kalde ham for en kombination at Zinchenko og Kiwior. Nok derfor han er blevet valgt her i slutfasen af sæsonen.

Partey: 4
Ingen tvivl om at han har været savnet, og at han har været i god form siden han kom tilbage fra hans lange skadesperiode. Dog var det ikke en af de bedre præstationer fra hans side. Han sjusker utrolig meget, hvilket muligvis er et udtryk for, at der ikke var nok bevægelse i det offensive spil. Dog kan man ikke få 02, når man vinder på Old Trafford, så Partey får et 4-tal!

Declan Rice: 7
Også Rice var under niveau, men hans bundniveau er bare et af de højeste i ligaen. Han vandt nogle vigtige dueller på midten, men han fik ikke meget ud hans drev med bolden frem i banen.

Martin Ødegård: 4
Kaptajnen spiller heller ikke sin bedste kamp. Generelt har han til opgave at være playmaker,og at gå forrest i Arsenals presspil. Men ingen af de to roller var på papiret i Arsenals taktik, så det blev aldrig rigtig hans kamp.

Bukayo Saka: 4
Han forsøger sig med nogle indlæg, som bliver halvfarlige. Ellers blev han lukket godt ned af Dalot, som næsten hver gang fik hjælp af Amrabat. Derfor fik Saka aldrig pladsen til at vise tænder.

Leandro Trossard: 7
Trossard har simpelthen været en af de bedste signings til prisen i nyere tid. En sikker afslutter, og i denne sæson har han ofte været kampafgørende, hvor denne kamp var endnu et tilfælde. Udover målet blev det desværre ikke til meget mere fra hans side.

Kai Havertz: 4
Leverede en god assist, hvorefter han resten af kampen nærmest bliver spist af den rutinerede Evans. Derudover havde Harvertz svært ved at holde på bolden, hvilket medvirkede til, at Arsenal havde svært ved at fastholde længerevarende boldbesiddelser.

Indskiftninger:

Martinelli: 02
Leverede endnu et indhop uden at vise sig frem. Syntes det er ærgerligt, men Martinelli har ikke været den samme spiller i denne sæson, som han var i sidste. De sidste par måneder er han med rette blevet henvist til bænken, når Arteta sætter sin starter 11’er.

Jesus: N/A
Får 10 minutter uden rigtig at spille sig ind i kampen.

Jorginho: N/A
Kommer ind til slut for at styre midten, og forsvare den hjem.

Kiwior: N/A
Får et par minutter til slut, for at forsvare føringen.

MOTM: Saliba
Saliba var klart vores bedste spiller, og var afgørende for, at United aldrig fik tilspillet sig de helt store målchancer.

Indkøbskurv