KARAKTERER: Premier League, 3. runde – ARSENAL VS. FULHAM

Arsenal havde chancen for at gøre rent bord med tre point hjemme mod Fulham, må se sig til takke med ét enkelt point efter en skuffende indsats mod London-rivalerne.

Af Christian Simonsen

To skridt frem og et tilbage

Lørdagens lokalopgør skulle vise sig at blive alt andet end en forventelig walk over, da Arsenal missede chancen for at gøre rent bord efter de første tre kampe. De Rødklædte startede jammerligt ud med at indkassere et tidligt mål efter blot 57 sekunder, da Bukayo Saka sender Andreas Pereira i frit løb mod Aaron Ramsdales mål. Dermed kunne London-rivalerne for Fulham noget overraskende bringe sig tidligt foran efter en omgang ufokuseret spil.

Dog blev kampbilledet som først antaget, da Arsenal begyndte at presse vanligt på kort tid efter scoringen. Kort før pausen var det også lige ved og næsten, at tingene begyndte at lykkes for Arsenal, da Martin Ødegaard, efter flot opspil, kunne sende kuglen i nettet – desværre stod Kai Havertz en my for langt foran forsvarslinjen.

Efter pausen fortsatte kampbilledet, da Arsenal fortsat pressede Fulham helt i bund, hvilket kastede et straffespark af sig efter imponerende spil af Fabio Vieira. Bukayo Saka sendte vanligt bolden i kassen, og Arsenal jagtede fortsat i de tre point. Der skulle blot gå tre minutter før Arsenal nu kunne bringe sig foran på et skønt opspil af Fabio Vieira, der sendte bolden på tværs ind til Nketiah.

Desværre skete det, der ikke måtte ske med få minutter tilbage, da Joao Palhinha udlignede på et hjørnespark.

Aaron Ramsdale 4:
Blev fanget ude af position ved første mål, på trods af at blive svigtet af sit forsvar. Havde ikke de store aktioner, hvorfor det ender med en middelmådig præstation.

Ben White 7:
Gjorde ikke det store væsen af sig, men gjorde alligevel, hvad der kunne forventes som minimum. Englænderen var ikke indblandet i nogle af Fulhams mål, men det kan ikke blive til mere end et 7-tal, når man lukker to mål ind.   

William Saliba 7:
Ligesom Ben White, gjorde Saliba heller ikke det store væsen af sig. Var dog solid som altid, og stod rigtig placeret det meste af tiden.

Jakub Kiwior 7:
Fin præstation af polakken, der efterhånden er ved at vende sig til Premier League.  

Thomas Partey: 4
Blev ofte fanget ude af position på højre siden, og var dertil indblandet i Fulhams ene mål. Det ligner ikke umiddelbart, at Artetas nye system passer helt perfekt til Partey.  

Declan Rice: 7
Gjorde et fint forsøg på at kontrollere midtbanen, og havde et godt drev med bolden frem ad banen. Lykkedes ofte med at kontrollere tempoet i kampen, og gjorde vel det, der kunne forventes af ham.

Kai Havertz: 4
Det er altid bare lige ved og næsten med Havertz. Misser endnu en gang en stor chance i første halvleg, og ligner umiddelbart ikke en spiller, der er ved at finde målformen endnu – på trods af flere år i Premier League.

Martin Ødegaard: 7 (pil op)
Endnu en gang en super præstation af vores kaptajn, der driver bolden og styrer spillet som altid. Laver et super mål i første halvleg, der desværre blev underkendt af offside, hvorfor han lige mangler det sidste for at snige sig op på en 10,er.

Bukayo Saka: 7
Leverer praktisk talt Fulhams første mål på et sølvfad i ledtog med Aaron Ramsdale, men roder bod på tingene med en klinisk straffesparksscoring i anden halvleg.

Leandro Trossard: 4
Var nærmest usynlig, hvilket kastede en tidlig udskiftning allerede i pausen af sig.  

Gabriel Martinelli: 4
Havde ikke den store indvirkning på kampen, men linkede fint op på den sidste tredjedel – der skal lige en smugle mere til for at kaste en præstation over middel af sig.  

Eddie Nketiah: 10
Scorer kort tid efter at være blevet skiftet ind, og fortsætter med at give Arteta hovedpine forud for tilbagekomsten af Gabriel Jesus.   

Zinchenko: 7
Satte liv i holdet, og vækkede stadion med sin ivrige personlighed. Krydser fingre for, at Arteta begynder at bruge ham noget mere.

Fabio Vieira: 10
Var indblandet i begge scoringer efter et flot indhop. Fortsatte ydermere de gode takter i den resterende del af kampen, hvorfor det muligvis kunne resultere i en startplads i næste kamp?

MOTM – Fabio Vieira
På trods af to tabte point, skal der lyde en lille hyldest til vores portugiser, der begynder at vise, hvorfor vi hentede ham for sådan en stor sum penge. Super præstation og var involveret i begge scoringer – starter Vieira inde i næste kamp?

Indkøbskurv