Karakterer: Premier League, 2 runde – Crystal Palace vs. Arsenal

Arsenal havde endnu ikke vundet en mandagskamp under Mikel Arteta, men det skulle der i aftes laves om på for Artetas tropper. Med endnu en sejr i et London-derby, fortsætter Arsenals stime altså som ubesejret i de sidste 11 London-derbys.

Af Johan Kirkegaard

London er fortsat rød

Aftenens kamp mod Crystal Palace skulle vise sig at kræve mere fight og vilje end den flydende og polerede fodbold, vi er vant til at se fra Arsenal.

Første halvleg dominerede Arsenal, men de kunne ikke omsætte deres chancer til mål. De manglede den sidste skarphed og de sidste marginaler, det var stolpe ud de første 45. minutter.

Anden halvleg startede ligeså, med Arsenal som ville ud og skabe et resultat. Og minsandten om der ikke også efter 54. minutters spil endelig blev fundet de sidste marginaler. Bukayo Saka tager et hurtigt frispark og spiller Eddie Nketiah fri dybt inde i feltet, han tager et træk forbi Sam Johnstone og nedlægges. David Coote peger på pletten og Martin Ødegaard kunne uden problemer gøre det til 1-0.

Efter 60. minutters spil fik Takehiro Tomiyasu sit første gule kort for at trække tiden ved et indkast. Der skulle derefter ikke gå mere end syv minutter før han kunne gå smilende ned i omklædningsrummet og tage et tidligt bad, da Jordan Ayew rundede ham og han fik sit andet gule kort. Arsenal var reduceret til 10 mand.

Med kun 10 mand, måtte Arsenal rykke sammen i bussen og kæmpe de sidste 30 minutter hjem. Crystal Palace havde den sidste halve time et par chancer, men kom aldrig for alvor tæt på at udligne og Arsenal kunne fortjent tage tilbage til den nordlige del af London med de 3 point.

Aaron Ramsdale 7:
Fin positionering. Modig og sikker indgriben flere gange. Blev ikke testet meget i dag, men han var der når det galt.

Thomas Partey 02:
Starter med et par sløje afleveringer. Kom dog en smule bedre med i kampen, men bliver sat for nemt i 1v1 duellerne. Det virker til at han har det svært nede på backen.

Ben white 7:
Som sædvanlig var han solid og hårdt arbejdende. Havde et par stærke dueller i første halvleg.

William Saliba 7:
God distribuering og god positionering. Har en glimrende duel mod Odsonne Édouard i første halvleg. Han laver et skidt boldtab, men retter selv op på fejlen med en fremragende tackling og genvinder bolden. Han laver et klodset frispark lige udenfor feltet.

Takehiro Tomiyasu 00:
Lykkes med meget få aktioner, men alt i alt spiller han en dårlig kamp. Modtager to tynde gule kort indenfor 7 minutter og må derfor tidligt i bad. Dumt.

Declan Rice 10:
Han spiller en flot kamp og vinder sine dueller uanset om de er ved jorden eller i luften. Sikker boldomgang og kunne med lidt mere held have fået en assist til Eddie Nketiah i første halvleg.

Kai Havertz 4:
Han starter kampen fint og bidrager både med ro på bolden og med sit overblik. Kommer til en enkelt afslutning og kommer også ind og vinder nogle bolde og trækker et par frispark. Man kan godt se at han lige skal finde sine ben på midtbanen.

Martin Ødegaard 7:
Vores anfører spiller en udmærket kamp og scorer kampens eneste mål, på et køligt eksekveret straffespark. Han bidrager fint med boldfordelingen og med at styre tempoet i kampen.

Gabriel Martinelli 4:
Vores brasilianske stjerneskud starter begge halvlege ivrigt og udfordrende, desværre blev det ikke til mere end nogle gode udfordringer og blev så pillet af taktiske årsager efter det røde kort.

Eddie Nketiah 7:
Han har en energisk start på kampen og fighter generelt godt i alle 79 minutter han spiller. Han skaber en masse usikkerhed i Crystal Palaces forsvar med sine konstante dybe løb og høje pres. Han trækker straffesparket efter et hurtigt taget frispark, og så var han også selv tæt på at komme på måltavlen med et skud på stolpen.

Bukayo Saka 7:
Han spiller ikke en fremragende kamp i forhold til hvad man er begyndt at forvente af ham efter sidste sæson, men han spiller slet heller ikke ringe. Han er en konstant trussel og han trækker også rigtig meget opmærksomhed, fordi Crystal Palace selvfølgelig ved, hvor farlig en spiller han er på hans gode dage. Han går ned og dækker venstre backen efter Takehiro Tomiyasus udvisning og det var ikke til at se, at det er længe siden han har skulle spille dernede.

Gabriel Magalhães 4:
Han kommer ind som respons på, at vi er kommet i undertal. Han var solid og viser god fight og vilje i sine dueller. Derudover overtager han også anførerbindet, da Martin Ødegaard går fra banen.

Jorginho N/A

Zinchenko N/A

Kiwior N/A

MOTM – Declan Rice
Jeg synes vi i dag så noget af det vi har betalt alle de penge for. Declan Rice spillede med en lethed over sig, hvor man kan se hvordan han finder sig mere og mere tilrette i Arsenal og i den nye spillestil. Nu spillede Arsenal ikke den bedste kamp under Mikel Arteta, men Declan Rice gjorde sig positivt bemærket hele kampen igennem med gode skarpe afleveringer, vigtige tacklinger og blokeringer. Havde Eddie Nketiah scoret på sin friløber havde han også fået sin første assist for Arsenal i dag. Jeg tror vi har skudt papegøjen med den her signing.

Indkøbskurv