Karakterer: Premier League, 1. runde – Arsenal vs. Nottingham Forest

Sæsonen blev for alvor skudt i gang, da Forest gæstede Emirates i Premier Leagues første spillerunde. Det der lignede en stensikker sejr, blev hurtigt vendt til et mindre fodbolddrama, da gæsterne reducerede i kampens sidste minutter og derefter blev blodtørstige efter endnu en scoring.

Af Albert Meldgaard Blum

Fra overlegent spil til usikkerhed

Sæsonens første spillerunde er aldrig rigtig til at regne med. Også selvom en eventuel presæson har været fornuftig og lærerig. For Premier League er en helt særlig liga, som ofte ikke er til at regne med. Og sådanne utilregneligheder fik vi til nogen grad at se, på trods af at vi var favoritter.

Det var nemlig tydeligt at mærke, at jo dybere vi kom ind i kampens spilletid, jo flere usikkerheder opstod der blandt dagens mandskab. Noget der især kom til udtryk i nogen af vores nye spillere, men også i spillere, som har været en fast del af truppen over flere sæsoner. Dog startede vi enormt overlegent, hvor vi i første halvleg, havde det meste af boldbesiddelsen. Med en tændt og sulten angrebstrio fik vi banket to scoringerne i netmaskerne, hvor en brasiliansk samba-assist ledte til kampens første scoring, som Eddie Nketiah sørgede for at få sat på måltavlen. Blot seks minutter efter kunne Bukayo Saka gå i Nketiahs fodspor med et drøn, fra en nærmest anden dimension, som blev placeret i målets hjørne. Et mål som klart kan gå hen og blive rundes mål, og som vi kan være stolte af.

Efter scoringerne begyndte usikkerhederne så småt at vise på sig. Vores nye hollandske stopper Jurien Timber, der i forvejen ikke havde vist meget væsen af sig, pådrog sig både et gult kort og det der lignede begyndelsen på en skade, som han senere måtte udgå med. Thomas Partey var heller ikke helt overbevisende i hans spil, hvilket ledte til nogle fejlafleveringer og uheldige placeringerne. Vores Rolls Royce af en forsvarsspiller William Saliba, var heller ikke helt overbevisende, imens andre Arsenalspillere viste diverse usikkerheder i løbet af kampen. Og selvom tre point er kærkommen, så burde mandskabet have vist en mere sikker præstation i sæsonens første runde.

Karakterer:

Aaron Ramsdale 7:
Taget i betragtning af, at Ramsdale ikke havde så meget at lave i to tredjedele af kampen, viste han nogle typiske Ramsdale-usikkerheder, når det kom til hans fodboldspil. Noget han skal blive bedre til, hvis han gerne vil forblive Artetas foretrækkende målmand, hvis altså David Raya bliver en realitet.

Thomas Partey 7:
Man kunne godt mærke, at Partey ikke er vandt i rollen som højre bak. Dette ledte til noget tøvende spil med nogle fejlafleveringer. Dog blev han mere stabil, da han genovertog sin vante midtbanerolle, da Takehiro Tomiyasu blev skiftet ind.

Benjamin White 7:
Benny Blanco viste os, at han stadig kan spille på sin traditionelle position som centralstopper, og får derfor et stort syvtal. Han var hverken skuffende eller altafgørende, men viste dog en stabil præstation.

William Saliba 7:
Vores Rolls Royce får også et syvtal, da han ikke var lige så overbevisende, som han plejer.

Jurien Timber 4:
Selvom Timber viste fint væsen af sig selv i starten af første halvleg, så får han ikke en højere karakter, da han viste ustabilitet i hans boldspil. Derudover trak han en advarsel, der måske var en smule unødvendig, og som muligvis var katalysator for den skade, han senere måtte udgå med.

Martin Ødegaard 7:
Den norske troldmand på midtbanen begyndte dårligt med det, der lignede et manglende overblik. Dog kom han ”til sig selv” igen jo længere vi kom ind i kampen.

Declan Rice 10:
En rigtig solid sæsonstart for Arsenals nye midtbanespiller. Han var yderst synlig, havde fornuftig boldomgang, og forsøgte sig sågar med et langskudshug, som desværre blev reddet, hvilket ledte til stolpe ud. Dog kunne man godt mærke, at han stadig sad en smule fast i sin defensive skraldespandsrolle, som han besad i West Ham.

Kai Harvertz 4:
En skuffende præstation for den unge tysker. Han viste ikke meget væsen af sig, og han virkede en smule langsom i betrækket. Han virkede også til at have en lad attitude på banen, og udtrykte en fornemmelse af, at han ikke gad at være der. Dog viste han også enkelte fornuftige aktioner, som gavnede holdet.

Bukayo Saka 10:
Dagens Man of The Match – slet ingen tvivl der. Super flot mål og en masse gode aktioner, der i den grad bidrog til dagens sejr.

Eddie Nketiah 10:
Også en rigtig flot præstation fra Eddie. Han stod de rigtige steder, og viste i den grad tænder, uden at være tilbageholdende. Ærgerligt at han ikke fik scoret endnu et mål.

Gabriel Martinelli 10:
Vores brasilianske winger var varm med en yderst flot assist og en boldomgang, der virkelig var en fornøjelse af se på.

Takehiro Tomiyasu 7:
Han var på pletten, og var en fremragende indskiftning, som bidrog til at holde føringen, hvilket ledte til sejren.

Leandro Trossard 10:
En spiller der fortiden er definitionen på en super-sub. Endnu engang viste han super gode aktioner, og en yderst fornuftig boldomgang.

Gabriel Magalhães 4:
En spiller der blev ofret for de taktiske beslutninger, og som derfor ikke startede inde. Han kom ind sent i kampen, og viste også nogle usikkerheder, som han ellers plejer at have kontrol over.

Indkøbskurv