KARAKTERER: OXFORD – ARSENAL

Klædt helt i hvidt gæstede Arsenal mandag aften Oxford i tredje runde af FA Cup’en. Den hvide dragt er en del af ”No More Red”-kampagnen, som sætter fokus på bekæmpelsen af ungdoms- og bandevold i og omkring Nordlondon. Arsenal bar også selvsamme dragt sidste år, hvor det blev til et tidligt pokal-exit. Anderledes var det dog i år, da man formåede at slå League 1 mandskabet Oxford med en 0-3 sejr. Kampen bar tydeligt præg af en tempomæssigt fragmenteret første time, hvorefter Arsenal satte sig tungt på kampen.

Matt Turner 7: Et lille 7-tal bliver det til for amerikaneren. Havde basalt set ingenting at se til i løbet af kampen, men var der, da der var brug for ham. Han er i løbet af de seneste par måneder begyndt at blive mere komfortabel med fødderne, og derfor kravler karakteren sig lige akkurat op på 7-tallet.

Takehiro Tomiyasu 4: Bidrog med en god mængde overlap, som efterhånden må anses som et af hovedkriterierne for højreback-rollen i Artetas Arsenal. Karakteren danser på en knivsæg mellem 4 og 7, men falder i sidste ende på et 4-tal, da japaneren ikke for alvor formåede at gøre nok til at kunne slå Ben White af pinden. 

Gabriel 7: Gabriel fik i løbet af efteråret et ry for at være for dumdristig i visse situationer, men har siden VM været bundsolid i kamp efter kamp. Denne stime fortsatte i dag, hvor partnerskabet med Rob Holding ikke blev udsat for det store. Ligesom sin amerikanske kollega i målet var han der dog, da der var brug for ham.

Rob Holding 7: Sniger sig lige akkurat op på et 7-tal, da han gennem kampens forløb blev bedre. Til tider en smule usikker på bolden, men ellers en solid indsats.

Kieran Tierney 02: Tierneys fandenivoldskhed er grunden til, at jeg elsker ham. Men han er ikke teknisk nok til at spille den samme rolle som Zinchenko. Derfor bliver det lidt mere de lange dybdeløb, som han forsøger sig med, hvilket til tider tager pladsen fra Martinelli. Han blev udskiftet lige før første mål, og indskiftningen af Zinchenko – og selvfølgelig målet til Arsenal – bevidste endnu en gang hvor vigtigt det er for opbygningspillet, at backen har den påkrævede teknik.

Mohamed Elneny 10: En altid ærlig præstation, som bliver belønnet med et lille 10-tal. Når han plejer at score, så er det sædvanligvis med et tordenhug 30 meter ude fra feltet, men i dag nøjedes han med at heade Vieiras indlæg i kassen fra få meters afstand. Hans åbningsmål hjalp Arsenal til at skifte til autopilot, og samtidigt begyndte selvtilliden at stråle ud af ham. Han er en elskværdig spiller, som altid sætter holdet først.

Albert Sambi Lokonga 4: Den unge midtbanespiller virker en smule ramt på selvtilliden. Den manglende rytme, som naturligvis opstår når man for det meste sidder på bænken, er en væsentlig faktor, men han skal blive bedre til at gribe sine chancer når han får dem. Desværre heller ikke overbevisende i dag.

Fabio Vieira 10: Ligesom resten af holdet bød han ikke ind med særligt meget i første halvleg. Hans egen mangel på fysik i en halvleg som overordnet set var præget af en fragmenteret rytme gjorde det svært for ham, at for alvor at få fat. Blev bedre med anden halvlegs fremgang, og åbnede af to omgange Oxfords forsvar med kirurgisk præcision. Endnu en gang viser han hvor stort et potentiale, som han besidder.

Bukayo Saka 4: En personlig overraskelse i startopstillingen, taget det travle program in mente. Ikke desto mindre var der glimt af den sædvanlige magi, men ellers en relativt tam kamp ud fra den unge kants tårnhøje standarder. Udskiftet efter 75 minutter med en mindre skade, som forhåbentligt ikke er noget seriøst.

Eddie Nketiah 10 (MOTM): To mål, og en altid arbejdsom indsats. Han viser endnu en gang skarpheden foran mål. Hans spil med ryggen mod mål er også blevet væsentligt bedre i løbet af den seneste tid. Han begynder for alvor at gribe chancen som følge af Jesus’ skade, men kan han på sigt slå ham af?

Gabriel Martinelli 7: Han havde noget usædvanligt svært ved at for alvor komme forbi sin direkte modstander, men dette kunne blandt andet skyldtes den mangel på rytme, som prægede kampen i løbet af den første time. Formår at komme hjem med endnu en assist, og så var han heller ikke bleg for at tage en 30 meters sprint i overtiden.

Indskiftere:

Oleksandr Zinchenko 7: Skiftet ind efter 61 minutter, og han bevidste hurtigt hvorfor vi har købt ham. Gav konsekvent hjælp til midtbanen i opbygningsspillet, noget som Tierney har svært ved at gøre på samme måde. En fantastisk tekniker.

Granit Xhaka 7: Kom ind sammen med Zinchenko og gav en fornyet stabilitet til kampen.

Emile Smith-Rowe 4: Fik det sidste kvarter, og formåede at vise glimt af den spiller, som vi kender. Indhoppet var dog kraftigt præget af en vis uskarphed.

Ben White: Erstattede Tomiyasu i det 81. minut. Uden for bedømmelse. 

Marquinhos: Erstattede Vieira i det 81. minut, og er dermed også uden for bedømmelse.

I næste runde af FA-Cup’en skal Arsenal møde ligatabellens nuværende andenplads, Manchester City, på udebane. Kampens eksakte dato er i skrivende stund ikke fastsat, men kampen spilles i weekenden d. 27-30 januar.

Indkøbskurv